Rosengårdsvägen 17, Vallentuna

1 095 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Adress

Rosengårdsvägen 17 - Vallentuna

Kommun

Vallentuna

Typ

Flerfamiljhus

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

Boarea

70m2

Areauppgifter enligt föreningen

Våning

2 av 2 , Hiss finns inte

Rum

3 rok varav 2 sovrum

Område

Vallentuna

Avgift

5 353 kr/mån

(inkluderar serviceavgift för en person), kostnad för hushållsel tillkommer, debiteras via månadsavin i efterskott.

Utgångspris

1 095 000 kr

15 643 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Insynsskyddad och välplanerad trea i +55 år boende med inglasad, solig och trevlig balkong.

  På omtyckta Rosengårdsvägen finns nu denna lägenhet om tre rum och kök att köpa. Trots att den har ett visst renoveringsbehov finns det mycket att tycka om med denna bostad. Det här är en insynsskyddad, välplanerad och social lägenhet med fint ljusinsläpp, fönster i flera väderstreck och lättmöblerade rum. En trea som har stor potential att bli ett riktigt trivsamt hem! Till lägenheten finns en inre reparationsfond om 5715 kr. Föreningen heter Brf Rosengården och är en Brf för +55 åringar. Föreningen är välskött och trygg och har god ekonomi, stort utbud av gemensamma aktiviteter och en härlig gemenskap. Via föreningen får du bland annat tillgång till tvättstuga och garage, bokklubb, boulbana, datorklubb. I månadsavgiften om 5353 kronor ingår bredband, tv, vatten, värme och källarförråd, serviceavgift. Läget på Rosengårdsvägen gör det lätt att trivas i Vallentuna. Här bor du naturnära med Vallentuna centrum på bekvämt avstånd och Vallentunasjön med grönområden endast en skön promenad bort. I området finns matbutiker, restauranger och kommunikationer – perfekt för dig som uppskattar närheten till vackra promenadstråk och härlig natur!

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Kök

  Köket har ljusgröna skåpsluckor, vitt kakel ovan bänkskivan i laminat och diskbänken med dubbla hoar, spis, ugn, fläkt, diskmaskin -16 och kombinerad kyl/frys och är äldre, yteffektivt och tidstypiskt, plats för 2-4 sittande. På golvet ligger en plastmatta och vitmålad vävtapet på väggarna.

  Vardagsrum

  Lägenhetens vardagsrum är rymligt, ljust, öppet och trevligt med vackert ljusinsläpp, fönster åt två håll och gott om plats för soffa och matgrupp. Rummet har tapetserade väggar och parkettgolv. Här finns även utgången till den inglasade balkongen.

  Sovrum 1

  Från vardagsrummet når du detta sovrum som är stort, ljust och rymligt med inbyggda garderober och fint ljusinsläpp. Sovrummet har tapetserade väggar och plastmatta.

  Sovrum 2

  Lägenhetens andra sovrum är lite mindre, lättmöblerat och trevligt och har inbyggda garderober. Detta rum har tapetserade väggar och plastmatta.

  Badrum 1

  Ett funktionellt badrum med toalett, duschkabin, förvaringsskåp, handfat, badrumsskåp, handdukstork och kombinerad tvättmaskin/torktumlare -19. Badrummet har våtrumsmatta som behöver svetsas om alternativt bytas ut och väggar i vitt kakel och vita väggar.

  Balkong 1

  En inglasad, solig och trevlig balkong som nås från vardagsrummet. Här har man utsikt mot grannhuset och trädgården.

  Övriga utrymmen

  Källarförråd nr.116

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1968-1969

  Uppvärmning

  Pelletspanna

  Uteplats/Balkong

  Inglasad balkong i västläge.

  Bilplats

  Det är kö till parkerings- och garageplatser.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  1 241 kr/månad

  Försäkring:

  117 kr/månad

  Uppvärmning:

  745 kr/månad

  Vatten/avlopp:

  279 kr/månad

  Övrigt:

  100 kr/månad

  Total driftkostnad:

  1 241 kr/månad

  Kommentar:

  Posten övrigt gäller TV avgift.

  Andel i föreningen:

  0,704%

  Andel av årsavgift:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Reparationsfond:

  5 715 kr

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Byggnad

  Fönster:

  3-glasfönster

  Uppvärmningssystem:

  Pelletspanna

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Rosengården

  Lägenhetsnummer:

  101

  Antal lägenheter:

  165

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Förening: Brf Rosengården FÖRENINGEN: Brf Rosengården i Vallentuna är ett välplanerat seniorboende som är byggt i två plan och ligger vackert med grönområden och natur runt om. Rosengården består av 165 lägenheter om 1 - 4 rum och kök, de flesta med balkong eller uteplats. Husen byggdes 1969-71 och föreningen bildades 1969. Vid köpekontraktsdagen får köparen inte vara yngre än 55 år. Det finns numera ingen övre åldersgräns. Stamrenovering, relining har gjorts i fastigheten. SERVICE/AKTIVITETER: På Rosengården finns mycket att tillgå för de boende t ex sällskapsrum, bibliotek, väv- och hobbylokaler, motionshall, bastu, butik och tvättstugor. Möjlighet till massage och hårvård finns. Gästrum/lägenhet finns att hyra. För de som gillar motion finns möjlighet att spela tennis, utöva Qi Gong och gymnastik. Utomhus finns en boulebana. Vintertid spelas boule i gymnastiksalen. Här finns även läsecirklar, bridge, dataklubb och musikstunder. Här finns väldigt mycket möjligheter till social gemenskap och det är egentligen bara den egna fantasin som sätter begränsningar. Bredband: Lokalt bredband med 100 mbit för endast 20 kr/mån. RESTAURANG: Mot matkupong kan man få lunch alla dagar (inget måltidstvång). Får man besök av sina barn, barnbarn eller vänner kan man ta med mat till lägenheten eller ordna lunchen i en närliggande matsal. Det finns även möjlighet att boka catering för speciella tillfällen. TRYGGHET: Rosenknappen - Många boende har en tryckknapp uppsatt på insidan av sin ytterdörr. På morgonen när man vaknar trycker man på knappen, det registreras i en dator. Varje morgon kontrollerar någon boende att alla har tryckt.  Energideklaration

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2012-08-22

  Primärenergital:

  125 kWH/m² per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor