Axel Wennergrens väg 18, Tyresö

Alla bilder

Visa på karta

Adress

Axel Wennergrens väg 18 - Tyresö

Kommun

Tyresö

Typ

Flerfamiljhus

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

2006

Boarea

99m2

Våning

5 av 5 , Hiss finns

Rum

3 rok varav 2 sovrum

Område

Bollmora

Avgift

7 267 kr/mån

inkl. värme, vatten, kabel- TV och bostadsrättstillägg. -Bredband ingår mot en obligatorisk avgift på 165 kr/mån. -Föreningen har gemensamt elavtal och debiterar varje bostadsrättsinnehavare 250 kr/månad. Elen avläses sedan i efterskott årsvis den 31 december och regleras på april månads hyresavi. För nyinflyttade nollställs elmätningen på tillträdesdagen

inkl. värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och bostadsrättstillägg. -Bredband ingår mot en obligatorisk avgift på 165 kr/mån. -Föreningen har gemensamt elavtal och debiterar varje bostadsrättsinnehavare 250 kr/månad. Elen avläses sedan i efterskott årsvis den 31 december och regleras på april månads hyresavi. För nyinflyttade nollställs elmätningen på tillträdesdagen.

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Ateljévåning högst upp i huset med fönster från golv till tak och 5 meter i takhöjd

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  För er som söker det där lilla extra i ert boende så är denna lägenhet perfekt, med stora fönsterpartier och högt i tak hittar ni ingen bättre 3:a i Tyresö. Lägenheten är välplanerad med två sovrum, ett badrum, en gästtoalett samt en stor och rymlig hall. Innanför hallen öppnar sedan lägenhet upp sig mot de stora sociala ytorna med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Det är vardagsrumsdelen som göra denna bostadsrätt till något alldeles speciellt, med 5 meter i takhöjd och med fönster från golv till tak sticker denna lägenhet ut från mängden med ett stort ljusinsläpp och en milsvid utsikt. Här har ni även utgång till den inglasade balkongen som ligger i västläge där ni kan njuta av solnedgången. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum öppnar upp för de stora sociala ytorna. Här ryms både en stor matsalsdel samt en större soffgrupp i vardagsrumsdelen där hela familjen, släkten och vännerna kan samlas. Genomgående ekparkett i hela lägenheten. Badrummet är helkaklat och utrustat med WC, handfat, dusch samt tvättmaskin. Det finns gott om förvaring dels med en stor klädkammare samt gott om garderober både i hallen och de båda sovrummen. Lägenheten som är byggd 2006 är mycket centralt belägen i Tyresö med närhet till allt natur, kommunikationer, Tyresö centrum, skolor och förskolor.

  Ansvarig mäklare

  Isabelle Björkstrand

  Fastighetsmäklare/Kontorschef

  0700-67 88 19

  isabelle.bjorkstrand@lansfast.se Läs mer om Isabelle

  Alla bilder

  Planritning

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Övriga utrymmen

  En tvättstuga på bottenvåningen i port nr 22. Det finns fyra tvättmaskiner, tre torktumlare, ett torkskåp samt mangel. Finns en gemensamhetslokal för uthyrning: Lokalen hyrs ut till medlemmarna för privata fester och högtider. Pris: 200:-/gång. TIder: Vardagar samt söndagar till kl 22.00 samt fre-lör till kl 24.00.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 2006

  TV & bredband

  Kabel-TV via ComHem. Basutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via ComHem Triple-play (upp till 100Mbit/s) inklusive grundabonnemang för telefoni. Ingår i månadsavgiften mot ett obligatoriskt tillägg på 165 kr/mån.

  Uteplats/Balkong

  Föreningen informerar på sin hemsida om balkonginglasning. "Om du vill glasa in balkongen måste du söka tillstånd av föreningen och bygglov krävs av Tyresö kommun. För att inglasningen av balkongerna i vår förening ska bli så enhetlig som möjligt rekommenderar vi att ni bl a anlitar nedanstående företag: Balkongrutan Fakturavägen 5 175 62 Järfälla Tel 020-150 002 http://www.balkongrutan.se/index.html Markis Uppsättning av markis kräver inget bygglov. Informera styrelsen innan igångsättning. Eftersom föreningen även i dessa fall eftersträvar att fasaden ska vara så enhetlig som möjligt rekommenderar vi att ni bl a anlitar nedanstående företag: Holmgrens Markiser Vendelsövägen 17 135 51 Tyresö Tel 08-712 35 95 http://www.holmgrensmarkiser.se/"

  Bilplats

  Föreningen har parkeringsplatser utomhus till uthyrning. Samtliga platser är utrustade med eluttag för motorvärmare. Priset är 300kr/mån inkl. el. Lämna aldrig kvar anslutningssladden i uttaget när bilen inte är ansluten. Risken finns att barn börjar leka med den. Om du önskar hyra en plats, kontakta Joacim, Tel: 076 277 65 15 joacim.warnberg@skanska.se I mån av plats kan inomhusgarageplats hyras av grannföreningen Björktrasten. Priset är 650Kr/mån. Kontakta Sven Bergkvist, Tel: 070 537 15 10 Besöksparkering Parkeringstillstånd finns en till varje lägenhet och gäller någon av platserna 62-64-66-68. Dessutom finns det sex stycken 4-timmars besöksplatser utanför Axel Wennergrens väg 2 och 4 där P-skiva gäller. Platserna delas av alla tre föreningarna på Axel Wennergrens väg, BRF Björktrasten, BRF Tornsvalan samt BRF Silvertärnan. Eftersom dessa besöksparkeringar är de enda som finns för våra tre föreningar är det viktigt att boende undviker att parkera på dessa.

  Övrigt

  Kommunikationer: Några minuters gångavstånd till bussar som tar dig till Gullmarsplan eller Stockholm city på 15- 20 minuter. Det går även bussar till Nacka och Haninge. Butiker: Endast några minuters promenadväg till Tyresö centrum med ett 60-tal butiker med allt från mataffärerna Coop och ICA till de stora klädkedjorna samt ett antal restauranger. Även matbutiken Willys finns på promenadavstånd. Området: På promenadavstånd finner ni till simhall med gym, Ishall, fotbollsplaner, bowlinghall samt Tyresö golfbana. Det finns även mysiga promenadstråk bort mot Älta och Nacka med trevlig spår.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  415 kr/månad

  Elkostnad:

  250 kr/månad

  Övrigt:

  165 kr/månad

  Total driftkostnad:

  415 kr/månad

  Kommentar:

  Hushållsel debiteras med 250Kr/mån som läggs på hyresavin. Elen avläses sedan i efterskott årsvis den 31 december och regleras på april månads hyresavi. För nyinflyttade nollställs elmätningen på tillträdesdagen.

  Andel i föreningen:

  2,251%

  Andel av årsavgift:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av köpare

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Silvertärnan

  Lägenhetsnummer:

  951

  Antal lägenheter:

  64

  Byggår:

  2006

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Bostadsrättsföreningen Silvertärnan är en äkta förening bestående av 64 bostadsrättslägenheter på Axel Wennergrens Väg 16, 18, 20, 22 i Tyresö. Huset som byggdes 2006 består av en flerbostadshusbyggnad i vinkel med 5-6 våningsplan innehållande 4 trapphus. Entréplanet innehåller, förutom bostadslägenheter, lägenhetsförråd, uppställningsrum för rullstol, soprum, tvättstuga, undercentral, elcentral och gemensamhetslokal. Övriga våningsplan består av bostadslägenheter. Föreningen bildades 2004 och äger marken. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.brfsilvertarnan.se



  Föreningens ekonomi:

  Ekonomisk förvaltning sköts av Förvaltning i Östersund AB - en del av Riksbyggen. Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget (24/4-19). Föreningen tillåter delat ägande. Minsta ägarandel är 20 % eller vid mindre andel max 3 personer.



  Gjorda renoveringar:

  UTFÖRDA 2019: Radonmätning. Samtliga 18 lägenheter som mättes ligger klart under riktvärdet 200 Bq/m³. 2018: Utvändig målning av förråd, OVK samt upprättande av ny energideklaration. 2017: Målning av samtliga entréer, byte av samtliga kodlås, upprustning gemensamhetslokalen. 2016: Underhåll av hissar. 2015: Sanering av vindsutrymmen, genomgång av tak, brandsyn. PLANERADE 2019: Målning av entréer. 2019: Utbyte av maskiner i tvättstuga.



  TV/Internet:

  Kabel-TV via ComHem. Basutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via ComHem Triple-play (upp till 100Mbit/s) inklusive grundabonnemang för telefoni. Ingår i månadsavgiften mot ett obligatoriskt tillägg på 165 kr/mån.



  Parkering:

  Föreningen har 65 parkeringsplatser utomhus till uthyrning. Samtliga platser är utrustade med eluttag för motorvärmare. Priset är 300 kr/mån inkl. el, oavsett om du utnyttjar elen eller ej. För tillfället finns lediga p-platser (2019-04-24). Föreningen har även flertalet gästparkeringar, varav 4 st platser där föreningens medlemmar har p-tillstånd för att kunna parkera i 24 timmar. Möjlighet att hyra garage i grannföreningen Björktrasten för 650 kr/månad (vet ej tillgång i dagsläget).



  Gemensamma utrymmen:

  Det finns en gemensamhetslokal som kan nyttjas som festlokal av medlemmarna (200:-/gång). Lokalen delas av grannföreningarna i samma område, Brf Björktrasten och Brf Tornsvalan. På innergården finns ett stort cykelrum och sophus för källsortering. Tvättstuga finns i port 22. Till varje lägenhet finns ett källarförråd.



  Annat:

  Slutgiltig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.


  Energideklaration

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  230 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2008-12-18

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor