Varning! Just nu förekommer bedrägeriförsök där personer som utger sig för att vara mäklare kontaktar bostadssäljare och ber dem legitimera sig via BankID. Var uppmärksam! Läs mer Jag förstår


Apelgatan 7 A, Uppsala

1 495 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Apelgatan 7 A - Uppsala

  Kommun

  Uppsala

  Typ

  Flerfamiljshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1956

  Boarea

  39m2

  Våning

  3 av 4 (Våningsplan 3 av 4. ) , Hiss finns inte

  Rum

  1 rok

  Område

  Salabacke

  Avgift

  2 074 kr/mån

  ink värme, vatten, kabel-tv (grundutbud) & bredband.

  Accepterat pris

  1 495 000 kr

  38 333 kr/m2

  Unik 1:a med riktigt stort kök, rymligt vardagsrum, sovalkov, rejält våtutrymme och klädkammare!

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  *** FAST PRIS *** Detta innebär att bostaden säljs utan budgivning och att det är "Först-till-kvarn-principen" som gäller. Bostaden består av ett rejält kök med plats för både matbord och avancerad matlagning, vardagsrum med stort fönsterparti i fokus som släpper in rikligt med dagsljus och sovalkov som gömmer undan största delen av sängen, hall med god avhängningsyta, helkaklat våtutrymme med badkar och klädkammare med väggfast utrustning för både hängande och vikta kläder. Belägen högt upp i fastighet vilket bjuder på en skön frihetskänsla då man kikar ut. Till bostaden hör även tre externa förråd, vilket är mycket ovanligt på mindre bostäder. Bo ett par minuter från Uppsalas stadskärna och med allt övrigt du kan önska dig vad gäller pendlarläge, nära Universitet, en rask cykeltur till stadskärnan samt Gränby Centrum med all slags handel ni kan tänka er, nära mataffär och invid populära bagerier dit folk vallfärdar från hela Uppsala i en välmående förening med fint planerad innergård. Föreningen har, förutom ett flertal tvättstugor, bastu att nyttja, hobbyrum/snickarbod, invändig cykelförvaring, vävstuga och samlingslokal som kan hyras. Föreningen har låga månadsavgifter och man planerar inte några kommande avgiftsförändringar.

  Ansvarig mäklare

  Linn Thyrestam Grape

  Fastighetsmäklare

  0709-15 44 48

  Linn.Thyrestam.Grape@lansfast.se Läs mer om Linn

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Interiör

  Hall - Vy över stora delar av bostaden bjuder in och välkomnar. Avhängningsyta, platsbyggd garderob för ytterligare förvaring och elskåp med automatsäkringar. Gråmålade väggar och grått klinkergolv. Kök - Välplanerat med gott om plats för både rejält matbord och matlagningsbestyren. Vitmålade skåpsluckor, ventilerat skafferi, städskåp, kryddförvaring och diskbänk med nedsänkt dubbelho. Maskinell utrustning såsom kombinerad kyl/frys (Cylinda, -09), spisfläkt med utsug (PM90) och kombinerad spis/ugn (UPO). Vitmålade väggar, vitt kakel med infälld tvålkopp ovan diskbänk och grått klinkergolv. Vardagsrum/Sovalkov - Väl tilltaget med vidsträckt fönsterparti i fokus som ger ett fint ljusinsläpp. Här finns gott om plats för sällskapsmöblemang och sängen kommer lite i skymundan i alkovdelen som är ca en meter djup. Vitmålade väggar och trestavigt parkettgolv. Klädkammare - I anslutning till vardagsrum med plats för både hängande och vikta kläder i väggfast inredning. Badrum/WC - Från stamrenoveringen år 1997. Rymligt med handfat, spegelklätt badrumsskåp med belysning, badkar med ställning för draperi, wc, handdukshängare och förberett för tvättmaskin. Helkaklade väggar i högblankt vitt med dekor i grönt och ljusgrönt klinkergolv.

