Parmmätargatan 22, Stockholm

4 195 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Parmmätargatan 22 - Stockholm

  Kommun

  Stockholm

  Typ

  Flerfamiljshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1912

  Boarea

  51m2

  Areauppgifter enligt mätning

  Våning

  4 av 4 , Hiss finns inte

  Rum

  2 rok

  Område

  Stockholm Kungsholmen

  Avgift

  2 772 kr/mån

  Inkl V/A, källar- och vindsförråd samt kabel tv

  inkl. kallvatten. Kostnad för varmvatten och värme betalas via elräkningen.

  Utgångspris

  4 195 000 kr

  82 255 kr/m2

  Sekelskifteslägenhet högst upp i huset med kakelugn och öppen spis!

  Sekelskiftespärla på en av Kungsholmens finaste adresser i centrala men lugna kvarter intill Kungsholms kyrka. Högt läge i huset med genomgående planlösning, vardagsrum med murad öppen spis, sovrum med kakelugn som vetter mot innergården samt kök med matplats. Generös takhöjd med stuckaturer och snickerier, vackra brädgolv och stora fönsterpartier. Tunnelbana på en minuts promenad, dubbla förråd och bra förening med låg avgift. Varmt välkomna på visning!

  Ansvarig mäklare

  Erin Kiruk

  Franchisetagare/Mäklare

  0767-932620

  erin.kiruk@lansfast.se Läs mer om Erin

  Extra kontaktperson

  Tolgay Erdinc

  Reg. Fastighetsmäklare

  0704-828888

  Tolgay.Erdinc@lansfast.se Läs mer om Tolgay

  Alla bilder

  Planritning

  Planlösning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Välkomnande hall med trägolv och målade väggar. Här finns plats för avhängning och garderober.

  Kök

  Rymligt kök med gott om förvaring och arbetsytor längs två väggar. Utrustat med varmluftsugn, induktionshäll, köksfläkt, diskmaskin och inbyggd mikro. Integrerad kyl och frys samt plats för mindre matgrupp. Trägolv och målade väggar.

  Vardagsrum

  Ljust och rymligt vardagsrum med naturlig plats för soffgrupp samt matdel. Generöst ljusinsläpp från stort fönster med djup speglad nisch som har ett högt västläge. Vacker murad fungerade öppen spis, trägolv och målade väggar.

  Sovrum

  Ordentligt sovrum med vacker fungerande kakelugn som toppar lägenhetens mysfaktor. Stort fönsterparti mot innergården med utsikt över takåsar. Plats för dubbelsäng och stående garderober. Klädkammare i direkt anslutning till sovrummet. Trägolv och ljust målade väggar.

  Badrum

  Ljust badrum med vitkaklade väggar, duschhörna, WC, och handfat med kommod och spegelskåp. Klinkergolv med golvvärme.

  Övrigt

  Lägenheten har en säkerhetsdörr. Till lägenheten tillhör ett stort källarförråd samt ett stort vindsförråd.

  Övriga utrymmen

  Bastu & tvättstuga finns i samma hus med ingång från innergården. Det finns två tvättmaskiner, en fristående centrifug, en torktumlare och ett torkskåp. Cykelförråd samt barnvagnsplats finns i källarvåningen med anslutning till Parmmätargatan.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1912

  Uppvärmning

  Direktverkande el

  TV & bredband

  Fibernät (tv & internet) via IP Only. Det finns inget avtal med en särskild leverantör av tjänster, utan varje medlem får själv bestämma och beställa vilken leverantör och vilka tjänster de vill ha.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  595 kr/månad

  Elkostnad:

  195 kr/månad

  Uppvärmning:

  400 kr/månad

  Total driftkostnad:

  595 kr/månad

  Personer i hushållet:

  2 st

  Andel i föreningen:

  3,8396%

  Andel av årsavgift:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-01-17

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av köpare

  Byggnad

  Byggår:

  1912

  Uppvärmningssystem:

  Direktverkande el

  Förening

  Föreningens namn:

  Opalen 2

  Lägenhetsnummer:

  171001022-6

  Antal lägenheter:

  28

  Byggår:

  1912

  Antal lokaler:

  1

  Allmänt om föreningen:

  BRF Opalen 2 är en äkta bostadsrättsförening i Stockholm. Fastigheten Opalen 2 förvärvades 1924 och består av 1 hus på Parmmätargatan 22 samt ett gårdshus. Föreningen har 28 lägenheter, samtliga bostadsrätter, och en hyreslokal (ej uthyrd i dagsläget). Byggår 1912. Bostadsrättsföreningen registrerades 1997 hos Bolagsverket. Innan dess hade föreningen varit bostadsförening sedan 1923.  Föreningens ekonomi:

  Ekonomisk förvaltning sköts av Förvaltning i Östersund AB (en del av Riksbyggen). Föreningen höjde avgiften i början av 2019. De planerar inga ytterligare ändringar men kan inte utesluta att det kan behövas (t ex under kommande 5 år) för att täcka underhållsbehov. Kontrollerat 2019-01-17. Delat ägarskap mellan föräldrar/barn godkänns och föreningen har inga särskilda krav kring detta. Vanligt är att den som bor i lägenheten äger minst 10%. Inget krav på folkbokföring  Gjorda renoveringar:

  UTFÖRDA 1991: Stambyte kök och badrum 1991: Fasadrenovering samt ommålning av tak, trapphus. 2004: Takmålning 2006: Nya tvättmaskiner 2007: Säkerhetsdörrar 2014: OVK-besiktning 2014: Okulär besiktning, gårdsbjälklag 2014: Ny torktumlare 2014: Brandskyddskontroll 2015: Installering av ramp 2015: Gårdsrenovering 2017: Inluftsventiler alla lägenheter 2017: Radonmätning 2017: Takreparationer 2017: Indragning av fiber 2018: Nya ventilationsöppningar 2018: Upprättande av ny underhållsplan 2019: Balkongbyggnation PLANERADE föreningen har en underhållsplan för de kommande 30 åren för att tillgodose framtida underhållsbehov  TV/Internet:

  Fibernät (tv & internet) via IP Only. Det finns inget avtal med en särskild leverantör av tjänster, utan varje medlem får själv bestämma och beställa vilken leverantör och vilka tjänster de vill ha.  Parkering:

  Boendeparkering finns i området på omkringliggande gator via Stockholms stad. För mer information besök: http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/Boendeparkering/ För tillgänglighet gällande närliggande garageplatser besök: http://www.garageplatsen.se/sok-garageplats  Gårdsplan:

  Skyddad gård som om sommarhalvåret är möberad med utemöbler och grill.  Gemensamma utrymmen:

  Bastu & tvättstuga finns i huset med ingång från innergården. Det finns två tvättmaskiner, en fristående centrifug, en torktumlare och ett torkskåp. Cykelförråd samt barnvagnsplats finns i källarvåningen med anslutning till gatan.  Annat:

  Slutgiltig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.


  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor