Helgagatan 36C, 2 tr, Stockholm

Alla bilder

Visa på karta

Adress

Helgagatan 36C, 2 tr - Stockholm

Kommun

Stockholm

Typ

Flerfamiljshus

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

1926-1927

Boarea

29m2

Areauppgifter enligt faktisk mätning (SS 21054:2009)

Våning

2 av 3 , Hiss finns inte

Rum

1 rok

Område

Södermalm

Avgift

1 523 kr/mån

I månadsavgiften ingår värme, vatten, vindsförråd, basutbud tv och bredband.

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Insynsskyddad och underbar etta med kyrkan som granne.

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Bredvid Helgalunden ligger den ansedda föreningen Brf Metern. I uppgång C, på två trappor, finns den här ettan på 29 kvm. 20-talscharmen är välbevarad och takhöjden tillsammans med de spröjsade fönsterna och plankgolven ger den där luftiga och ljusa känslan. Allrummet är yteffektiv tack vare sängskåpet som ger lägenheten en bra social yta. När man ändå har vännerna över kan man passa på att laga en härlig middag. Köket har sitt egna utrymma och är moderniserat så det har de där funktionerna som gör vardagen lätt och trivsam. Badrummet har även det gått i förändringens tecken och är nu modernt inrett med kakel. Garderoben utanför har dessutom förberetts för tvättmaskin så vill man ha möjligheten att tvätta i lägenheten är det inget problem. Så här får man en härlig blandning av nytt och äldre charm. Varmt välkommen till Helgagatan 36 C! Här bor ni en välskött och mycket populär HSB-förening med god ekonomi, låg skuldsättning och en av de finaste innergårdarna på Södermalm. Trivsamma kvarter mitt i Helgalundens grönskande idyll. Puls och lugn blandas här i en perfekt symbios. Närhet till fina promenadstråk längs Årstaviken och populära butiker längs Götgatan och all tänkbar service vid Ringen centrum gör att dagarna lätt fylls på med aktiviteter. Närheten till flertalet restauranger, butiker och caféer gör att ni verkligen kan koppla av och njuta av Södermalm när det är som bäst. Kommunikationerna är exemplariska. På bekvämt promenadavstånd når man gröna linjen vid skanstull. Här går även bussar som trafikerar hela stan. Lägger man till några minuter till når man röda linjen och pendeltågen som tar dig till resten av Stockholm. Om du har egen bil eller använder dig av föreningens bilpool så är ju södra länken precis över bron.

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Allrum

  - Vackra spröjsade fönster mot Helgalunden som restaurerades 2017 - Härlig takhöjd - Sängskåp som medföljer - Charmiga plankgolv som slipades 2015 - Väggar och tak målade 2015

  Kök

  - Separat kök - Vackert fönster mot korsningen Helgagatan och Allhelgonagatan - Renoverat 2016 - Gasspis - Gasugn - Kyl/frys - Skafferi

  Badrum

  - Helkaklat - Renoverat 2014 - Separat dusch - Wc 2016 - Handfat 2016 - Spegelskåp med förvaring

  Tambur

  - Avhängning till höger - Vackert plankgolv - Garderob som är förberedd för tvättmaskin - Målade väggar

  Övriga utrymmen

  Till lägenheten för ett vindsförråd.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1927

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  TV & bredband

  Comhem levererar ett basutbud av tv-kanaler och Ownit levererar 1 000 mbit/s bredband. Båda ingår i månadsavgiften.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  838 kr/månad

  Försäkring:

  245 kr/månad

  Elkostnad:

  371 kr/månad

  Övrigt:

  222 kr/månad

  Total driftkostnad:

  838 kr/månad

  Personer i hushållet:

  1 st

  Kommentar:

  Posten övrigt avser gas.

  Andel i föreningen:

  0,19087%

  Andel av årsavgift:

  0,19087%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-09-05

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av säljare

  Byggnad

  Byggår:

  1926-1927

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Förening

  Föreningens namn:

  HSB Brf Metern i Stockholm

  Lägenhetsnummer:

  99-2014-1-170- 10

  Antal lägenheter:

  279

  Byggår:

  1926-1927

  Antal lokaler:

  2

  Allmänt om föreningen:

  Allmänt om föreningen Föreningen HSB Brf Metern i Stockholm bildades den 7 december 1925 och registrerades den 19 december samma år. Föreningen äger och förvaltar fastigheterna i kvarteret Metern 9, Helgagatan 36, uppgång 1-15 (även A-I, K-P) och kvarteret Vågskivan 18, Blekingegatan 27 och 29 i Stockholm. Föreningen äger även tomterna. Föreningen upplåter 279 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta). Fastigheten Metern 9 har kulturklassning "blå" vilket är det finaste näst "byggnadsminnesmärke". Vågskivan 18 är grönmärkt vilket är steget under blåmärkt. Detta innebär att föreningen och de boende måste vara särskilt noga vid underhåll och ombyggnader för att upprätthålla fastighetens kulturvärde. Sven Wallander, HSB:s grundare var arkitekt för bägge husen. Sven Wallanders första medarbetare var byggnadsingenjör Nils Lindberg och han var med och ritade Metern, flyttade in själv och var vicevärd 1926-1944.  Föreningens ekonomi:

  Inga avgiftsförändringar är planerade. Kontrollerat med styrelsen 2019-09-05.  Gjorda renoveringar:

  2017-2019, Plåtlangningar och målning tak 2018-2019, Lagning och utbyte av rör och ventiler 2018-2019, OVK 2018-2019, Spolning avloppsrör 2016-2017, Fiber 2011-2014, Ommålning/renovering av trapphus till originalskick 2011, Sopsug installerades 2010, Portarna har renoverats och fem burspråksportar har återställts till det ursprungliga på Meterns gård 2010, Inreglering av värmesystemet och byte av ventiler 2009, Byte av undercentralen 2009, Ventilation 2007-2008, Bastuavdelningen byggdes om 2005-2006, Vågskivans tak lades om 2004-2007, Fasadrenovering och fönstermålning 1999, Renovering av tvättstugorna 1992-1994, Elstambyte 1982, Meterns tak lades om 1978-1980, Stambyte Planerade: 2019-2020, Markarbeten vid Vågskivan  TV/Internet:

  Comhem levererar ett basutbud av tv-kanaler och Ownit levererar 1 000 mbit/s bredband. Båda ingår i månadsavgiften.  Parkering:

  Är du folkbokförd i stadsdelen kan du få tillstånd för boendeparkering. Ansök hos trafikkontoret på tel. 08-508 263 00. Du kan även gå in på deras hemsida http://www.stockholm.se/boendep och fylla i din ansökan där. I föreningen finns det en bilpool för den som inte vill ha en egen bil men behöver en ibland. Besök gärna bilpoolens hemsida www.meternbilpool.wordpress.com för mer information.  Gemensamma utrymmen:

  Föreningens medlemmar har tillgång till en stor och lummig innergård med fina planteringar, utemöbler, grill och en populär hängmatta. På gården finns det även ett cykelstall och cykelställ vid varje port. Inom föreningen finns det tvättstugor, bastu, motionsrum med pingisbord, fotolabb, fritidslokal, hobbyrum och cykelrum.  Annat:

  Föreningens hemsida Besök gärna föreningens hemsida www.hsb.se/stockholm/metern för mer information om föreningen.


  Energideklaration

  Energiklass:

  E

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  137 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2019-01-31

  Primärenergital:

  85 kWH/m² per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor