Lokstallsgatan 6, 3 tr, Stockholm

Högt belägen med öppen spis och balkong!

Accepterat pris

5 950 000 kr

Månadsavgift 2 252 kr/mån

Bostadsrättslägenhet Stockholm

Rum: 2,5 rok varav 1 sovrum

Våning: 3 av 5 , Hiss finns

Boarea: 70 m2 Areauppgifter enligt mätbevis

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

|| ACCEPTERAT PRIS - Ring för privatvisning || Beläget i ett lugnt läge i populära Atlasområdet finner ni denna välplanerade bostad som med sin genomgående planlösning (Möjlighet att bygga om till 3 rum och kök, se de alternativa planlösningarna) och höga läge bjuder på ett härligt ljusflöde. Belägen i vacker fastighet anno 1928, vilket återspeglas i de klassiska originaldetaljerna såsom en stämningsfull öppen spis, generös takhöjd om 2,85 m vilket skapar en härlig rymd och känsla, vacker fiskbensparkett, spröjsade fönster och takrosetter, 20-tals charm när den är som bäst helt enkelt! Rymligt och rogivande sovrum och utgång till balkongen med utsikt mot Kungsholmen, sedan har ni bekvämligheten till att ha separat badrum och wc. Köket är bostadens naturliga samlingsplats där köksön sammanbinder vardagsrummet och skapar sociala ytor för umgänge när ni har vänner över för middag. BRF Atlasmuren är en välskött och lågt belånad förening med god ekonomi där de långfristiga skulderna uppgår till 1315 kr/kvm. Till bostaden hör ett vindsförråd. Bostaden är belägen i hjärtat av det pittoreska Atlasområdet, även kallat Lilla Paris. Här möts det bästa från två världar med ett stort utbud av mysiga krogar, restauranger och välsorterade mataffärer runt Rörstrandsgatan samtidigt som det är nära till härliga grönområden som bjuder på en avkopplande miljö. Vasaparken når du med en kort promenad som erbjuder gott om aktiviteter med bland annat fotbollsplan, minigolfbana och mysiga fik. Ett stenkast bort finner du även härliga promenadstråk längs Karlbergskanalen och löparspår finns vid området runt Karlbergs slott. Här erbjuds direkt närhet till S:t Eriksplan med alla dess kommunikationer (T- bana och bussar bl.a. linje 3, 4 samt flygbussar från Torsgatan). Känner du för lite omväxling, tar du en tiominuters promenad över bron mot Kungsholmen och trevliga Västermalmsgallerian där du har ett stort utbud av butiker och fikaställen.

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Ansvarig mäklare

  Joseph Rashid

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0736-82 96 49

  joseph.rashid@lansfast.se

  Planritning Ordinarie planlösning Alternativ planlösning 2 Alternativ planlösning 3

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

  Beskrivning

  Interiör

  Hall

  Det första som möter oss när vi kliver in i denna lägenhet är en välplanerad och trevlig hall med hatthylla och en av föreningens enda säkerhetsdörr. Hallen har vita väggar och fiskbensparkett.

  Kök

  Bostadens kök har praktiskt klinkergolv och vita väggar. Ett socialt, öppet, stilrent och välplanerat kök med generösa arbetsytor, en trevlig köksö och bra förvaringsmöjligheter. De maskinella vitvarorna består av gasspis, fläkt och diskmaskin från SMEG, ugn från Whirlpool, mikrovågsugn, kombinerad kyl/frys från Siemens.

  Vardagsrum

  Vardagsrummet är denna bostads naturliga samlingsplats. Här finns fiskbensparkett och vita väggar. Det bästa av allt är att rummet har stora fönster med härligt ljusinsläpp och generösa sällskapsytor.

  Matrum

  I anslutning till vardagsrummet finns ett rymligt och charmigt matrum som pryds av fiskbensparkett och mönstrad tapet. Rummet har plats för stor matgrupp.

  Sovrum

  Här finner du ett rymligt och väl tilltaget sovrum med stämningsfull öppen spis, fiskbensparkett och väggar i rogivande grön ton. Dessutom har rummet rymliga garderober, plats för stor säng och vackra snickerier.

  Badrum

  Ett rymligt, smakfullt och fräscht badrum med dusch, duschvägg, tvättmaskin, förvaringsskåp och handfat. Badrummet har klinkergolv och väggar i vitt kakel.

  Wc

  Det finns en gästtoalett i lägenheten som är liten och praktisk och är utrustad med handfat och wc.

  Balkong

  Från sovrummet når du en trevlig och mysig balkong i sydostläge. Balkongen har dessutom plats för ett mindre bord och stolar och bjuder på sol hela morgonen och förmiddagen.

  Bostad

  Rum

  2,5 rok varav 1 sovrum

  Boarea

  70m2

  Areakälla

  Areauppgifter enligt mätbevis

  Våning

  3 av 5 , Hiss finns

  Lägenhetsnummer

  16

  Andel i föreningen

  0,454%

  TV och internet

  Kabel-TV via ComHem. Analogt grundutbud (ca 8-10 kanaler) ingår i månadsavgiften. Bredband via ComHem. Avtal tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren. Föreningen har tecknat ett avtal med Bahnhof om installation av ett fiberfastighetsnät samt även leverans av gruppanslutet internet och TV. Föreningen har därmed sagt upp sitt avtal med ComHem som kommer upphöra 2020-12-31. Föreningen kommer att föra in fiber under början av 2020 vilket ska föras i bruk efter nästa årsskifte.

  Byggnad

  Fastighetsbeteckning

  Bostadsrättslägenhet

  Energideklaration

  Hiss

  Hiss finns

  Allmänt om föreningen

  Föreningens namn

  Brf Atlasmuren i Stockholm

  Föreningens organisationsnummer

  702000-0951

  Föreningsform

  Bostadsrättsförening

  Äkta/oäkta förening

  Äkta förening

  Tillåter föreningen delat ägande?

  Ja

  Föreningens byggnader

  Antal lägenheter

  26 st

  Antal lokaler

  1

  Byggår

  1928

  Äger föreningen marken

  Ja

  Allmän information

  BRF Atlasmuren är en äkta bostadsrättsförening i Stockholm. Föreningens fastighet, Pistongen 6, förvärvades 1953. Fastigheten bebyggdes 1928 och består av ett flerbostadshus på adress Lokstallsgatan 6. Föreningen bildades år 1952 och innehar 26 lägenheter med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt. Lokalens hyresgäst lämnar lokalen i slutet av oktober, men föreningen har kontakt med en ny potentiell hyresgäst.

  Föreningens ekonomi

  Ekonomisk förvaltning sköts av Förvaltning i Östersund AB. Inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget. I och med stambytet och andra utgifter som föreningen har haft och kommer att ha framåt, kan det bli tal om en höjning av avgifterna, men det är något som föreningen försöker att undvika (kontrollerat 2019-10-18). Förening godkänner delat ägande med kravet att den som äger lägenheten måste äga 10%. Föreningen vill att man engagerar sig i föreningen som övriga medlemmar.

  Föreningens planerade och utförda renoveringar

  UTFÖRDA 2018 - Sotning och brandskyddsprotokoll har utförts i de lägenheter som har eldstad. 2018 - OVK-besiktning. 2017 - Byte av tre dörrar i källaren samt installation av kodlås. 2017 - Div reparation av fönster, balkong och lägenheter. 2017 - Reparation läckage vattenledningsstam i källaren. 2017 - Målning utsida fönster hyreslokal. 2016 - Ny fjärrvärmeundercentral. 2014 - Tvättstuga – nya maskiner. 2014 - Målning takkupor sydsida och takfotsrännor. 2013 - Hissmaskin mm bytt. 2012 - OVK-besiktning. 2009 - Fönster mot gata ommålade. 2007 - Fönster mot gården ommålade. 2007 - Tvättstuga renoverad. 2001 - Gatufasad omputsad. 1997 - Taket omlagt. 1994 - Trapphus ommålat. 1990 - Stambyte. 1989 - Gårdsfasad omputsad. PLANERADE 2019 - Stambyte i källaren inklusive stamreglerventiler. Påbörjas 1 november och avslutas innan jul. 2019 - Ny energideklaration upprättas. 2020 - Målning av fönster och fönsterdörrar (gatusida) under våren. 2020 - Fiber installeras efter årsskiftet för att tas i bruk vintern 2020. 2020 - Elkraftssystem (renovering av elnätet). Kommer eventuellt skjutas längre fram i tiden. 2022 - Installation radiatorventil (termostat). 2023 - Målning av fönster och fönsterdörrar (gårdssida). 2023 - Målning trapphuset.

  Gemensamma utrymmen

  Tillgång till tvättstuga och cykelförråd.

  Gårdsplats

  Innergård med grill och uteplats.

  Parkering

  I föreningen finns inga parkeringsplatser eller garage.

  Försäkring

  Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Protector. I avtalet ingår styrelseförsäkring samt bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.

  Vasastan / Atlasområdet

  Läs mer

  Allmänt

  Adress: Lokstallsgatan 6, 3 tr, Stockholm

  Kommun: Stockholm

  Område: Vasastan / Atlasområdet

  Församling: Gustav Vasa Församling

  Boendeform: Bostadsrättslägenhet

  Upplåtelseform: Bostadsrätt

  Ekonomi

  Utgångspris: 5 950 000 kr Accepterat pris

  Månadsavgift: 2 252 kr/mån

  Pantsättning: Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-10-18 Lånen löses i sin helhet av säljaren på tillträdesdagen.

  Pantsättningsavgift: 465 kr

  Överlåtelseavgift: 1 163 kr Betalas av köpare

  Driftkostnad: 326 kr/månad

  Driftskostnaden fördelas enligt följande:

  Försäkring: 143 kr/månad

  Övrigt: 183 kr/månad

  Kommentar till driftkostnad: Uppgifterna är ca-uppgifter och kan variera då det är individuellt.

  Antal personer i hushållet: 1 st

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende

  Karta & område

  Bobutiken i Stockholm - Vasastan

  Besök bobutiken

  Liknande bostäder