  Övriga utrymmen

  Till bostaden hör nyttjanderätten till flera förråd, det är två vindsförråd om ca 5 kvm/st och ett källarförråd om ca 1 kvm med väggfasta hyllplan.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1956

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Salabacke eller Salabackar är en stadsdel i väster mot Fålhagen och i norr mot Gränby. Stadsdelens centrum ligger runt Brantingstorg där det finns ett affärscentrum med butiker, apotek, bibliotek och ungdomsgård. På nära håll ligger köpcentrumet Gränby centrum. Det finns många skolor vid Brantingstorg och runt om i området. Salabacke ger även närhet till Årsta Centrum där man bland annat finner livsmedelsaffär, restaurang, vårdcentral, tandläkare, veterinär och blomsterhandel. Salabacke är ett område som ökat mycket i popularitet de senaste åren. Troligen tack vare dess utmärkta läge endast några minuters resa med cykel och bekvämt gångavstånd till city och stationen.

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  240 kr/månad

  Försäkring:

  140 kr/månad

  Elkostnad:

  100 kr/månad

  Total driftkostnad:

  240 kr/månad

  Personer i hushållet:

  1 st

  Kommentar:

  Driftskostnaden är baserad på ett hushåll innehållandes en vuxen person.

  Andel i föreningen:

  0,31728%

  Andel av årsavgift:

  0,31656%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2018-08-14

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av köpare

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Uppsalahus 6

  Lägenhetsnummer:

  42

  Antal lägenheter:

  236

  Byggår:

  1956

  Antal lokaler:

  27

  Allmänt om föreningen:

  Bostadsrättsföreningen Riksbyggen Uppsalahus 6 består av fem flerfamiljshus. I föreningen finns 236 bostadsrättslägenheter och 27 lokaler. Föreningen har ett gemensamt elavtal och varje bostadsrättsinnehavare debiteras kvartalsvis via föreningen för faktisk förbrukning. Föreningen godkänner delat ägande och den som bor i lägenheten ska äga minst 5%. För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.uppsalahus6.org  Gjorda renoveringar:

  Föreningen har bland annat låtit utföra följande renoveringar: 1982 - Ny tegelfasad inklusive tilläggsisolering 1997 - Stamrenovering (vatten/avlopp/el), isolerglas sattes in i alla fönster, ventilationen sågs över och trapphusen och källargångarna renoverades 2000 - Säkerhetsdörrar sattes in och utemiljön sågs över 2002 - Installation bredband 2005 - Nya centralfläktar 2009 - Elmätare som läser av varjelägenhets förbrukning, läggs till på hyran med tre månaders förskjutning 2011 - Föreningens balkonger har renoverats 2017 - Stamspolning 2018 - OVK, en genomgång av husens ventilation  TV/Internet:

  KabelTV via ComHem basutbud ingår i månadsavgiften. Bredband (fiber) via Telenor, kostnaden för bredband och Ip-telefoni ingår i månadsavgiften. Anslutningsavgift för Telenor tillkommer om man inte är kund hos de sen tidigare.  Parkering:

  Föreningen har: 34 garageplatser (400 kr/mån), separat kösystem tillämpas. 84 parkeringsplatser (100 kr/mån), separat kösystem tillämpas. 10 parkeringsplatser med el-plint (250 kr/mån, separat kösystem tillämpas. 4 mc-garage (110 kr/mån).  Gårdsplan:

  Fin gårdsmiljö med vidsträckt gräsmatta, fina planteringsytor och gemensamma trädgårdsmöbler för grillning och måltider utomhus.  Gemensamma utrymmen:

  I varje hus finns tvättstuga med torkrum och mangelrum. Det finns även två tvättstugor med matt/grovtvättmaskin samt tre "snabbtvättstugor" för kortare tvättning. I föreningen finns också bastu (Verkmästargatan 5), samlingslokal (Apelgatan 5 D, kan hyras för fester för 200 kr/tillfälle), hobbyrum/snickarbod, cykel-/barnvagnsförråd (i varje huskropp) och vävstuga (Apelgatan 7).  Energideklaration

  Energikonsumtion:

  131 kWh/m2 år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor