Axel Wennergrens väg 20, Tyresö

2 500 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Adress

Axel Wennergrens väg 20 - Tyresö

Kommun

Tyresö

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

2006

Boarea

64,5m2

Areauppgifter enligt säljaren

Våning

2 av 5 , Hiss finns

Rum

2 rok varav 1 sovrum

Område

Bollmora

Avgift

5 046 kr/mån

inkl. värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och bostadsrättstillägg. -Bredband ingår mot en obligatorisk avgift på 165 kr/mån. -Föreningen har gemensamt elavtal och debiterar varje bostadsrättsinnehavare 250 kr/månad. Elen avläses sedan i efterskott årsvis den 31 december och regleras på april månads hyresavi. För nyinflyttade nollställs elmätningen på tillträdesdagen.

Utgångspris

2 500 000 kr

38 760 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Mycket trevlig 2,5:a i centrala Tyresö!

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  -Nyrenoverade ytskickt -Centralt läge -Bra planlösning -Trevlig förening med god ekonomi Ta klivet in i en ljus och optimalt planerad lägenhet som är i riktigt bra skick. En öppen 2,5:a med nyrenoverade ytskikt, sociala ytor och fint ljusinsläpp. På dessa 64,5 kvadratmeter saknar du inget och du får dessutom ett stort och ett mindre sovrum! Brf Silvertärnan är en välskött och trygg förening med god ekonomi och en tydlig och långsiktig plan för framtida förbättringar. I månadsavgiften om 4900 kronor ingår bland annat tillgång till tvättstuga (i samma port), lekplats, gästparkering och en trevlig och välskött innergård. Även värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg. Detta boende har ett av Centrala Tyresös bästa lägen – med endast några minuters promenadväg till Tyresö Centrum med stort butiksutbud av shopping, restauranger, vårdcentral och mycket mer. Sedan finns även Tyresö golfbana, simhall och härliga strövområden runt knuten. För att inte glömma dom smidiga direktlinjer med buss till bl.a Gullmarsplan och Sthlm´s City som ligger endast 3 minuter gångavstånd från bostaden. Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer info!

  Ansvarig mäklare

  Isabelle Björkstrand

  Fastighetsmäklare/Kontorschef

  0700-67 88 19

  isabelle.bjorkstrand@lansfast.se Läs mer om Isabelle

  Alla bilder

  Planritning

  Planlösning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Rymlig och välkomnande hall med bra avhängninsmöjligheter. Parkettgolv och ljust tapetserade väggar.

  Kök

  Nyrenoverat kök från 2017. Rymligt kök med plats för matgrupp. Köket är utrustat med vinkyl, spis, ugn, micro och inbyggd kaffemaskin från Siemens. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade. Parkettgolv, ljust tapetserade väggar och kakel ovanför köksbänk.

  Vardagsrum

  Ljust vardagsrum med härligt ljusinsläpp. Parkettgolv och ljust tapetserade väggar. Rymligt med plats för soffgrupp, tv, möblemang och annan önskad möblering.

  Sovrum

  Väl tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng och annan önskad möblering. Plats för garderobsvägg. Ljusa väggar och parkettgolv.

  Sovrum 2/ Klädkammare

  Idag används klädkammaren som gästrum, går utmärkt att återställa till klädkammare/förråd eller att eventuellt använda som arbetsrum. Möjligheterna med rummet är många. Parkettgolv och ljust tapetserade väggar.

  Badrum

  Helkaklat badrum med duschvägg, wc, tvättställ samt tvättmaskin.

  Balkong

  Stor och trevlig balkong mot den lummiga innergården. Här har ni sol hela förmiddagen och fram till tidig eftermiddag!

  Övriga utrymmen

  Det finns ett rymligt förråd på källarplan.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 2006

  Nya ytskikt i hela bostaden Kök från 2017

  TV & bredband

  Kabel-TV via ComHem. Basutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via ComHem Triple-play (upp till 100Mbit/s) inklusive grundabonnemang för telefoni. Ingår i månadsavgiften mot ett obligatoriskt tillägg på 165 kr/mån.

  Uteplats/Balkong

  Balkong på ca. 5 kvm mot innergården.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  450 kr/månad

  Elkostnad:

  250 kr/månad

  Övrigt:

  200 kr/månad

  Total driftkostnad:

  450 kr/månad

  Personer i hushållet:

  3 st

  Andel i föreningen:

  1,563%

  Andel av årsavgift:

  1,563%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2017-08-02

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av köpare

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Silvertärnan

  Lägenhetsnummer:

  1203

  Antal lägenheter:

  64

  Byggår:

  2006

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Bostadsrättsföreningen Silvertärnan är en äkta förening bestående av 64 bostadsrättslägenheter på Axel Wennergrens Väg 16, 18, 20, 22 i Tyresö. Huset som byggdes 2006 består av en flerbostadshusbyggnad i vinkel med 5-6 våningsplan innehållande 4 trapphus. Entréplanet innehåller, förutom bostadslägenheter, lägenhetsförråd, uppställningsrum för rullstol, soprum, tvättstuga, undercentral, elcentral och gemensamhetslokal. Övriga våningsplan består av bostadslägenheter. Föreningen bildades 2004 och äger marken. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.brfsilvertarnan.se  Föreningens ekonomi:

  Ekonomisk förvaltning sköts av Förvaltning i Östersund AB - en del av Riksbyggen. Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget (24/4-19). Föreningen tillåter delat ägande. Minsta ägarandel är 20 % eller vid mindre andel max 3 personer.  Gjorda renoveringar:

  UTFÖRDA 2019: Radonmätning. Samtliga 18 lägenheter som mättes ligger klart under riktvärdet 200 Bq/m³. 2018: Utvändig målning av förråd, OVK samt upprättande av ny energideklaration. 2017: Målning av samtliga entréer, byte av samtliga kodlås, upprustning gemensamhetslokalen. 2016: Underhåll av hissar. 2015: Sanering av vindsutrymmen, genomgång av tak, brandsyn. PLANERADE 2019: Målning av entréer. 2019: Utbyte av maskiner i tvättstuga.  TV/Internet:

  Kabel-TV via ComHem. Basutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via ComHem Triple-play (upp till 100Mbit/s) inklusive grundabonnemang för telefoni. Ingår i månadsavgiften mot ett obligatoriskt tillägg på 165 kr/mån.  Parkering:

  Föreningen har 65 parkeringsplatser utomhus till uthyrning. Samtliga platser är utrustade med eluttag för motorvärmare. Priset är 300 kr/mån inkl. el, oavsett om du utnyttjar elen eller ej. För tillfället finns lediga p-platser (2019-04-24). Föreningen har även flertalet gästparkeringar, varav 4 st platser där föreningens medlemmar har p-tillstånd för att kunna parkera i 24 timmar. Möjlighet att hyra garage i grannföreningen Björktrasten för 650 kr/månad (vet ej tillgång i dagsläget).  Gemensamma utrymmen:

  Det finns en gemensamhetslokal som kan nyttjas som festlokal av medlemmarna (200:-/gång). Lokalen delas av grannföreningarna i samma område, Brf Björktrasten och Brf Tornsvalan. På innergården finns ett stort cykelrum och sophus för källsortering. Tvättstuga finns i port 22. Till varje lägenhet finns ett källarförråd.  Annat:

  Slutgiltig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.


  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor