Kyrkogårdsgatan 45 B, Uppsala

950 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Kyrkogårdsgatan 45 B - Uppsala

  Kommun

  Uppsala

  Typ

  Flerfamiljshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1942

  Boarea

  12m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  3 av 4 , Hiss finns inte

  Rum

  1 rok

  Område

  Luthagen

  Avgift

  961 kr/mån

  Inkl. värme, kall- och varmvatten, kabel-TV (basutbud)

  Accepterat pris

  950 000 kr

  79 167 kr/m2

  Compact living - den perfekta studielyan!

  Med ett eftertraktat läge i Luthagen finner du denna enkla etta! Lägenheten är belägen på tredje våningen i ett välskött 40-talshus och erbjuder hall med avhängningsmöjlighet, wc samt rum med trinett, inbyggd garderob samt rejäla överskåp för extra förvaring. I rummet ryms exempelvis säng och arbetshörna. Målad fiskbensparkett, en takhöjd om cirka 2,70 meter och ett stort fönsterparti ger bostaden en fin karaktär. För extern förvaring finns ett vindsförråd och ett källarförråd. Ett fint läge med gång- och cykelavstånd till citykärnan. Närhet till vacker natur i Stabbyskogen, Ekonomikum, nationer, Akademiska sjukhuset samt bl.a. matbutik vid Ringgatan. Välskött förening som erbjuder sina medlemmar en grönskande innergård med sittgrupp och grillmöjlighet sommartid. Detta är verkligen ett perfekt student- eller övernattningsboende - välkommen på visning!

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Rumsbeskrivning

  Hall med målat parkettgolv och vitmålade väggar. Hatthylla för avhängning. Rum med målad fiskbensparkett och vitmålade väggar. Stort fönsterparti för härligt ljusinsläpp. Inbyggd garderob samt moderna överskåp för extra förvaring. Trinettkök med två spisplattor, kolfilterfläkt och kylskåp med frysfack. I rummet ryms exempelvis säng och arbetshörna. Wc med ljusgrått klinkergolv och vitmålade väggar. Badrumsskåp med spegel samt vitt kakel vid handfat. Golvbrunn avsedd för dusch finns EJ.

  Övriga utrymmen

  I föreningen finns gemensam tvättstuga, torkrum, mangelrum, hobbyrum samt cykelförråd. Gemensam grillplats med murad grill finns på den lummiga innergården.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1942

  Följande renoveringar är utförda: 1987 - Tak 1995 - Stamrenovering och dränering 2003 - Balkongrenovering 2005/2006 - Fönsterrenovering och isolering av balkongdörrar 2013 - Byte av fönster och balkongdörrar 2015 - Säkerhetsdörrar 2015 - Byte del av avloppsstam 2016 - Byte fjärrvärmeanläggning

  Bilplats

  I föreningen finns det 10 parkeringsplatser att hyra 180 kr/mån i dagsläget är det 2-3 personer i kö. (Uppgifter kontrollerade 2018-11-05).

  Övrigt

  Lägenheten har nyttjanderätt till ett vindsförråd om ca 1 kvm och ett källarförråd om ca 1 kvm. Idag ser föreningen lägenheten som en övernattningslägenhet men om den i framtiden byggs om så att den får högre standard med dusch kommer de att börja ta ut en obligatorisk avgift om 174 kr/mån för bredband, TV och telefoni som det idag görs för övriga lägenhetsinnehavare i föreningen.

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Luthagen är beläget alldeles nordväst om centrum. Luthagen kan delas in i Främre Luthagen, det vill säga söder om Luthagsesplanaden och Bortre Luthagen. I området finns flera parker och grönområden samt flertalet skolor, från förskola till gymnasium. Stadsdelen består delvis av slutna kvarter och delvis av mera öppet placerad bebyggelse. Stora delar av Luthagen är uppbyggd i efterkrigstid, men bland de äldre kända husen finns t ex Vasahuset som ligger intill Vasaparken och Biologiska museet. Luthagen är ett centralt och mycket attraktivt område med behagligt avstånd till citykärnan, och även nära till bl a restauranger, butiker, mataffärer, motionsspår i Stabbyskogen, allmänna kommunikationer och påfarter för bilburna pendlare.

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  233 kr/månad

  Försäkring:

  83 kr/månad

  Elkostnad:

  150 kr/månad

  Total driftkostnad:

  233 kr/månad

  Personer i hushållet:

  1 st

  Kommentar:

  Hushållsström är räknat enligt schablon.

  Andel i föreningen:

  1,18%

  Andel av årsavgift:

  1,18%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2018-11-09

  Pantsättningsavgift:

  455 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 000 kr

  Betalas av köpare

  Förening

  Föreningens namn:

  Gläntan

  Lägenhetsnummer:

  121

  Antal lägenheter:

  30

  Byggår:

  1942

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Bostadsrättsföreningen Gläntan består av totalt 30 lägenheter. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om (f n 1 000 kr) som betalas av köparen samt en pantsättningsavgift om 1 % av pbb (f n 455kr) per pant. I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar. Inga större renoveringar föreligger. (Uppgifter kontrollerade 2018-11-02)  Gjorda renoveringar:

  Föreningen har låtit utföra följande renoveringar: 1987- Tak 1995- Stamrenovering + dränering 2003- Balkongrenovering 2005-2006- Fönsterrenovering samt isolering av balkongdörrar 2013- Byte av fönster och balkongdörrar 2015- Byte del av avloppsstam 2016- Byte fjärrvärmeanläggning  TV/Internet:

  Kabel-Tv via Bredbandsbolaget, Ip-telefoni Bredband via Bredbandsbolaget 100 mb/s Följande enl ovan ingår i en obligatorisk avgift om 174 kr/mån.  Parkering:

  I föreningen finns det 10 parkeringsplatser att hyra 180 kr/mån i dagsläget är det 2-3 personer i kö. (Uppgifter kontrollerade 2018-11-05)  Gårdsplan:

  Gemensam grillplats med murad grill finns på innergården.  Gemensamma utrymmen:

  I föreningen finns gemensam tvättstuga, torkrum, mangelrum, barnvagnsförråd samt cykelförråd. Trapphus samt gemensamma utrymmen städas av extern firma.  Energideklaration

  Energikonsumtion:

  197 kWh/m2 år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor