Surbrunnsgatan 45, 5 tr, Stockholm

4 650 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Surbrunnsgatan 45, 5 tr - Stockholm

  Kommun

  Stockholm

  Typ

  Flerfamiljshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1929

  Boarea

  50m2

  Areauppgifter enligt säljaren

  Våning

  4 av 5 , Hiss finns

  Rum

  3 rok varav 2 sovrum

  Område

  Stockholm - Vasastan/Norrmalm

  Avgift

  455 kr/mån

  inkl. värme, vatten, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg.

  Utgångspris

  4 650 000 kr

  93 000 kr/m2

  Högt belägen minitrea med otroligt låg avgift!

  Högt upp i huset med utsikt över takåsarna hittar ni denna smakfullt renoverade mini trea om 50 kvm med otroligt låg avgift! Ni möts först av en rymlig och välkomnande hall med spotlights i taket vilket representerar känslan i bostaden väl med rymliga och välplanerade ytor. Smakfullt renoverat kök med gott om förvaring och alla bekvämligheter. Vidare i bostaden finner ni vackra tidstypiska detaljer, såsom underbar fiskbensparkett, väl tilltagen takhöjd vilket skapar en fantastisk rymd och känsla i bostaden, fina spegeldörrar, djupa fönsternischer och gott om förvaringsmöjligheter samt en klädkammare. Till bostaden hör ett vindsförråd om ca 3-4 kvm. Välkommen till ett hem att trivas i!

  Ansvarig mäklare

  Joseph Rashid

  Reg. Fastighetsmäklare

  073-682 96 49

  joseph.rashid@lansfast.se Läs mer om Joseph

  Extra kontaktperson

  Fanny Palsander

  Reg. Fastighetsmäklare

  073-6240776

  fanny.palsander@lansfast.se Läs mer om Fanny

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  I denna lägenhet möts man av en öppen, funktionell och praktisk hall med bra förvaringsmöjligheter i garderober med spegeldörrar. Här finns vita väggar och parkettgolv.

  Kök

  Ett rymligt, yteffektivt och ljust kök med kombinerad kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, ugn och mikrovågsugn. Köket renoverades 2018.

  Vardagsrum

  Lägenhetens vardagsrum är rymligt, ljust och öppet med vackert ljusinsläpp och vacker utsikt mot Vasastans takåsar. Rummet har vita väggar och fiskbensparkett. Härifrån nås även bostadens klädkammare.

  klädkammare

  Från vardagsrummet nås bostadens rymliga klädkammare.

  Sovrum 1

  Från hallen når du detta sovrum som är ljust och rogivande med plats för stor säng och garderob. Sovrummet har vita väggar och fondvägg och fiskbensparkett.

  Sovrum 2

  Ett extra sovrum med vita väggar och parkettgolv.

  Badrum

  Rymligt, smakfullt och trevligt badrum med mörkt klinkergolv och väggar i vitt kakel. Badrummet renoverades 2018 och har inredning i form av dusch, duschvägg, handfat, badrumsskåp, handdukstork och spotlights.

  Vindsförråd

  Till bostaden hör ett vindsförråd om ca 3-4 kvm

  Tvättstuga

  Stor, fräsch och välutrustad tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1929

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  500 kr/månad

  Försäkring:

  200 kr/månad

  Elkostnad:

  300 kr/månad

  Total driftkostnad:

  500 kr/månad

  Personer i hushållet:

  3 st

  Kommentar:

  OBS! Uppgifterna är ca uppgifter.

  Andel i föreningen:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Andel av årsavgift:

  2,3124%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2018-10-08

  Pantsättningsavgift:

  455 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 138 kr

  Betalas av köpare

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Sveabrunn i Stockholm

  Lägenhetsnummer:

  00031

  Antal lägenheter:

  36

  Byggår:

  1929

  Antal lokaler:

  5

  Allmänt om föreningen:

  Bostadsrättsföreningen Sveabrunn registrerades 1999 och äger fastigheten Trädgårdsmästern 10 sedan 2002. Fastigheten bebyggdes 1929 och består av 1 flerbostadshus. Adresserna som tillhör fastigheten är Sveavägen 118 och Surbrunnsgatan 45. Föreningen är en oäkta bostadsrättsförening, det vill säga att av föreningens intäkter så kommer mer än 40 procent från lokaler och hyreslägenheter, vilket i sin tur resulterar i ovanligt låga månadsavgifter för bostadsrättsinnehavarna. Föreningen klassas skattemässigt som oäkta och beskattas därför som en näringsfastighet och affärsdrivande företag. Föreningen omfattar 35 st bostadsrättslägenheter, 1 hyreslägenhet och 5 lokaler med hyresrätt. I huset ligger en ICA-butik, ett gym, en bowlinghall, en brädspelsbutik och en mediaverksamhet.  Föreningens ekonomi:

  Ekonomisk förvaltning via SBC. Föreningen tillåter delat ägande men gör en bedömning från fall till fall. Krav är att den som bor i lägenheten också ska äga en del och vara permanent skriven på adressen. Inga avgiftsförändringar är planerade i dagsläget (2019-04-26)  Gjorda renoveringar:

  Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2016 och 2026. UTFÖRDA 2018 - Då ICA-butiken minskade sin butik har ännu en hyreslokal kunnat etableras 2017 - Underhållsrenovering av fönster 2016 - Byte av styr- och reglercentral 2016 - Stamspolning för att förlänga stammarnas livslängd. 2016 - Byte av termostater på radiatorer 2016 - Renovering av hyreslägenhet 2015 - Renovering av hissar 2014 - Nya maskiner i tvättstuga. 2014 - Byte av låssystem till intelligenta nycklar (iLOQ) som använder chip. 2012 - Stamspolning 2011-2012 - Renovering av fönster/balkongdörrar 2011- Ommålning samt reparationer av tak 2011 - Balkonger, byggnation av 10 st nya balkonger 2006-2007 - Ombyggnad av gård 2006 - Stambyte i källare 2003-2004 - Återuppbyggnad efter explosion 1993-1994 - Elstambyte 1993-1994 - Rörstambyte 1993-1994 - Omputsning av fasad 1993-1994 - Omläggning av tak KOMMANDE - Tvättning och målning av takplåt, 2019  TV/Internet:

  Bredband via Telenor (100/100 Mbit) och kabel-tv via ComHem. Ingår i avgiften. I januari 2019 kommer avtal för internet istället tecknas med Stockholms Stadsnät till en hastighet av 1000/1000 Mbit.  Parkering:

  Föreningen har 15 st garageplatser i huset, för närvarande är samtliga uthyrda, kösystem gäller. Hyran är i dagsläget 1000kr/mån.  Gårdsplan:

  Innergård med många sittgrupper, grill och välskötta växter. Gemensam städdag 1-2 ggr per år.  Gemensamma utrymmen:

  Tvättstuga och cykelrum.  Annat:

  Utöver årsavgift förpliktas medlem att för lägenhet med balkong mot gården erlägga en ökad årlig avgift om 1,5 % av basbeloppet, för bestridande av framtida underhållsbehov. Denna skall erläggas samtidigt som årsavgiften. Slutgiltig köpare uppmanas kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.


  Energideklaration

  Energiklass:

  E

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2018-10-25

  Primärenergital:

  133

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor