Budgivning pågår

Essinge Brogata 3, Stockholm

3 050 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Essinge Brogata 3 - Stockholm

  Kommun

  Stockholm

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1938

  Boarea

  44m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  2 av 6 , Hiss finns

  Rum

  1,5 rok

  Område

  Lilla Essingen

  Avgift

  2 493 kr/mån

  inkl. värme, vatten, bostadsrättstillägg och basutbudet för digital/analog kabel-TV från ComHem. Varje lägenhet har individuell elmätare i lägenheten och betalar sin egen el.

  Utgångspris

  3 050 000 kr

  69 318 kr/m2

  Välplanerad 1,5a med toppläge på Lilla Essingen

  FAST PRIS FÖRST TILL KVARN! -Kontakta mäklaren för visning, Hanna Mikiver 073-9854443 Välkommen till denna optimala en och en halva på Lilla Essingen. Lägenheten ligger med sjöutsikt mot Mälarens vatten. Denna perfekta tvåa med badrum samt en öppen planlösning, magnifikt ljusinsläpp från lägenhetens stora fönster. I området finns också flertalet caféer, restauranger samt det prisbelönta bageriet. Ica-butiken ligger alldeles runt hörnet och en bit bort finns två busshållplatser som trafikeras av 56:an och 1:an hela vägen till Hötorget samt Stureplan.

  Ansvarig mäklare

  Hanna Mikiver

  Reg. Fastighetsmäklare

  0739-854443

  Hanna.Mikiver@lansfast.se Läs mer om Hanna

  Extra kontaktperson

  Fanny Palsander

  Reg. Fastighetsmäklare

  073-6240776

  fanny.palsander@lansfast.se Läs mer om Fanny

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Kök

  Ljust kök med vita väggar och vitt golv, ett otroligt ljusinsläpp från kökets stora fönster. Med plats för ett sällskap på fyra personer runt matbordet.

  Vardagsrum/sovrum

  Med plats för soffgrupp och säng. Stort fönsterparti och generöst ljusinsläpp. Härligt trägolv. Väggar målade i ljus ton. Utgång till balkongen finns via vardagsrummet.

  Hall

  Ljus och välkomnande. Med plats för hatthylla och plats för avhängning. Stilfullt trägolv och väggar målade i ljus nyans.

  Badrum

  Vitkaklat badrum med svart klinkers på golvet. Badrummet är inrett med toalett, glasväggar, handdukstork, handfat och toalettskåp.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1938

  UTFÖRDA: 2017: Renovering av tvättstuga, barnvagnsrum och soprum. 2017: Byte av vissa fönsterpartier. 1990: Omfattande renovering och stambyte. PLANERADE: Inga större renoveringar planerade i dagsläget (2018-11-30).

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Andel i föreningen:

  2,9056%

  Andel av årsavgift:

  2,83%

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  455 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 138 kr

  Betalas av köpare

  Förening

  Föreningens namn:

  Montebello 4

  Lägenhetsnummer:

  1201

  Antal lägenheter:

  34

  Byggår:

  1938

  Antal lokaler:

  3

  Allmänt om föreningen:

  Bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten Montebello 4 i Stockholm år 2006. Föreningen upplåter idag 31 lägenheter med bostadsrätt och 3 lägenheter med hyresrätt. Föreningen upplåter även 3 kommersiella lokaler med hyresrätt (Thai wok, boende som hyrs av Stockholms Stad samt liten kiosk med busskort och div mobiltillbehör). Föreningen har sedan dess bildande deklarerat som en äkta förening. Föreningens består av ett sexvåningshus och ett trevåningshus fördelade på adresserna Essinge Brogata 1-3, samt Montebellogatan 7. Fastighetens byggnadsår är 1938.  Föreningens ekonomi:

  Ekonomisk förvaltning sköts av Botema Fastighet AB. Inga planerade avgiftsförändringar är planerade i dagsläget (2019-01-21). Föreningen tillåter delat ägande och har endast som krav att någon av delägarna också bor i lägenheten. Vanligt är att den boende äger minst 10%.  Gjorda renoveringar:

  UTFÖRDA: 2017: Renovering av tvättstuga, barnvagnsrum och soprum. 2014 och 2017: Renovering av fönster. 2011: Fasad samt vissa delar av taket. 2009: Renoverat trapphusen och bytt till säkerhetsdörrar. 2008 och 2012: Stamspolat samtliga avlopp 1990: Omfattande renovering av fastigheten inkl stambyte. PLANERADE: Inga större renoveringar planerade i dagsläget.  TV/Internet:

  Kabel-TV via ComHem. Basutbud ingår i månadsavgiften. Bredband2 levererar bredband till lägenheterna i föreningen via optisk fiber. Ett abonnemang med 100 Mbit/s kostar för närvarande 95 kr/månad. Som alternativ levererar också ComHem bredband via kabel-TV-nätet. Avtal tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren.  Parkering:

  Föreningen har inga parkeringsplatser. Boendeparkering råder i området.  Gemensamma utrymmen:

  Tvättstuga, soprum och grovsoprum.  Annat:

  Slutgiltig köpare uppmanas kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.


  Energideklaration

  Energikonsumtion:

  196 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor