Ringgatan 2D, Uppsala

1 895 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Ringgatan 2D - Uppsala

  Kommun

  Uppsala

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  2010

  Boarea

  49,5m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  2 av 7 , Hiss finns

  Rum

  1 rok

  Område

  Luthagen

  Avgift

  2 764 kr/mån

  I avgiften ingår kabel-TV (basutbud) och bredband. Bostadsrättsinnehavaren debiteras efter faktisk förbrukning av el (gemensamt el-avtal) och varmvatten.

  I avgiften ingår värme, kallvatten, kabel-TV (basutbud) och bredband.

  Utgångspris

  1 895 000 kr

  38 283 kr/m2

  Väl tilltagen 1:a med fokus på öppna lösningar. Stor, inglasad balkong mot det vackra årummet!

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Välkommen till Ringgatan 2 D! En bostad med optimal planlösning och härligt ljusinsläpp belägen på våning två av sju i hus med hiss från markplan. Här bor du i en populär och attraktiv del av Luthagen med direkt närhet till vackra årummet och dess mysiga omgivningar. Här bor ni centralt med promenad- och cykelavstånd till centrum, Resecentrum, Uppsala universitetsinstitutioner, flertalet moderna gymanläggningar och restauranger. Här bor ni helt enkelt tätt intill stadspulsen, service, natur och allt vad staden har att erbjuda! Lägenheten är välplanerad med kvadratmetrarna på helt rätt ställe och påkostade materialval. Tilltalande planlösning som upplevs ljus och luftig tack vare stora fönster i kombination med halvöppen lösning mellan vardagsrum, kök och hall. Vardagsrummet erbjuder gott om plats för sällskapsmöblemang och sovdel/alkov och har även utgång till en rymlig balkong med rogivande utsikt över bl.a. Fyrisån. Stilrent och rymligt kök med gott om plats för middagsgäster. Helkaklat smakfullt badrum med dusch- och tvättmöjligheter. Goda förvaringsmöjligheter i klädkammare, bra med plats för avhängning av ytterkläder vid entrén samt externt källarförråd. Bostadsrättsförening med stabil ekonomi! Föreningslokal/övernattningsrum att nyttja, invändig cykel- samt barnvagnsförvaring och gemensam tvättstuga. Vackert anlagda innergårdar med välutrustad lekplats, platsbyggd grill, badbryggor och intilliggande volleybollplaner, allt detta alldeles intill Fyrisån med dess grönska. Bo nära allt vad Uppsala stad kan erbjuda med några minuters cykelväg till både citykärnan och rofylld miljö i Gamla Uppsala, njut av långa promenader längs Fyrisåns vackra årum, blicka ut över lekfulla aktiviteter vid Fyrishov och uppskatta närheten till motorvägens påfart. Varmt välkommen på visning!

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Allmän beskrivning av interiör

  Hall - Välkomnande vy över bostaden möter upp. Plats för mindre möblemang och avhängning i hatthylla. Säkerhetsdörr, vitmålade väggar och antracitgrått klinkergolv. Klädkammare - I anslutning till hall med gott om plats för både hängande och vikta kläder, resväskor samt annan övrig förvaring. Vitmålade väggar och parkettgolv. Badrum - Stilrent våtutrymme med tvättmaskin, duschhörna med vikbara dörrar av klarglas, stilren kommod, skåp för hygienartiklar, handdukshängare, elburen handdukstork och väggfast spegel. Helkaklade väggar i vitt, fin marmorskiva som avsats ovan kommod och mörkt klinkergolv. Kök /Allrum - Öppen lösning med möjligheten att skapa många trivsamma möbelformationer, här ryms nämligen rejält matbord, soffgrupp och tv-hörna samt en ordentlig sovalkov om så önskas. Rymligt kök med generösa beredningsytor och flertalet under-och överskåp med goda förvaringsmöjligheter. Skåpinredning i vitt, vitt kakel som stänkskydd och ordentliga arbetsbänkar av rostfritt samt laminat Den maskinella utrustningen består av integrerad diskmaskin, ugn, spis, spisfläkt, inbyggnadsmicro och kombinerad kyl/frys (Electrolux). Vitmålade väggar med och ekparkett på golv. Samma stora fönsterpartier som skänker ljus till vardagsrummet agerar samtidigt smidig utgång till bostadens härliga balkong med en otroligt grön utsikt kring årummet. Balkong –Den inglasade balkongen blir bostadens egen lilla oas med gott om plats för möblemang och blomarrangemang. Njut av händelser kring årummet och dess grönska samt den egna, prydliga innergården!

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 2010

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  TV & bredband

  Kabel-TV via Com Hem. Basutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Bredbandsbolaget med hastighet: 100/10 Mbit/s. Ingår i månadsavgiften.

