Granitvägen 19A, Tyresö

2 295 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält,
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Visning

   Sön 04 Aug 13:15 - 14:00

   Varmt välkomna på visning!

   Anmäl till visning

   Adress

   Granitvägen 19A - Tyresö

   Kommun

   Tyresö

   Boendeform

   Bostadsrättslägenhet

   Byggår

   1964-1966

   Boarea

   78m2

   Våning

   0 av 0 , Hiss finns inte

   Rum

   3 rok

   Område

   Bollmora

   Avgift

   4 239 kr/mån

   I avgiften ingår Värme, Förråd, Kabel-TV, Vatten och Tillgång till tvättstuga

   inkl. värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och bostadsrättstillägg.

   Utgångspris

   2 295 000 kr

   29 423 kr/m2

   Mycket trivsam trea i områdets bästa läge!

   Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

   Välkommen till en trevlig 3:A belägen 2 trappor upp i huset. Lägenheten är stambytt 2013 och har ett mycket fräscht hel kaklat badrum med motiv från västkusten, golvvärme, vägghängd toalett med dusch, bubbelbadkar, nya badrumsskåp, handfat, dimmer belysning och ny tvättmaskin av märket Samsung (2018). Antikt 60-tals kök med Marbodals stomme och rostfri diskbänk. Här finns en induktionshäll (2013), varmluftsugn (2013), diskmaskin (2010), micro och kyl och frys. Lägenhetens yta fördelas väl över hall, vardagsrum, kök med matplats, två rejäla sovrum, duschrum och klädkammare. Samtliga rum är rymliga och lättmöblerade och i vardagsrummet kan du njuta av fantastiska solnedgångar genom fönsterpartierna. I bostaden finns även en balkong med plats för utemöbler. Det här är verkligen något för dig som uppskattar ett boende med närhet till både kommunikationer och naturområden. Här kan du njuta av lugna omgivningar samtidigt som du finner Tyresö centrum med affärer och service en kort promenad från lägenheten. Kommunikationerna är mycket goda med flertalet busslinjer med bl.a. direktlinje mot Stockholm city och Gullmarsplan. Här bor du nära till en mängd fritids- och sportaktiviteter såsom golfbana (18-hål), rackethall, simhall, bowlinghall och ishall. I närheten finns både skola och daghem. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer info: Isabelle Björkstrand 070-067 88 19

   Ansvarig mäklare

   Isabelle Björkstrand

   Fastighetsmäklare/Kontorschef

   0700-67 88 19

   isabelle.bjorkstrand@lansfast.se Läs mer om Isabelle

   Alla bilder

   Planritning

   Planritning

   Visning

   Visning 1

   2019-08-04 13:15:00 2019-08-04 14:00:00 40 Bostadsvisning Granitvägen 19A, Tyresö 59,2404408701596, 18,2209968566895 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

   Beskrivning

   Hall

   Välkomnande entré med ljusa väggar, ljust klinkergolv och gott om plats för avhängning.

   Klädkammare

   Rymlig klädkammare i anslutning till hall och sovrum 2. Här finns goda förvaringsmöjligheter att både hänga upp kläder samt förvaring i flera hyllplan.

   Sovrum 1

   Generöst sovrum som gör sig perfekt för den lilla och stora. Antingen med ytor att leka på, plats för säng och skrivbord eller med stor dubbelsäng. Här ligger ett parkettgolv och vitmålade väggar.

   Sovrum 2

   Stort sovrum med plats för dubbelsäng, skrivbord och yta att möblera. Även här ligger att parkettgolv och vitmålade väggar.

   Vardagsrum

   Generöst vardagsrum med plats för både liten arbetsplats, soffgrupp och tv-bänk. Stora fönsterpartier ger fina ljusflöden, här finns även utgång till den härliga balkongen.

   Balkong

   Balkongen är en förlängning av köket och den självklara platsen för avkoppling och rekreation. Beläget i härligt sydvästligt läge med fin sol både dag som kväll. Möblera med trevligt cafébord eller en mindre matgrupp för en trevlig stund i solen, oavsett om det är lunch, fika på dagen eller middag.

   Kök

   Inbjudande och antikt 60-tals kök med Marbodalsstomme och rostfri diskbänk. Här finns en induktionshäll (2013), varmluftsugn (2013), diskmaskin (2010), micro och kyl och frys. Med andra ord ett välutrustat kök med goda arbetsytor och matplats för 4-6 personer.

   Badrum och wc

   Helkaklat badrum och wc som renoverades i samband med stambytet 2013. Modern och stilrent med vitt kakel och mörk klinker. I det vita kaklet finns även fina skärgårdsmotiv från västkusten! Här finns ett lyxigt bubbel-badkar, dusch, handfat med kommod samt tvättdel med en ny tvättmaskin från Samsung 2018. Komplettera med skåp för ytterligare förvaring. Sedan vidare till wc:n som är i anslutning till badrummet. Helkaklad wc med som också renoverades i samband med stambytet 2013. Här finns handfat med kommod, spegel och wc. I både badrummet och wc:n finns det golvvärme och dimmer belysning.

   Byggnad/Renoveringar

   Byggnadsår: 1964

   TV & bredband

   Kabel-tv från ComHem eller Telia. Grundutbudet ingår i avgiften. Det ska finnas en Telia box till varje lägenhet och den ska lämnas kvar vid försäljning då den tillhör lägenheten. Bredband via Comhem (Kabel) eller Telia (fiber) - ingår ej i avgiften.

   Läs mer

   Dokument - klicka för att ladda ner

   Fakta

   Ekonomi

   Andel i föreningen:

   Uppgiften har ej gått att få fram

   Andel av årsavgift:

   Uppgiften har ej gått att få fram

   Pantsättning:

   Bostaden är inte pantsatt.

   Pantsättningsavgift:

   465 kr

   Överlåtelseavgift:

   1 163 kr

   Betalas av köpare

   Förening

   Föreningens namn:

   Brf Solhöjden i Tyresö

   Antal lägenheter:

   508

   Byggår:

   1964-1966

   Antal lokaler:

   29

   Allmänt om föreningen:

   Brf Solhöjden i Tyresö är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten Tyresö Bollmoraberg 1 bestående av 15 st flerfamiljshus uppförda 1964-1966. Fastigheterna är belägna på Granitvägen 1-42 och föreningen förvärvade fastigheterna 2009-10-14 från Akelius Fastigheter. Föreningens fastigheter består av 508 lägenheter samt 29 lokaler. För mer information finns föreningens hemsida: www.solhojdentyreso.se. Spekulant och köpare bör läsa informationen som finns på hemsidan.   Föreningens ekonomi:

   Ekonomisk förvaltare genom HSB. Man behöver i dagsläget inte vara medlem i HSB för att bli godkänd medlem hos föreningen. Avgiftshöjning är beslutad till 3% från 1 juli 2019 (kontrollerat 2019-05-17). Föreningen kommer troligen införa en mindre årlig höjning av avgiften (1-2%) istället för att behöva göra stora höjningar ibland. Detta är ett sätt att finansiera de renoveringar som kommer ske inom 2-4 år. -Föreningen tillåter delat ägande. Minsta ägarandel är 10% och en av ägarna måste vara bosatt i lägenheten. -Föreningen kan godkänna uthyrning i andra hand i undantagsfall och under en begränsad tid. Se mer info på föreningens hemsida. -Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.   Gjorda renoveringar:

   UTFÖRDA 1980 - Nybyggnad av kallgaragelänga 1988 - Fasadändring 1995 - Nybyggnad av 3 st miljöstugor 2010 - Renovering av samtliga yttertak 2010 - Fiberkanaldragning, nya lås (Aptusbrickor) på flerbilsgaraget, 2013-2014 - Stambyte och renovering av samtliga badrum 2015-2016 - Renovering och målning av de två flerbilsgaragen, fläktbyte samt godkänd OVK, nya postlådor i entrén, ny gästlägenhet med plats för 6-7 gäster, 2017 - Renovering av trapphus och portlås. 2017 - OVK och radonmätning 2018 - Byte av radiatorventiler i samtliga lägenheter PLANERADE 2019- Ny årsredovisning för 2017-2018 meddelar styrelsen att den kommer komma snart. (22/5-19) 2019 - Byte av fönster pågår nu våren/sommaren. Tidsplan finns på föreningens hemsida. 2020 - Renovering av balkonger och fasad. Det avsätts pengar varje år enligt stadgarna till en yttre fond för renoveringar.   TV/Internet:

   Kabel-tv från ComHem eller Telia. Grundutbudet ingår i avgiften. Det ska finnas en Telia box till varje lägenhet och den ska lämnas kvar vid försäljning då den tillhör lägenheten. Bredband via Comhem (Kabel) eller Telia (fiber) - ingår ej i avgiften.   Parkering:

   Föreningen har totalt 88 st parkeringsplatser i garage. En utomhusplats på taket kostar 200 kr/mån . Garageplats med elstolpe (flerbil) 420 kr/mån och utan el 309 kr/mån. I dagsläget är det lång kö (runt 100 pers i kö, 2019-05-20). Flera som står i kö önskar dock en specifik plats. Kontakta HSB Stockholm för att ställa dig i kö. Det finns gästparkering vid vändplanen.   Gårdsplan:

   Området bjuder på gemensamhetsytor med små grönområden/gårdar med mysiga grillplatser. För den aktiva finns lekplatser, bollplaner och boulebana.   Gemensamma utrymmen:

   - Det finns cykelrum i varje hus. - Barnvagnsrum finns i varje port, ingång från porten. - Förråden som man kan hyra extra är 5 kvm och uppåt, i dagsläget är det kö. - Det finns en tvättstuga, med 8 maskiner och 4 torktumlare samt 4 torkskåp. Det finns även en grovtvättmaskin. - I anslutning till grovsoprummen (i dagsläget finns det 3 st) finns även återvinning av glas, papper, kartong och elavfall. - Brf Solhöjden har en gästlägenhet som medlemmar och hyresgäster i föreningen har möjlighet att hyra till sina gäster. Lägenheten finns numera på Granitvägen 10 C. - Det finns en festlokal under tvättstugan på Granitvägen 3.   Annat:

   Slutgiltig köpare uppmanas kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.


   Allmänt

   Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

   Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

   Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

   Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

   Om budgivning

   Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

   Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

   Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

   Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

   Boendekalkyl

   Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

   Boendekalkyl Räntor