Västmannagatan 44, Stockholm

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Västmannagatan 44 - Stockholm

  Kommun

  Stockholm

  Typ

  Flerfamiljshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1969

  Boarea

  29m2

  Våning

  2 av 7 (Våningsplan 2 av 7. ) , Hiss finns

  Rum

  1 rok

  Område

  Vasastan/Odenplan

  Avgift

  523 kr/mån

  inkl. värme, vatten, bostadsrättstillägg, kabel-TV (grundutbud) samt bredband.

  inkl. värme, vatten, bostadsrättstillägg, kabel-TV (grundutbud) samt bredband.

  Välplanerad etta, möjlig tvåa med balkong och låg avgift!

  Välkomna till denna synnerligen välplanerade och ljusa etta om 29 kvm som med fördel kan byggas om till en tvåa enligt alternativ planlösning, belägen i stabil förening med god ekonomi och låg avgift på 523 kr! Gott om förvaringsmöjligheter i hallen, rymligt helkaklat badrum med takdusch och vikbara glasväggar. Från vardagsrummet når ni den härliga balkongen som vetter mot innergården. Lägenheten är belägen på populär adress i Vasastan, precis invid porten finner ni Nordic Wellness och ett stenkast från porten nås Odenplans puls med ett stort utbud av restauranger, kaféer, affärer samt grönområde såsom Vasaparken. Mycket goda kommunikationsmöjligheter alldeles runt kvarteret med både tunnelbana, pendeltåg och bussar.

  Ansvarig mäklare

  Joseph Rashid

  Reg. Fastighetsmäklare

  073-682 96 49

  joseph.rashid@lansfast.se Läs mer om Joseph

  Alla bilder

  Planritning

  Alternativ planlösning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Rumsbeskrivning

  HALL Ljus hall med avhängning för ytterkläder och enastående för förvaring i form av garderobsvägg. Vita väggar och snygg parkett på golv. RUM Bra planerat rum med gott om ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. Här finns gott om utrymme för soffmöblemang och säng. I rummet finns en avskiljning för sovplats med inbyggd förvaringsmöjlighet. Rummet vetter mot lummig innergård, härifrån finns utgången till den härliga balkongen. KÖK Modernt och välplanerat kök med gott om förvaring i köksskåp. Vita luckor och vackert kakel i harmonisk kulör. Här finns spis/ugn, fläkt, kombinerad kyl/frys. Plats för matbord. Kökets fönster ger rikligt med ljusflöde. BALKONG Balkongen inbjuder till frukost med förmiddagssol. Vacker utsikt mot lugn innergård. Plats för möblemang för två personer. BADRUM I direkt anslutning till hallen finns detta rymliga och fina badrum. Badrummet är utrustat med duschhörna med regndusch och glasvägg, toalett, spegelskåp med bra belysning och handfat med kommod. Väggskåp med plats för badrumsartiklar och handdukar.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1969

  TV & bredband

  Brf Sirius 31 har gruppavtal med Telenor. I avtalet ingår 100/100 mbit internetaccess via anslutning i lägenheten. Det ingår även abonnemang för telefoni (ip-telefoni där telefonen kopplas in i routern) och TV (basutbud + 5 favoriter).

  Uteplats/Balkong

  Balkong mot innergård

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Odenplan är Vasastans främsta knutpunkt med ett fantastiskt utbud av shopping, trevliga caféer och restauranger med en mångfald passande den mest kräsne gourmanden. Här kan du njuta av allt från enklare luncher till trivsamma kvällsmiddagar på prisbelönta restauranger som Sushi Sho med stjärna i Guide Michelin eller Lilla Ego som håller mästarklass. De boende i Vasastan har verkligen det bästa av två världar med både närhet till citykärnan och dess storstadspuls men också till det hemtrevliga lugnet som finns i den genuina delen Vasastan. Parkering För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00, fax 08-508 260 40. Alternativt kan ansökan göras via hemsidan www.stockholm.se Kommunikation Ypperliga kommunikationer där Odenplan är navet för lokaltrafiken i Vasastan. Här har man entré till tunnelbanestationen Odenplan och från 2017, pendeltågsstationen Stockholm Odenplan, samt flertalet bussar som tar dig över hela stan såsom buss 2, 4, 42, 47, 72 mfl. För den som planerar lite längre resor finns även hållplats för Arlandabussen vid S:t Eriksplan. Natur och fritid I Vasastan finns ett rikligt utbud av parker och grönområden. I det direkta närområdet kring Odenplan ligger grönskande Tegnér- och Observatorielunden samt underbara Vasaparken med dess lekplats, fotbollsplan/skridskobana och caféer. Inom bekvämt gångavstånd ligger även Hagaparken/Brunnsviken som kan stoltsera med båthamn, kanotklubb, badplats och på vintertid möjlighet att åka långfärdsskridskor mm.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  370 kr/månad

  Försäkring:

  120 kr/månad

  Elkostnad:

  250 kr/månad

  Total driftkostnad:

  370 kr/månad

  Personer i hushållet:

  1 st

  Kommentar:

  OBS: driftskostnaderna är ca-uppgifter

  Andel i föreningen:

  1,131%

  Andel av årsavgift:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av köpare

  Byggnad

  Byggår:

  1969

  Fönster:

  2-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Sirius 31

  Lägenhetsnummer:

  B3

  Antal lägenheter:

  49

  Byggår:

  1969

  Antal lokaler:

  6

  Allmänt om föreningen:

  Brf Sirius 31 är en en äkta bostadsrättsförening som bildades 1992 och förvärvade fastigheten den 21 juni 2011. Bostadsrättsföreningens fastighet är belägen på Västmannagatan 44 och 46. Föreningen består av 49 lägenheter, varav 1 hyresrätt, samt 6 hyreslokaler (Norrmalms stadsdelsförvaltning, Nordic Wellness, dansstudio m.fl). För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.sirius31.se  Föreningens ekonomi:

  Ekonomisk förvaltning sköts av Carin Forslund AB. Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2019-04-24). Delat ägande accepteras. Styrelsen ser helst att den som bor i lägenheten äger majoriteten, men detta är inget krav. Kontrollera med styrelsen om annan fördelning av andelarna önskas.  Gjorda renoveringar:

  UTFÖRDA 2017: 2 st. nya avloppspumpar med utrustning har installerats. 2016: Trapphusrenovering och nya entrédörrar 2016: Fönsterbyte 2015-2016: Byggnation av taklägenheter på våning 7 2015: Hissrenovering 2013: Installation bergvärme 2013: Fogarbeten fasad mot gatan 2011: Renovering av tvättstuga KOMMANDE - Under 2019 kommer fasaden på baksidan renoveras samt byggnation av större balkonger utföras. - Föreningen har kontrollerat skicket på avloppsstammarna (ingjutna PVC-rör) och konstaterat att det inte finns något behov av stamrenovering.  TV/Internet:

  Brf Sirius 31 har gruppavtal med Telenor. I avtalet ingår 100/100 mbit internetaccess via anslutning i lägenheten. Det ingår även abonnemang för telefoni (ip-telefoni där telefonen kopplas in i routern) och TV (basutbud + 5 favoriter).  Parkering:

  Det finns 60 garageplatser för bil och 5 platser för Mc i föreningen. Avgiften är 1600 kr/mån för medlemmar i föreningen. Inga lediga platser i dagsläget. Platser hyrs även ut till externa hyresgäster men medlemmar i föreningen går före i kön. I dagsläget står ingen medlem i kö (2019-04-24).  Gårdsplan:

  Stor innergård som nyttjas av både förskola och boende i fastigheten.  Gemensamma utrymmen:

  Föreningen har cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga.  Annat:

  Slutgiltig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.


  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor