Sankt Eriksgatan 118 / Dalagatan 55, Stockholm

5 195 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Sankt Eriksgatan 118 / Dalagatan 55 - Stockholm

  Kommun

  Stockholm

  Typ

  Flerfamiljshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1924

  Boarea

  62m2

  Areauppgifter enligt mätning

  Våning

  4 av 5 , Hiss finns inte

  Rum

  2 rok varav 1 sovrum

  Område

  Vasastan/Birkastan

  Avgift

  3 981 kr/mån

  Ink Värme, V/A, Kabel-tv (basutbud). Tillkommer 99kr för Telenor Bredband 100/100.

  inkl. värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg. Bredband ingår till en obligatorisk kostnad på 99 kr/mån.

  Utgångspris

  5 195 000 kr

  83 790 kr/m2

  Charmig 2:a med balkong i lummigt läge!

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Unik möjlighet att förvärva ditt nästa drömboende! Varmt välkommen till denna charmiga tvåa belägen på 4:e våningen med en lummig balkong som vetter mot den lugna innergården. Charmigt fullutrustat kök med gott om utrymme för matgrupp, här erbjuds ett vackert ljusflöde och en lummig vy. Inbjudande vardagsrum med en härlig rymd och vacker fisbensparkett på golv. Rogivande sovrum med perfekta förvaringsmöjligheter i klädkammare. Väldisponerad planlösning med gott om förvaringsmöjligheter. Optimala kommunikationer med pendelstationen Odenplan ett stenkast bort. Välkommen!

  Ansvarig mäklare

  Emma Holst

  Franchisetagare/Mäklare

  070-781 52 15

  emma.holst@lansfast.se Läs mer om Emma

  Extra kontaktperson

  Joseph Rashid

  Reg. Fastighetsmäklare

  073-682 96 49

  joseph.rashid@lansfast.se Läs mer om Joseph

  Alla bilder

  Planritning

  Planskiss

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Välkomnande entré med härlig rymd och mycket gott om förvaring i platsbyggd garderob. Härifrån når du såväl kök som badrum och vardagsrum. Vackra vitmålade furutiljor på golv. Säkerhetsdörren installerades 2014

  Kök

  Charmigt och smakfullt renoverat kök med industriell känsla! Gott om utrymme för matgrupp och en vacker utsikt mot balkongen och det lummiga läget mot innergården. Vacker fondvägg med tapeter från Josef Frank. Industriellt fullutrustat kök renoverat 2014. Utrustat med varmluftsugn, kombinerad kyl & frys, gashäll, kolfilterfläkt samt diskmaskin och tvättmaskin.

  Badrum

  Fint och fräscht badrum med svart klinkergolv och vita stora kakelplattor på vägg. Duschhörna med regndusch och fönster för naturligt ljusflöde. Inrett med WC, kommod samt badrumsskåp med speglar och belysning ovan.

  Vardagsrum

  Inbjudande vardagsrum med härlig rymd och charm! Vacker fiskbensparkett på golv, spröjsade fönster med fönsterkarm i marmor samt väl tilltagen takhöjd om 2,7m. Erbjuder flertal möbleringsmöjligheter för såväl mat- som soffgrupp.

  Sovrum

  Rogivande sovrum med utrymme för dubbelsäng. Samma vackra fiskbensparkett och spröjsade fönster. Drömförvaring för den kräsne i rymlig klädkammare.

  Säljarens smultronställen

  I närområdet finns det mängder av träningscenter, och på gångavstånd från lägenheten kan man njuta av naturen exempelvis genom att ta en promenad eller springrunda i Hagaparken och/eller Vasaparken. Bra restauranger finns det gott om i närheten, samt även flera mysiga kaféer, bl.a. nyöppnade Espresso House som ligger precis vid Vanadisplan.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1924

  TV & bredband

  Tv: Kabel-tv via Comhem. Grundutbud ingår i avgiften. Internet: Bredband via Telenor (100/100). En obligatorisk avgift för detta på 99 kr/mån läggs på fakturan för månadsavgiften.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  640 kr/månad

  Försäkring:

  170 kr/månad

  Elkostnad:

  220 kr/månad

  Övrigt:

  250 kr/månad

  Total driftkostnad:

  640 kr/månad

  Personer i hushållet:

  2 st

  Kommentar:

  Övrigt avser gas kostnad.

  Andel i föreningen:

  4,27019%

  Andel av årsavgift:

  4,27019%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2018-10-11

  Pantsättningsavgift:

  683 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 593 kr

  Betalas av säljare

  Förening

  Föreningens namn:

  HSB Brf Ässjan i Stockholm

  Lägenhetsnummer:

  99-2002-1-23-7

  Antal lägenheter:

  25

  Byggår:

  1924

  Antal lokaler:

  4

  Allmänt om föreningen:

  HSB:s Brf Ässjan är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1935 och äger fastigheten kv. Ässjan 5 med byggår 1924. Föreningen upplåter 25 lägenheter med bostadsrätt samt fyra lokaler varav en är hyresrätt och tre bostadsrätt (läderhandel, två konsultbolag, restaurang).  Föreningens ekonomi:

  Ekonomisk förvaltning via HSB. HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr + 300 kr i årlig avgift. Köpare måste ansöka om medlemskap via https://blimedlem.hsb.se/index.html. Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-10-12). Höjning har gjorts i två omgångar under 2018 för att möjliggöra betalning av högre räntor och amorteringar till följd av nytt lån för fasadrenoveringen. Föreningen tillåter delat ägande och har inga specifika regler kring detta mer än att samtliga delägare ska godkännas som medlemmar i föreningen, och den som bor i lägenheten ska också äga en andel.  Gjorda renoveringar:

  Gjorda renoveringar 2018: Fasadrenovering 2016: Nytt torkskåp samt ny, utökad exteriör belysning på innergården 2016: Garantibesiktning av stammar 2014: Renovering av samtliga balkongdörrar i trapphus samt butikspartierna mot Sankt Eriksgatan 2014: Fönsterrenovering i hela fastigheten 2014: Byte av samtliga kodlås (dosor) till fastigheten. 2013: Ny tvättmaskin samt reparation av torkskåp 2013: Vintergröna häckar planterades på innergården mot Dalagatan 2012: Dränering av husgrunden (mot Sankt Eriksgatan) 2011: Byte av samtliga stammar i kök och badrum samt rensningar och kartering av samtliga ventilationskanaler 2008: Nytt värmesystem (fjärrvärme) 2007: Balkongbygge (ingen avgift för balkong tillkommer på avgiften) 2005-2006: Renovering trapphus, byte tak, råvinden byggdes om till lägenheter. 2001: Byte av elstigare till 3-fas i fastigheten Kommande renoveringar - Inga större renoveringar planerade i dagsläget.  TV/Internet:

  Tv: Kabel-tv via Comhem. Grundutbud ingår i avgiften. Internet: Bredband via Telenor (100/100). En obligatorisk avgift för detta på 99 kr/mån läggs på fakturan för månadsavgiften.  Parkering:

  Föreningen har inga parkeringsplatser.  Gårdsplan:

  Fantastisk, grön innergård med möbler och grill som får användas av medlemmarna. Uppskattas och prioriteras av föreningen. Innergården ägs av föreningen.  Gemensamma utrymmen:

  -Fullutrustad tvättstuga: 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel (i källaren på Sankt Eriksgatan 120). -Barnvagnsrum finns bredvid soprummet. -Bastu finns att tillgå i källaren på Sankt Eriksgatan 118.  Annat:

  Slutgiltig köpare uppmanas kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.


  Energideklaration

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  132 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2009-10-04

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor