Varning! Just nu förekommer bedrägeriförsök där personer som utger sig för att vara mäklare kontaktar bostadssäljare och ber dem legitimera sig via BankID. Var uppmärksam! Läs mer Jag förstår


Johannelundsgatan 4, Uppsala

1 995 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Johannelundsgatan 4 - Uppsala

  Kommun

  Uppsala

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1954

  Boarea

  69m2

  Areauppgifter enligt förvaltaren

  Våning

  3 av 3 , Hiss finns inte

  Rum

  3 rok

  Område

  Salabacke

  Avgift

  3 805 kr/mån

  I avgiften ingår: värme, kall- och varmvatten, TV (basutbud) och bredband.

  Fast pris

  1 995 000 kr

  28 913 kr/m2

  Välplanerad lägenhet med sällskapsdel med delvis öppen planlösning, helkaklat badrum samt balkong!

  *** FAST PRIS *** Detta innebär att bostaden säljs utan budgivning och att det är "Först-till-kvarn-principen" som gäller. Välkommen till denna välplanerade 3:a med inbjudande vardagsrum med delvis öppen planlösning mot köket och balkong med eftermiddags- och kvällssol! Planlösningen erbjuder välkomnande hall, helkaklat badrum med vägghängd toalett samt två sovrum med garderobsförvaring. Vidare finns ett inbjudande vardagsrum, med vy mot den vackert grönskande gården, och delvis öppen planlösning mot köket som har sin ursprungliga inredning bevarad. Sist men inte minst finns en inglasad balkong i västerläge med eftermiddags- och kvällssol. Brf Kastanjen är en mycket välskött bostadsrättsförening med bergvärme och många av de större renoveringarna utförda samt med relativt låg belåningsgrad och humana månadsavgifter där bredband ingår. Prydlig innergård som grönskar fint med gott om sittgrupper, perfekt de dagar man vill bjuda över gäster på en grillkväll! På Johannelundsgatan bor du i den främre delen av den populära stadsdelen Salabacke, med bekväm närhet till det mesta. I området finns många grönskande parker, bl.a. Källparken med sin genuina parkmiljö, och förskolor/skolor finns i området. I närheten finns Brantings torg med bl.a. Ica-affär och till Gränby centrum, med allehanda servicemöjligheter, tar du dig bekvämt via en promenad. Du promenerar eller cyklar snabbt till city och resecentrum och busshållplats finns i närområdet. Med bil är det bekvämt pendlarläge via närliggande påfart till E4:an.

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Interiör

  HALL med laminatgolv och vitmålade väggar. BADRUM, stamrenoverat 1995, med ljusgrått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Vägghängd wc, handfat, spegelskåp med belysning och dusch bakom draperi. SOVRUM med laminatgolv och vitmålade väggar. Garderobsförvaring bakom skjutdörrar. Utgång till den inglasade balkongen. SOVRUM med laminatgolv och vitmålade väggar. Garderobsförvaring bakom skjutdörrar. Rymligt och inbjudande VARDAGSRUM med parkettgolv och väggar målade i ljusgrått. Stort fönsterparti med vy över den grönskande gården. Delvis öppen planlösning mot köket. Äldre KÖK med laminatgolv och vitmålade väggar. Ljusa köksluckor och kakel ovanför arbetsytorna av trä. Bra förvaringsmöjligheter och skafferi samt städskåp. Här finns spis, fläkt, kyl och frys. Samtliga maskiner är av äldre årgång. Matplats.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1954

  Uteplats/Balkong

  Inglasad balkong i västerläge med eftermiddags- och kvällssol.

  Möjligt tillträde

  Enligt överenskommelse

  Övrigt

  Lägenhetsinnehavaren nyttjar ett matkällarförråd och ett källarförråd. Energideklarationen som utfördes 2008-09-18 är giltig i tio år och är således ej aktuell längre.

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Salabacke eller Salabackar är en stadsdel i väster mot Fålhagen och i norr mot Gränby. Stadsdelens centrum ligger runt Brantingstorg där det finns ett affärscentrum med butiker, apotek, bibliotek och ungdomsgård. På nära håll ligger köpcentrumet Gränby centrum. Det finns många skolor vid Brantingstorg och runt om i området. Salabacke ger även närhet till Årsta Centrum där man bland annat finner livsmedelsaffär, restaurang, vårdcentral, tandläkare, veterinär och blomsterhandel. Salabacke är ett område som ökat mycket i popularitet de senaste åren. Troligen tack vare dess utmärkta läge endast några minuters resa med cykel och bekvämt gångavstånd till city och stationen.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  220 kr/månad

  Försäkring:

  70 kr/månad

  Elkostnad:

  150 kr/månad

  Total driftkostnad:

  220 kr/månad

  Personer i hushållet:

  1 st

  Andel i föreningen:

  1,025%

  Andel av årsavgift:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av köpare

  Förening

  Föreningens namn:

  Kastanjen

  Lägenhetsnummer:

  105

  Antal lägenheter:

  120

  Byggår:

  1954

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Bostadsrättsföreningen Kastanjen (f.d. Uppsalahus nr 5) består av tre flerfamiljshus med totalt 120 lägenheter. Föreningen har ett gemensamt elavtal och varje hushåll debiteras för sin faktiska förbrukning. Radonmätning gjord med värden under gränsvärdet. Nyckelhantering via Certego. För mer information besök föreningens hemsida www.svenskbrf.se/kastanjenuppsala.  Föreningens ekonomi:

  Föreningen höjde avgiften med 2 % 1 januari 2019. (Uppgifter kontrollerade februari 2019).  Gjorda renoveringar:

  Inga större renoveringar föreligger. Det kommer utföras lite fasadreparationer under våren, men inga större arbeten (Uppgifter kontrollerade februari 2019). Föreningen har bland annat låtit utföra följande renoveringar: 1995 - Stamrenovering och tilläggsisolering 2004 - Säkerhetsdörrar 2010 - Fönster 2011 - Bergvärme 2012 - Tvättstugor 2014 - Tak 2017 - Kompressorbyte bergvärmeanläggning, ventilationsrengöring (OVK). 2018 - Solpanel på taket 2018 - Installerat ny portkod/porttelefon  TV/Internet:

  Kabel-TV via Telia. Grundutbud ingår i avgiften. Bredband via Telia, ingår i avgiften. Säljaren ska vid överlåtelsen lämna kvar routern för bredband och Tv till köparen i lägenheten.  Parkering:

  Föreningen har 20 st garageplatser (250-300 kr/mån). 54 parkeringsplatser med el-plint (150 kr/mån). I dagsläget är det ca 1,5 års kö till parkeringsplatserna samt 5 års kö till garageplatserna (Uppgifterna kontrollerade februari 2019).  Gårdsplan:

  Prydlig innergård som grönskar fint med gott om sittgrupper.  Gemensamma utrymmen:

  I föreningen finns tvättstuga, torkrum, hobbyrum, cykelförråd samt barnvagnsförråd. Trapphus samt gemensamma utrymmen städas av extern firma.  Energideklaration

  Energikonsumtion:

  161 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor