Öregrundsgatan 6, 1 tr, Stockholm

4 195 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält,
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Intresseanmälan

    * Obligatoriska fält,
    ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

    Visning

    Sön 11 Aug 13:00 - 13:45

    Öppen visning men anmäl Er gärna

    Mån 12 Aug 18:30 - 19:00

    Öppen visning - anmäl dig för bättre service

    Anmäl till visning

    Adress

    Öregrundsgatan 6, 1 tr - Stockholm

    Kommun

    Stockholm

    Boendeform

    Bostadsrättslägenhet

    Byggår

    Boarea

    60m2

    Våning

    1 av 7 , Hiss finns

    Rum

    3 rok varav 2 sovrum

    Område

    Gärdet

    Avgift

    3 168 kr/mån

    I avgiften ingår värme, vatten och tv (basutbud). Städdeposition om 100 kr/mån tillkommer (som fås tillbaka om man deltar i föreningens två städdagar)

    Utgångspris

    4 195 000 kr

    69 917 kr/m2

    Välplanerad trea på populära Öregrundsgatan med balkong.

    Välkommen till denna välplanerade lägenhet med balkong. Bostaden bjuder på ett ljust kök, fräscha ytskikt och golv samt ett stambytt badrum med ljust kaklade väggar och golv. Här bor man i en omtyckt förening med god ekonomi och med många av de stora renoveringarna bakom sig. Föreningen har dessutom en stor gemensam takterrass med milsvid utsikt, en bastu och en övernattningslägenhet samt en träningslokal som kan nyttjas av medlemmarna. Här bor ni bekvämt med T-bana Gärdet på bekvämt gångavstånd samt flertalet bussar i närområdet. Området kring bostaden kan närmast beskrivas som en grön oas med Ladugårdsgärdet i närheten samt fina promenadstråk längs med vattnet mot Djurgården. Välkomna!

    Ansvarig mäklare

    Extra kontaktperson

    Maléne Olofsson

    Fastighetsmäklare/Civilekonom

    070-984 00 78

    malene.olofsson@lansfast.se Läs mer om Maléne

    Alla bilder

    Planritning

    Visning

    Visning 1

    2019-08-11 13:00:00 2019-08-11 13:45:00 40 Bostadsvisning Öregrundsgatan 6, 1 tr, Stockholm 59,34635739, 18,10896403 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

    Visning 2

    2019-08-12 18:30:00 2019-08-12 19:00:00 40 Bostadsvisning Öregrundsgatan 6, 1 tr, Stockholm 59,34635739, 18,10896403 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

    Beskrivning

    Hall

    Här möts ni av en välkomnande ljus hall. Avhängningsyta direkt till höger. På golvet ligger ett snyggt golv och väggarna är målade i vitt. Gott om plats för förvaring finns i form av tre stycken garderober.

    Vardagsrum

    I anslutning till hallen finner ni vardagsrummet som är stort och som inrymmer såväl matsalsdel som vardagsrumsmöblemang. På golvet ligger en parkett och väggarna är här målade i en ljus kulör. Härligt fönsterparti som ger ett ljust vardagsrum. Från vardagsrummet nås balkongen.

    Balkong

    Möblerbar balkong med trätrall på golv. Utsikt över grönska.

    Sovrum 1

    Väl tilltaget sovrum som ger plats åt en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Klädesförvaring ges i form av en stor garderob. Golvet pryds av en ekparkett och väggarna är målade i en ljus kulör.

    Sovrum 2

    Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Rogivande nyans på väggarna och en fin parkett vilar under fötterna.

    Kök

    I ett funktionellt kök finner ni förutom glädje till matlagning även stilrena materialval. Ovan arbetsbänkar av laminat sitter ett vitt kakel som smälter in snyggt med de vita köksluckorna. Bra arbetsytor med gott om förvaring. Köket är i övrigt utrustat med en fläkt, inbyggd ugn/micro, kyl/frys samt en diskmaskin.

    Badrum

    Badrummet renoverades 2016. Väggarna går i ljus kakel och på golvet ligger en ljus klinker. Här finner ni en duschhörna, handfat med kommod, WC, badrumsspegel, badrumsskåp, tvättmaskin samt en handdukstork.

    Övriga utrymmen

    Till lägenhet hör två stycken förråd, ett matkällarförråd och ett vindsförråd. Tvättstugan ligger i entreplanet och är utrustad med tre stycken tvättmaskiner, två stycken torkskåp och en mangel. I föreningen finns dessutom en festlokal som kan nyttjas som övernattningslägenhet mot en kostnad på 250 kr/dygn. Längst upp i huset finner ni föreningens takterrass med milsvid utsikt och grillmöjligheter. I källaren ligger föreningens träningslokal och bastu.

    Byggnad/Renoveringar

    Byggnadsår: 1943

    2018: Stamspolning 2017: Hissen byttes ut 2015: Fiberanslutning till lägenheter 2013: Fjärrvärmecentral, frånluftscentral och radiatorventiler byttes ut 2011: Fjärrvärmeledningar från gatan till fastigheten byttes 2011: Bastu och festlokal renoverades 2007: Balkonger renoverades 2006: OVK besiktning utfördes 2005: Säkerhetsdörrar installerades, fönster renoverades 2005: Gas och el besiktigades 2000: Fasaden putsades om 1993: Rörstambyte i badrum och kök

    Uppvärmning

    Fjärrvärme

    Bilplats

    Parkeringsplats och garageplats kan hyras av Svenska Bostäder i anslutning till fastigheten. Kostnaden är 423 kr per månad för en parkeringsplats utomhus och runt 1230 kr för en plats i varmgarage. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret tel 08- 508 263 00. Tillståndet är gratis, månadskort kostar 1100 kr, alternativt löses biljett för 75 kr/dygn.

    Läs mer

    Fakta

    Ekonomi

    Driftkostnad:

    650 kr/månad

    Försäkring:

    325 kr/månad

    Elkostnad:

    325 kr/månad

    Total driftkostnad:

    650 kr/månad

    Personer i hushållet:

    2 st

    Andel i föreningen:

    Uppgiften har ej gått att få fram

    Andel av årsavgift:

    Uppgiften har ej gått att få fram

    Pantsättning:

    Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-03-03

    Överlåtelseavgift:

    1 163 kr

    Betalas av köpare

    Byggnad

    Uppvärmningssystem:

    Fjärrvärme

    Renoveringar:

    2018: Stamspolning 2017: Hissen byttes ut 2015: Fiberanslutning till lägenheter 2013: Fjärrvärmecentral, frånluftscentral och radiatorventiler byttes ut 2011: Fjärrvärmeledningar från gatan till fastigheten byttes 2011: Bastu och festlokal renoverades 2007: Balkonger renoverades 2006: OVK besiktning utfördes 2005: Säkerhetsdörrar installerades, fönster renoverades 2005: Gas och el besiktigades 2000: Fasaden putsades om 1993: Rörstambyte i badrum och kök

    Förening

    Föreningens namn:

    Oporto 3

    Antal lägenheter:

    42

    Antal lokaler:

    0

    Allmänt om föreningen:

    Föreningen äger fastigheten Oporto 3 i Stockholms kommun. I föreningen finns det 42 st lägenheter som alla innehas med bostadsrätt. Huset byggdes 1941 och då var det en bostadsförening men som ombildades till en bostadsrättsförening 1995. Föreningen klassificeras skattemässigt som ett privatbostadsföretag (äkta bostadsrättsförening). En obligatorisk deposition på 100 kr/mån tillkommer för gårdsrenhållning. De pengarna får ni sen tillbaka när ni deltar i föreningens två städdagar.    Föreningens ekonomi:

    Föreningen har idag en god ekonomi med en låg belåningsgrad på ca 3 400 kr/kvm BOA. Totalt har föreningen ca 7,7 mkr i lån. I dagsläget finns inga beslut på kommande avgiftshöjningar (2019-02-26).    Gjorda renoveringar:

    Det finns i dagsläget inga beslut på kommande renoveringar (2019-02-26).    Annat:

    Lägenheten ligger i ett mycket attraktivt område med närhet till såväl Gärdets grönområden som till innerstadens puls. Fältet i närheten av fastigheten bjuder på utomhusbad sommartid i form av Kampementsbadet men är även en populär plats för olika idrotter så som beachvolleybollbana, fotbollsplan och fina längdskidspår vintertid. För er som vill åt ännu mer grönområden och mysiga promenadstigar rekommenderas skogen kring Kaknästornet och promenadvägen längs med Djurgårdskanalen bort mot Djurgårdsbrunn. Väl över bron njuter ni av mysiga kafféer på Blockhusudden i öster samt Skansen och Gröna Lund närmare Djurgårdsbron i väster. Att cykla eller promenera till allt som staden erbjuder tar bara några minuter men annars finns tunnelbanans röda linje, station Gärdet som ligger på nära gångavstånd från fastigheten. Närhet till ett flertal busslinjer, bland annat stomlinjebuss 1 som går från Sandhamnsgatan mot Hötorget och vidare mot Fridhemsplan och Stora Essingen. På sommaren går båt från Frihamnen till Nacka strand. För den aktive finns gym i form av Sats och Friskis & Svettis. Restaurang, bowling, golf, biljard och relax med bubbelpool, ångbastu och kallbad erbjuds i Ballbreakers lokaler på Sandhamnsgatan 59. På Lidingövägen finns Kungliga Tennishallen med både tennis och squash. I området finns en ICA-Nära. Mer välsorterade ICA Kvantum Värtan nås på ca 5 minuters promenad. Även Ballbreaker nås ett stenkast från fastigheten.


    Energideklaration

    Energiprestanda, specifik energianvändning:

    195 kWh/m2 per år

    Allmänt

    Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

    Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

    Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

    Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

    Om budgivning

    Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

    Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

    Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

    Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

    Boendekalkyl

    Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

    Boendekalkyl Räntor