Svartbäcksgatan 72B, Uppsala

1 195 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Visning

Sön 22 Sep 11:00 - 11:30

Öppen visning - anmäl dig för bättre service

Anmäl till visning

Adress

Svartbäcksgatan 72B - Uppsala

Kommun

Uppsala

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

1943

Boarea

24,4m2

Areauppgifter från bostadsrättsföreningen

Våning

3 av 3 , Hiss finns inte

Rum

1 rok

Område

Svartbäcken

Avgift

1 334 kr/mån

I avgiften ingår: Värme, kall- och varmvatten, kabel-TV, IP-telefoni och bostadstillägg till hemförsäkring. Obligatorisk tillägg om 165 kr/mån för bredband.

Accepterat pris

1 195 000 kr

48 975 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält,
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Liten 1:a med högt i tak och solig balkong, perfekt för studenten!

   På tredje våningen, högst upp i huset, välkomnas du in i denna smart planerade 1:a på 24 kvadratmeter. Här kliver du genom entrédörren och in i hallen som även fungerar som bostadens kök/pentry. Den tilltagna takhöjden gör att lägenheten känns luftig och med smarta lösningar som nyttjar höjden ges god förvaring. Från hallen når du även badrummet eller vidare in i det stora rummet från vilket du även når balkongen som ligger i ostört söderläge. I Svartbäcken bor du med endast en kort cykeltur ner på stan eller om du hellre tar sikte på någon av alla studentnationer. Önskar du istället ta buss så går det flertalet linjer från närområdet med täta avgångar. Har du ingen lust att äta på stan eller känner för att röra dig i hemmakvarteren så finns det matbutik och restauranger några få kvarter bort på Torbjörnstorg där även post- och paketutlämning finns. För studenten är det nära till flera institutioner, bl.a. Ekonomikum. Här bor du med närhet till Fyrisån för avkopplande promenader eller en löptur. Önskar du mer natur så finns Röbo med sina gångstigar och löparspår som även fungerar fint för en söndagspromenad ut till Gamla Uppsala. Varmt välkommen på visning!

   Ansvarig mäklare

   Alla bilder

   Planritning

   Visning

   Visning 1

   2019-09-22 11:00:00 2019-09-22 11:30:00 40 Bostadsvisning Svartbäcksgatan 72B, Uppsala 59,8709709108324, 17,6262652873993 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

   Beskrivning

   Hall / pentry

   När du kliver in i hallen har du plats för jackor och skor till höger. Till vänster har du köket med arbetsbänk, diskho, köksskåp och enklare spis. Här finns även kyl/frys och mikro samt några öppna hyllplan för förvaring. I dagsläget finns en bänkdiskmaskin som precis slutat fungera. Allt finns därmed förberett för att koppla in en ny.

   Badrum

   Ett rymligt badrum som 2014 renoverades med ny våtrumsmatta. Här finns dusch, tvättställ med kommod, spegelskåp samt wc.

   Rum

   Vitmålade väggar samt parkettgolv. Här finns en stor garderob för både kläder och alla saker du önskar stoppa undan någonstans. Här kan du även öppna upp till balkongen.

   Balkong

   Tack vare läget högst upp i huset är insynen begränsad och balkongens läge mot söder är helt perfekt.

   Förråd

   Till lägenheten följer nyttjanderätten till ett källarförråd på ca 3 kvm.

   Byggnad/Renoveringar

   Byggnadsår: 1943

   TV & bredband

   Kabel-TV via Telenor. Bredband via Telenor.

   Möjligt tillträde

   Enligt ök

   Läs mer

   Omgivning

   Beskrivning av omgivningen

   Svartbäcken är en attraktiv stadsdel 1,5 kilometer norr om Uppsala centrum. Svartbäcken består egentligen av två delar: Svartbäcken och Tunabackar. Den södra delen av dagens Svartbäcken består till största del av flerfamiljshus och är en relativt urban stadsmiljö. I stadsdelens västra del, utmed Svartbäcksgatan finns flerfamiljshus. I stadsdelen finns flera skolor och daghem samt vårdcentral, vårdhem, kolonilottsområde och fotbollsplaner. Närmaste mataffär ligger på Torbjörns torg i Tunabackar. I närheten ligger Fyrishov med simhall, äventyrsbad och sporthallar.

   Läs mer

   Fakta

   Ekonomi

   Driftkostnad:

   375 kr/månad

   Försäkring:

   125 kr/månad

   Elkostnad:

   250 kr/månad

   Total driftkostnad:

   375 kr/månad

   Personer i hushållet:

   1 st

   Andel i föreningen:

   1,043%

   Andel av årsavgift:

   Uppgiften har ej gått att få fram

   Pantsättning:

   Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-09-02

   Pantsättningsavgift:

   465 kr

   Överlåtelseavgift:

   1 163 kr

   Betalas av köpare

   Förening

   Föreningens namn:

   Olofsgårdarna

   Lägenhetsnummer:

   217

   Antal lägenheter:

   51

   Byggår:

   1943

   Antal lokaler:

   1

   Allmänt om föreningen:

   Bostadsrättsföreningen Olofsgårdarna består av tre flerbostadshus med totalt 51 lägenheter samt en lokal. Föreningen godkänner delat ägande och den som bor i lägenheten ska äga minst 10%.   Föreningens ekonomi:

   I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar. (Uppgifter kontrollerade juni 2019).   Gjorda renoveringar:

   Inga större renoveringar föreligger. (Uppgifter kontrollerade juni 2019). Föreningen har bland annat låtit utföra följande renoveringar: 1979-1988 - Balkonger och tak. 1995-1997 - Stamrenovering. 1998 - Grundisolering 28:1. 2004-2005 - Elrenovering. 2006 - Skorstenar och rökkanaler. 2007-2008 - Isolerings- och dräneringsarbeten 28:3 och grundisoleringsarbete 28:2. 2010 - Asfaltering parkeringsytor. 2015 - Fönsterbyte. 2017 - Byte till säkerhetsdörrar och byte av låssystem.   TV/Internet:

   Kabel-TV via Telenor. Bredband via Telenor.   Parkering:

   Föreningen har 24 parkeringsplatser (200 kr/mån). I dagsläget är det 1 i kö. (Uppgifter kontrollerade juni 2019).   Gemensamma utrymmen:

   I föreningen finns cykelförråd, barnvagnsförråd och tvättstuga. Trapphus samt gemensamma utrymmen städas av en extern firma.   Energideklaration

   Energiklass:

   D

   Energiprestanda, specifik energianvändning:

   102 kWh/m2 per år

   Status:

   Utförd

   Deklarationsdatum:

   2018-10-08

   Allmänt

   Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

   Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

   Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

   Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

   Om budgivning

   Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

   Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

   Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

   Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

   Boendekalkyl

   Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

   Boendekalkyl Räntor