Johannelundsgatan 4, Uppsala

1 995 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält,
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Intresseanmälan

    * Obligatoriska fält,
    ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

    Visning

    Sön 24 Feb 11:00 - 11:30

    Öppen visning - anmäl dig för bättre service

    Mån 25 Feb 17:30 - 18:00

    Öppen visning - anmäl dig för bättre service

    Anmäl till visning

    Adress

    Johannelundsgatan 4 - Uppsala

    Kommun

    Uppsala

    Boendeform

    Bostadsrättslägenhet

    Byggår

    1954

    Boarea

    69m2

    Areauppgifter enligt förvaltaren

    Våning

    2 av 3 , Hiss finns inte

    Rum

    3 rok

    Område

    Salabacke

    Avgift

    3 805 kr/mån

    I avgiften ingår: värme, kall- och varmvatten, TV (basutbud) och bredband.

    Accepterat pris

    1 995 000 kr

    28 913 kr/m2

    Välplanerad lägenhet med sällskapsdel med delvis öppen planlösning, helkaklat badrum samt balkong!

    Välkommen till denna välplanerade 3:a med inbjudande vardagsrum med delvis öppen planlösning mot köket och balkong med eftermiddags- och kvällssol! Planlösningen erbjuder välkomnande hall, helkaklat badrum med vägghängd toalett samt två sovrum med garderobsförvaring. Vidare finns ett inbjudande vardagsrum, med vy mot den vackert grönskande gården, och delvis öppen planlösning mot köket som har sin ursprungliga inredning bevarad. Sist men inte minst finns en inglasad balkong i västerläge med eftermiddags- och kvällssol. Brf Kastanjen är en mycket välskött bostadsrättsförening med bergvärme och många av de större renoveringarna utförda samt med relativt låg belåningsgrad och humana månadsavgifter där bredband ingår. Prydlig innergård som grönskar fint med gott om sittgrupper, perfekt de dagar man vill bjuda över gäster på en grillkväll! På Johannelundsgatan bor du i den främre delen av den populära stadsdelen Salabacke, med bekväm närhet till det mesta. I området finns många grönskande parker, bl.a. Källparken med sin genuina parkmiljö, och förskolor/skolor finns i området. I närheten finns Brantings torg med bl.a. Ica-affär och till Gränby centrum, med allehanda servicemöjligheter, tar du dig bekvämt via en promenad. Du promenerar eller cyklar snabbt till city och resecentrum och busshållplats finns i närområdet. Med bil är det bekvämt pendlarläge via närliggande påfart till E4:an.

    Ansvarig mäklare

    Alla bilder

    Planritning

    Visning

    Visning 1

    2019-02-24 11:00:00 2019-02-24 11:30:00 40 Bostadsvisning Johannelundsgatan 4, Uppsala 59,867303299823, 17,6634299755096 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

    Visning 2

    2019-02-25 17:30:00 2019-02-25 18:00:00 40 Bostadsvisning Johannelundsgatan 4, Uppsala 59,867303299823, 17,6634299755096 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

    Beskrivning

    Interiör

    HALL med laminatgolv och vitmålade väggar. BADRUM, stamrenoverat 1995, med ljusgrått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Vägghängd wc, handfat, spegelskåp med belysning och dusch bakom draperi. SOVRUM med laminatgolv och vitmålade väggar. Garderobsförvaring bakom skjutdörrar. Utgång till den inglasade balkongen. SOVRUM med laminatgolv och vitmålade väggar. Garderobsförvaring bakom skjutdörrar. Rymligt och inbjudande VARDAGSRUM med parkettgolv och väggar målade i ljusgrått. Stort fönsterparti med vy över den grönskande gården. Delvis öppen planlösning mot köket. Äldre KÖK med laminatgolv och vitmålade väggar. Ljusa köksluckor och kakel ovanför arbetsytorna av trä. Bra förvaringsmöjligheter och skafferi samt städskåp. Här finns spis, fläkt, kyl och frys. Samtliga maskiner är av äldre årgång. Matplats.

    Byggnad/Renoveringar

    Byggnadsår: 1954

    Uteplats/Balkong

    Inglasad balkong i västerläge med eftermiddags- och kvällssol.

    Möjligt tillträde

    Enligt överenskommelse

    Övrigt

    Lägenhetsinnehavaren nyttjar ett matkällarförråd och ett källarförråd. Energideklarationen som utfördes 2008-09-18 är giltig i tio år och är således ej aktuell längre.

    Läs mer

    Omgivning

    Beskrivning av omgivningen

    Salabacke eller Salabackar är en stadsdel i väster mot Fålhagen och i norr mot Gränby. Stadsdelens centrum ligger runt Brantingstorg där det finns ett affärscentrum med butiker, apotek, bibliotek och ungdomsgård. På nära håll ligger köpcentrumet Gränby centrum. Det finns många skolor vid Brantingstorg och runt om i området. Salabacke ger även närhet till Årsta Centrum där man bland annat finner livsmedelsaffär, restaurang, vårdcentral, tandläkare, veterinär och blomsterhandel. Salabacke är ett område som ökat mycket i popularitet de senaste åren. Troligen tack vare dess utmärkta läge endast några minuters resa med cykel och bekvämt gångavstånd till city och stationen.

    Fakta

    Ekonomi

    Driftkostnad:

    220 kr/månad

    Försäkring:

    70 kr/månad

    Elkostnad:

    150 kr/månad

    Total driftkostnad:

    220 kr/månad

    Personer i hushållet:

    1 st

    Andel i föreningen:

    1,025%

    Andel av årsavgift:

    Uppgiften har ej gått att få fram

    Pantsättning:

    Bostaden är inte pantsatt.

    Pantsättningsavgift:

    465 kr

    Överlåtelseavgift:

    1 163 kr

    Betalas av köpare

    Förening

    Föreningens namn:

    Kastanjen

    Lägenhetsnummer:

    105

    Antal lägenheter:

    120

    Byggår:

    1954

    Antal lokaler:

    0

    Allmänt om föreningen:

    Bostadsrättsföreningen Kastanjen (f.d. Uppsalahus nr 5) består av tre flerfamiljshus med totalt 120 lägenheter. Föreningen har ett gemensamt elavtal och varje hushåll debiteras för sin faktiska förbrukning. Radonmätning gjord med värden under gränsvärdet. Nyckelhantering via Certego. För mer information besök föreningens hemsida www.svenskbrf.se/kastanjenuppsala.    Föreningens ekonomi:

    Föreningen höjde avgiften med 2 % 1 januari 2019. (Uppgifter kontrollerade februari 2019).    Gjorda renoveringar:

    Inga större renoveringar föreligger. Det kommer utföras lite fasadreparationer under våren, men inga större arbeten (Uppgifter kontrollerade februari 2019). Föreningen har bland annat låtit utföra följande renoveringar: 1995 - Stamrenovering och tilläggsisolering 2004 - Säkerhetsdörrar 2010 - Fönster 2011 - Bergvärme 2012 - Tvättstugor 2014 - Tak 2017 - Kompressorbyte bergvärmeanläggning, ventilationsrengöring (OVK). 2018 - Solpanel på taket 2018 - Installerat ny portkod/porttelefon    TV/Internet:

    Kabel-TV via Telia. Grundutbud ingår i avgiften. Bredband via Telia, ingår i avgiften. Säljaren ska vid överlåtelsen lämna kvar routern för bredband och Tv till köparen i lägenheten.    Parkering:

    Föreningen har 20 st garageplatser (250-300 kr/mån). 54 parkeringsplatser med el-plint (150 kr/mån). I dagsläget är det ca 1,5 års kö till parkeringsplatserna samt 5 års kö till till garageplatserna (Uppgifterna kontrollerade februari 2019).    Gårdsplan:

    Prydlig innergård som grönskar fint med gott om sittgrupper.    Gemensamma utrymmen:

    I föreningen finns tvättstuga, torkrum, hobbyrum, cykelförråd samt barnvagnsförråd. Trapphus samt gemensamma utrymmen städas av extern firma.    Energideklaration

    Energikonsumtion:

    161 kWh/m2 år

    Status:

    Utförd

    Allmänt

    Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

    Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

    Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

    Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

    Om budgivning

    Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

    Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

    Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

    Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

    Boendekalkyl

    Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

    Boendekalkyl Räntor