Kvarntorget 11, Uppsala

Hög standard på 6:e våningen i ljus gavellägenhet med två balkonger och magnifik utsikt mot city!

Accepterat pris

4 195 000 kr

Månadsavgift 3 433 kr/mån I avgiften ingår: Värme och tvättstuga. Obligatorisk tillägg om 165 kr/mån för tv-utbud, internet och IP-telefoni ComHem Triple Play.

Bostadsrättslägenhet Uppsala

Rum: 4 rok

Våning: 6 av 11  (Våningsplan 5 av 10. ) , Hiss finns

Boarea: 93 m2 Areauppgifter enligt förvaltaren

Varmt välkommen till en bostad utöver det vanliga i attraktiva brf Kvarntornen. Här bor du med högt och relativt fritt läge på sjätte våningen med två balkonger i soligt sydvästläge, varav en inglasad och med fantastisk vy mot city och Domkyrkan! Kvarntornen är ett unikt projekt, både vad gäller arkitektur och helhetskoncept, med inspiration från Japan. På fjärde våningen finns en närmare 500 kvm stor takträdgård som binder samman de båda tornen med bostäder i. De boende kan njuta av panoramautsikt över Uppsala stad samtidigt som du kan slå dig till ro och hänföras av den gemensamma trädgården som hämtat inspiration från både svensk och japansk natur. Den moderna byggnaden uppfördes 2015 och standarden är mycket hög i den ljusa och välplanerade lägenheten med fönster i tre väderstreck och generös takhöjd på ca 2,60 m. Köket, med inredning från Marbodal, och vardagsrummet smälter samman i en praktisk och social halvöppen planlösning som möbleras efter behov. Från vardagsrummet nås den fantastiska balkongen som är inglasad och har gavelläge i soligt sydvästläge med sol från lunchtid till sena kvällen och med hänförande vy mot city (utsikten från denna balkong kommer ej påverkas nämnvärt av den planerade nybyggnationen i närheten). Vidare finns hall med klinkergolv i entrén och två helkaklade badrum med dusch, varav ett har tvättmaskin och torktumlare. Avslutningsvis finns också tre sovrum med garderobsförvaring. Lägenhetsinnehavaren nyttjar också ett källarförråd om ca fyra kvm. De gemensamma utrymmena i föreningen består av tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsförråd samt hobbyrum med snickarbänk. Det finns också 40 garageplatser med relativt kort kö. Välskött bostadsrättsförening, med fyra hyreslokaler som inbringar stora löpande intäkter och bidrar till de låga månadsavgifterna. För obligatoriskt tillägg om 165 kr/mån erbjuds Triple-Play från ComHem med tv-utbud, internet och IP-telefoni. På Kvarntorget bor du nära stadspulsen på ett levande stadsdelstorg med närhet till det mesta staden har att erbjuda. På torget finns bl.a. gym, butiker och sushirestaurang. Ytterligare restauranger, grillkök, hotell och livsmedelsbutik finns också i kvarteret. Bostaden ligger centralt med ca 15 minuters promenadavstånd till Resecentrum vilket ger ett ypperligt pendlarläge, stadskärnan och konserthuset (UKK) på Vaksala torg. Läget blir bara mer attraktivt i takt med att stadskärnan förflyttas österut. Den bilburne har raka spåret till, och tar sig snabbt ut på E4:an för vidare transport.

Läs mer

Kontakta mäklaren för mer information

Anmäl intresse

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Ansvarig mäklare

  Arvid Waldestrand

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0725-85 31 00

  arvid.waldestrand@lansfast.se

  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

  Beskrivning

  Interiör

  Allmänt

  Lägenheten har ekparkettgolv och ljust målade väggar om inget annat nämns. Takhöjden är ca 2,60 m.

  Hall

  Hall med grått klinkergolv vid entrén och utrymme för avhängning med hatthylla bakom skiljevägg. Passage med mörk fondvägg mot sovrum 3 och matplatsen.

  Badrum

  Badrum med grått klinkergolv med värme och mattvitt kakel samt fönster. Wc, handfat med ek-kommod och matchande spegelskåp med belysning samt dusch bakom svängbara glasdörrar.

  Sovrum 3

  Sovrum 3 med sandfärgade och mörkbruna väggar samt en garderob.

  Sovrum 2

  Sovrum 2 med gavelläge och fönster i två väderstreck. Ljusrosa och ljusblå väggar och en garderob.

  Vardagsrum

  Inbjudande vardagsrum med mörkbrun fondvägg och stort fönsterparti samt helglasad dörr ut till balkongen.

  Kök

  Påkostat kök med ekinredning från Marbodal och ljust kakel ovanför de rejäla arbetsytorna. Här finns induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys. Bra förvaringsutrymme i skåpen. Matplats framför stort fönsterparti med generöst ljusinsläpp.

  Stort sovrum

  Stort sovrum med garderobsförvaring bakom skjutdörrar och utgång till balkongen.

  Rymligt badrum

  Rymligt badrum med ljusgrått klinkergolv med värme och mattvitt kakel på väggarna. Wc, handfat med ek-kommod och matchande spegelskåp med belysning, handdukstork samt dusch bakom svängbara glasdörrar. Tvättmaskin och torktumlare med bänkyta och väggskåp ovanför.

  Uteplats/Balkong

  Balkong, om ca 4 kvm med utgång från det stora sovrummet, med sydvästläge och trätrall samt vy mot city och UKK. Inglasad balkong om ca 7 kvm med utgång från vardagsrummet. Sydvästläge och trätrall samt vy mot city och Domkyrkan. Smart inglasning av modernt snitt som går att skjuta undan i stort sett helt och gavelläge vilket ger sol från lunchtid tills den går ner på kvällen.

  Bostad

  Rum

  4 rok

  Boarea

  93m2

  Areakälla

  Areauppgifter enligt förvaltaren

  Våning

  6 av 11  (Våningsplan 5 av 10. ) , Hiss finns

  Lägenhetsnummer

  11-1502

  Andel i föreningen

  1,9488%

  TV och internet

  Föreningen har ett gruppavtal med ComHem där följande ingår för en obligatorisk avgift om 165 kr/mån: Digital-TV (basutbudet), bredband samt IP-telefoni (samtalstaxa tillkommer).

  Byggnad

  Fastighetsbeteckning

  Bostadsrättslägenhet

  Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

  Energideklaration

  Energideklarationen är utförd 2019-04-03
  Energiklass:

  Hiss

  Hiss finns

  Allmänt om föreningen

  Föreningens namn

  Kvarntornen

  Föreningens organisationsnummer

  769625-8255

  Föreningsform

  Bostadsrättsförening

  Äkta/oäkta förening

  Äkta förening

  Tillåter föreningen delat ägande?

  Ja

  Föreningens byggnader

  Antal lägenheter

  55 st

  Antal lokaler

  4

  Byggår

  2015

  Äger föreningen marken

  Ja

  Allmän information

  Bostadsrättsföreningen Kvarntornen består av 55 st bostadsrättslägenheter och fyra lokaler som hyrs ut till näringsidkare. Byggnaden färdigställdes 2015 och NCC var byggherre. Föreningen godkänner delat ägande och den som bor i lägenheten ska äga minst 10%. Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Individuell avläsning av kall- och varmvatten som läses av kvartalsvis och kommer på faktura tillsammans med månadsavgiften. Föreningen har ett nätavtal med Vattenfall och nätavgiftsfaktura kommer från Vattenfall till alla köpare men lägenheterna har egen elmätare och kan teckna vilken leverantör de vill. Om man inte tecknar något separat elavtal kommer elen från Vattenfall. Nyckelkvittering sker via Trygghetsprodukter på S:t Olofsgatan 46.

  Föreningens ekonomi

  I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar. (Uppgifter kontrollerade november 2019.)

  Föreningens planerade och utförda renoveringar

  Inga större renoveringar föreligger. (Uppgifter kontrollerade november 2019.)

  Gemensamma utrymmen

  I föreningen finns cykelförråd i källarplan, gemensam tvättstuga på plan 2. Det finns även barnvagnsförråd och ett nyinstallerat hobbyrum med snickarbänk etc. Trapphus samt gemensamma utrymmen städas av extern firma.

  Gårdsplats

  Gemensam takterrass på ca 450 kvm på plan fyra, mellan de två tornen. Trädgården har inspiration från Japan med utrymme för solning, sittplatser och grillmöjligheter.

  Parkering

  Det finns 40 st garageplatser som nås med hiss direkt från bostadsvåningarna. Kostnad för att hyra garageplats utan el är 1 000 kr/mån och med el 1100 kr/mån + kostnad för elförbrukning. I dagsläget är det 2 i kö. (Uppgifter kontrollerade november 2019.)

  Föreningens hemsida

  https://egrannar.se/kvarntornen-uppsala

  Kvarngärdet

  Läs mer

  Allmänt

  Adress: Kvarntorget 11, Uppsala

  Kommun: Uppsala

  Område: Kvarngärdet

  Församling: Uppsala Domkyrkoförsamling

  Boendeform: Bostadsrättslägenhet

  Upplåtelseform: Bostadsrätt

  Ekonomi

  Utgångspris: 4 195 000 kr Accepterat pris

  Månadsavgift: 3 433 kr/mån I avgiften ingår: Värme och tvättstuga. Obligatorisk tillägg om 165 kr/mån för tv-utbud, internet och IP-telefoni ComHem Triple Play.

  Pantsättning: Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2018-08-27

  Pantsättningsavgift: 465 kr

  Överlåtelseavgift: 1 163 kr Betalas av köpare

  Driftkostnad: 930 kr/månad

  Driftskostnaden fördelas enligt följande:

  Elkostnad: 667 kr/månad

  Vatten & avlopp: 263 kr/månad

  Kommentar till driftkostnad: Total elförbrukning senaste året har varit ca 3 750 kWh. Posten VA avser kallvattenförbrukning (93 kr/mån) och varmvattenförbrukning (170 kr/mån).

  Antal personer i hushållet: 3 st

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende

  Karta & område

  Bobutiken i Uppsala

  Besök bobutiken

  Liknande bostäder