  Bilplats

  Föreningen har ett antal parkeringsplatser för uthyrning, dels på gatan utanför portarna, dels i garaget vid Ringgatan 6, som disponeras gemensamt med Uppsalahem och Brf Fyrisäng. Uthyrning av parkeringsplats sköts via förvaltaren. Garage med el kostar 740 kr/mån och utan el kostar 440 kr/mån. Carport med el kostar 720 kr/mån. P-plats med el kostar 700 kr/mån och utan el kostar 350 kr/mån. I dagsläget finns lediga carport-platser och 1 plats i nedre garage. Till parkeringsplats är det kö (Uppgifter kontrollerade september 2018).

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Luthagen är beläget alldeles nordväst om centrum. Luthagen kan delas in i Främre Luthagen, det vill säga söder om Luthagsesplanaden och Bortre Luthagen. I området finns flera parker och grönområden samt flertalet skolor, från förskola till gymnasium. Stadsdelen består delvis av slutna kvarter och delvis av mera öppet placerad bebyggelse. Stora delar av Luthagen är uppbyggd i efterkrigstid, men bland de äldre kända husen finns t ex Vasahuset som ligger intill Vasaparken och Biologiska museet. Luthagen är ett centralt och mycket attraktivt område med behagligt avstånd till citykärnan, och även nära till bl a restauranger, butiker, mataffärer, motionsspår i Stabbyskogen, allmänna kommunikationer och påfarter för bilburna pendlare.

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  320 kr/månad

  Försäkring:

  130 kr/månad

  Elkostnad:

  130 kr/månad

  Vatten/avlopp:

  60 kr/månad

  Total driftkostnad:

  320 kr/månad

  Personer i hushållet:

  1 st

  Andel i föreningen:

  0,57266%

  Andel av årsavgift:

  0,57266%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-06-20

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av köpare

  Byggnad

  Byggår:

  2010

  Fönster:

  3-glasfönster

  Ventilation:

  FTX

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Förening

  Föreningens namn:

  HSB Brf 98 Fyrisvallen

  Lägenhetsnummer:

  24

  Antal lägenheter:

  110

  Byggår:

  2010

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Bostadsrättsföreningen HSB 98 Fyrisvallen består av 102 lägenheter belägna på Ringgatan 2 A-G. Avgift till HSB om 500 kr/köpare (denna summa återfås då lägenheten säljs) debiteras av föreningen. Medlemsavgift till HSB om 300 kr/år tillkommer. Föreningen har ett gemensamt elavtal och varje bostadsrättsinnehavare debiteras kvartalsvis via föreningen för faktisk förbrukning, detsamma gäller för varmvatten. Radonmätning gjord, värde under gränsvärde. För delat ägande kontakta styrelsen. Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Nyckelhantering via Certego Besök gärna föreningens hemsida; www.hsb.se/uppsala/brf/fyrisvallen  Föreningens ekonomi:

  I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften höjdes 1 april 2019. (uppgifterna kontrollerade juni 2019)  Gjorda renoveringar:

  Det pågår OVK-besiktningar och man planerar att fixa träpanelerna på översta våningarna under våren 2020 (uppgifterna kontrollerade juni 2019) Föreningen har bland annat låtit utföra följande renoveringar: 2016 - Föreningen investerade i att sätta upp solpaneler på taket. 2017 - Föreningen har nyligen gjort en OVK-besiktning och håller nu på med att åtgärda sådant som behövdes. 2018 - Nya tvättmaskiner  TV/Internet:

  Kabel-TV via Com Hem. Basutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Bredbandsbolaget med hastighet: 100/10 Mbit/s. Ingår i månadsavgiften.  Parkering:

  Föreningen har ett antal parkeringsplatser för uthyrning, dels på gatan utanför portarna, dels i garaget vid Ringgatan 6, som disponeras gemensamt med Uppsalahem och Brf Fyrisäng. Vår förvaltare har hand om uthyrning av P-platser och kan ge upplysning om eventuella kötider. De flesta platserna har el-stolpar och priserna varierar mellan 400 (utan el) och 975 kronor per månad. I dagsläget är det kö (Uppgifter kontrollerade juni 2019, kostnaderna hämtade från hemsidan).  Gårdsplan:

  Mysig innergård med gemensamma utemöbler och grillplats.  Gemensamma utrymmen:

  I föreningen finns cykelförråd, hobbyrum, barnvagnsförråd, föreningslokal/övernattningsrum samt två tvättstugor. Trapphus samt gemensamma utrymmen städas av extern firma.  Energideklaration

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  62 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2012-09-14

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor