Götgatan 81A, Stockholm

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Götgatan 81A - Stockholm

  Kommun

  Stockholm

  Typ

  Flerfamiljshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1910 - Harald Molin

  Boarea

  127m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  2 av 5 , Hiss finns

  Rum

  5 rok varav 3 sovrum

  Område

  Södermalm - Katarina

  Avgift

  4 568 kr/mån

  I avgiften ingår värme och vatten.

  Mäktig jugendvåning i traditionsrika kvarter. Balkong mot innergård!

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Fridfull och social residens i absolut toppläge. I kvarteret Obeliskens nordvästra del väntar denna välbalanserade och ljusa hörnvåning. Raffinerad med moderna funktioner samtidigt som tidstrogna detaljer är välbevarade. Mycket social disponering och praktfullt ljusinsläpp från de väl tilltagna fönsterpartierna. Lägenheten har två helt nyrenoverade badrum från 2018. Bevarade detaljer såsom fiskbensmönstrad ekparkett, eldstad och franska pardörrar ger detta hem en stor själ. Välkommen till kvartet Obelisken! Denna ståtlig byggnad i hörnet av Blekingegatan och Götgatan ritades 1910 av Harald Molin i jugendsnitt. Huset stod färdig tre år senare. Bottenvåningen ritades med portvaktsrum och butiker. 'Skobell' är något av ett landmärke och har huserat i huset i snart 80 år. Trapphuset består av vitt marmorgolv i två nivåer med mellanliggande steg och polerad marmorsockel. Fastigheten har idag den tredje högsta kulturhistoriska klassificeringen hos Stockholms Stad och anses som av positiv betydelse för stadsbilden och av visst kulturhistoriskt värde. Götgatan, som är en av Södermalms äldsta gator, har länge varit ett centrum för händelser. Under 40-talet kallades Götgatan för "Södermalms Broadway" på grund av det täta utbudet av biografer, restauranger och shoppingstråk. Idag återfinns lokalbiografen Victoria ett stenkast från lägenheten, uppfört 1936 för Sandrew Film och Teater. Klassiska kvarter, som erbjuder en unik mix av både grönområden, trendiga barer & restauranger och shopping. Utanför porten återfinns ett brett utbud av alltifrån bagerier till lokala fiskhandlare. Runt husknuten ligger lummiga Helgalunden och med kort promenad nås Nytorgets lockande utbud. Flertalet prisade restauranger och barer finns att tillgå i området. I Ringens Köpcentrum finns välsorterade mataffärer och populära matscenen 'Teatern', väl värt ett besök. Området erbjuder vidare populära stråk för löpturen runt Årstaviken. Lockar träningspass inomhus finns även ett brett utbud av träningslokaler och utegym. Kommunikationen i området kan knappast bli bättre. Era vänner tar sig snabbt till er via tunnelbana, cykel, bil eller buss. Tunnelbanans gröna linje återfinns i kvartetet samt flertalet busslinjer runt knuten.

  Ansvarig mäklare

  Felipe Osorio Åström

  Fastighetsmäklare

  070-156 85 65

  felipe.osorio@lansfast.se Läs mer om Felipe

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Övriga utrymmen

  Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett vindsförråd. Föreningen tillhandahåller även medlemmar med: -Tvättstuga i källare med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och mangel. Här finns en dusch och toalett. - Barnvagnsförråd samt cykelrum - Soprum och cykelförråd på innergården

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1910 - Harald Molin

  Utförda renoveringar/investeringar 2017 - Stambyte - Elbyte i tvättstuga, samt VA. Ommålning av väggar 2016 - Elstigare utbytta till respektive lägenhet 2015 - Taket målades 2014 - Fasad och fönsters utsida renoverades

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  Möjligt tillträde

  Enligt överenskommelse.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  615 kr/månad

  Försäkring:

  245 kr/månad

  Elkostnad:

  370 kr/månad

  Total driftkostnad:

  615 kr/månad

  Personer i hushållet:

  1 st

  Andel i föreningen:

  4,178%

  Andel av årsavgift:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2018-10-23

  Pantsättningsavgift:

  455 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 138 kr

  Betalas av köpare

  Byggnad

  Byggår:

  1910 - Harald Molin

  Fönster:

  2-glasfönster med kopplade bågar

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Renoveringar:

  Utförda renoveringar/investeringar 2017 - Stambyte - Elbyte i tvättstuga, samt VA. Ommålning av väggar 2016 - Elstigare utbytta till respektive lägenhet 2015 - Taket målades 2014 - Fasad och fönsters utsida renoverades

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Obelisken 3

  Lägenhetsnummer:

  7

  Antal lägenheter:

  41

  Byggår:

  1913

  Antal lokaler:

  8

  Allmänt om föreningen:

  Föreningen Brf Obelisken 3 registrerades 1992 och förvärvade fastigheten 2016. Wallenstam ägde fastigheten innan fastigheten förvärvades och ägaren innan dess var Lars Derk som genomförde ombyggnaden 1994-96. Föreningen består idag av 34 lägenheter med bostadsrätt samt 7 lägenheter och 8 lokaler med hyresrätt. Verksamhet som bedrivs i lokalerna är skoaffär, sushirestaurang, kampsportförening, frisör samt skönhetssalong. Det källarlager som hyrs ut är till skoaffären. Korta fakta: - Äger marken - Delat ägande godkänns, lägst andel är 10% - Mycket goda lokalintäkter Förvaltning Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoVera AB. Tekniska förvaltningen ombesörjs av ESI Fastighetsservice Försäkring Fastigheten är försäkrad hos Brandkontoret Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift Överlåtelseavgift på f n 1 138 kr (2,5 % av prisbasbeloppet) betalas av köparen. Pantsättaren debiteras med pantsättningsavgift på f n 455 kr (1 % av prisbasbeloppet) per pantmeddelande.  Föreningens ekonomi:

  Föreningen har mycket stora tillgångar i form av en stor råvind, sju hyresrätter och stora lokalintäkter. Med vindsbyggnationen har man tagit ett första stort steg mot att bli äkta även om det inte är säkerställt än hur långt det räcker. Avgiften har varit oförändrad sedan juni 2016. Ingen ändring av avgiften planeras. Föreningen är en s.k oäkta förening.  Gjorda renoveringar:

  Utförda renoveringar/investeringar 2017 - Stambyte - Elbyte i tvättstuga, samt VA. Ommålning av väggar 2016 - Elstigare utbytta till respektive lägenhet 2015 - Taket målades 2014 - Fasad och fönsters utsida renoverades  Energideklaration

  Energikonsumtion:

  158 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor