Torkelsgatan 19 G, Uppsala

2 295 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Torkelsgatan 19 G - Uppsala

  Kommun

  Uppsala

  Typ

  Flerfamiljshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1945/1981

  Boarea

  40,5m2

  Våning

  3 av 3 (Våningsplan 3 av 3. ) , Hiss finns

  Rum

  2 rok

  Område

  Fålhagen

  Avgift

  2 755 kr/mån

  I avgiften ingår: Värme, kall- och varmvatten, digital-TV (basutbud), bredband och IP-telefoni

  Utgångspris

  2 295 000 kr

  56 667 kr/m2

  Optimalt planerad tvåa med balkong. Pendlarläge!

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Nu ges chansen att bli ägare till en av de exklusivt utrustade lägenheterna i brf Fålhaslunden. Smart planerad minitvåa med separat sovrum, stort badrum med tvättmaskin och torktumlare samt påkostat kök och balkong.. Lägenheten har ett optimalt läge i form av närhet till Centralstation, promenadavstånd på ca åtta minuter, tre min med cykel samt ca 10 min till Stora torget. Bostaden har även begränsad insyn med utsikt över grönområde från balkong med kvällssol. I Brf Fålhagslunden har man istället för att riva och bygga nytt bevarat och byggt om. Helt nytt på insidan men som det var förr på utsidan. Huset stod klart för inflyttning i november 2016 och i dessa två välbevarade trevåningshus från mitten av 1940-talet har det skapats 46 helt nya ettor, tvåor och treor - i storlek från 34 till 85 kvadratmeter. Alla med exklusivt utrustade kök, klinker i hallen och helkaklade badrum med tvättmaskin och torktumlare. Samt bredbandsuppkoppling där abonnemanget ingår i avgiften. Varmt välkommen på visning!

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Planlösning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Rumsbeskrivning

  HALL med bra plats för avhängning av ytterkläder och skor samt bra förvaring i flertal garderober samt städskåp. Mörkgrå klinker vid entrén och parkett längre in, vitmålade väggar. SOVRUM som rymmer såväl säng som skrivbord för den som så önskar. Parkett och vitmålade väggar. KÖK/VARDAGSRUM Rummet har vitmålade väggar och ekparkett, här ryms såväl matbord som soffa och köksdelen består av ett modernt kök från populära HTH med släta, vita luckor. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, rostfri inbyggnadsugn och micro, infälld induktionshäll och integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror är av märket Siemens. Bänkskivan är svart och av exklusiv stenkomposit. Övrig fakta inredning i kök: Planlimmad enkelho Dämpning till samtliga lådor och luckor Infräst LED-list i överskåpets framkant Stilren blandare från Mora Köksfläkt i rostfritt från Fläktwood CPT Vit kakel ovan arbetsbänk BADRUM med vägghängd toalett och kommod. Duschen har vikbara glasduschväggar. Dessutom finns tvättmaskin och torktumlare (tvättpelare) från Siemens. Mörkgrå klinker på golv och väggar med vitt kakel. Övrig fakta inredning i badrum: Kommod Ifö Sense med förvaring Handdusch. Komfortvärme i golvet(el) Handdukstork (el) Takhöjd: Ca 2,60 m (lägre i hall och badrum p g a spotlights). Golv, väggar och fönster: Ekparkett i samtliga rum, klinker i hall, badrummen är helkaklade med komfortvärme i golvet. Rummen är målade i vitt, innerdörrar är vitlackade spegeldörrar och innerfönster är vitmålade. Helglasade fönsterdörrar vid balkong. Belysning: I hall och badrum är det spotlights i tak.

  Övriga utrymmen

  FÖRRÅD Varje lägenhet har ett förråd i markplan. Till denna lägenhet hör ett förråd om ca 4 kvm. Varje lägenhet har också tillgång till ett förråd i källaren i ett av tre­våningshusen. Dessa förråd nås via trappor (ej hiss). Till denna lägenhet hör ett förråd om ca 4 kvm. CYKEL Cykelparkering finns fördelade på gården, även i källare finns cykelförvaring. SOPHANTERING Soprum finns i fastigheten i enplanshuset med ingång från Petterslundsgatan samt från Lilla huset. POST/TIDNING Postboxar är placerade i trapphusen i entréplan och en tidningshållare är placerad utanför varje lägenhetsdörr.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1945/1981

  Den befintliga 40-talsfastigheten har genomgått en total ombyggnad under 2016 med Rikshem som byggherre. Här kombineras något så unikt som gammal charm och modern nyproduktion. Värme och ventilation Fastigheten är ansluten till fjärrvärme och lägenheterna värms upp med vattenburna element. Det är från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning, s k FTX-system.

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  TV & bredband

  Digital-TV via Telia. Basutbud ingår i avgiften. Bredband via Telia. Ingår i avgiften.

  Bilplats

  På fastigheten finns fyra parkeringsplatser, varav en handikappsplats. Alla p-platser har uttag för motorvärmare. Kostnad 500 kr/mån, Platserna tillfaller i första hand innehavare till lägenhet om 3 rok. Samtliga platser är upptagna och det finns en kö. (Uppgifter kontrollerade 2017-03-22.)

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Fålhagen ligger i de östra delarna av centrum och här bor du centralt i en rogivande miljö, i ett mycket attraktivt område med bra pendlarläge både vad gäller tåg och bil. Fålhagen är en av de allra populäraste stadsdelarna i staden. Geografiskt så betraktas Fålhagen som hela området inom Vaksalagatan, gamla E4:an, Fålhagsleden och Resecentrum. I den lilla gallerian Kvarnen hittar du allt från välsorterad livsmedelsaffär till restauranger och affärer. I stadsdelen finns vårdcentral, tandläkare, apotek, Uppsala Konsert & Kongress och en via en rask promenad så tar du dig till allt vad Uppsalas stadskärna har att erbjuda! Mitt i området finns den vackra Vaksalaskolan, ritad, som så många andra av områdets fastigheter, av Gunnar Leche. Framför skolan ligger Vaksalatorg som när årstiden tillåter bjuder på torghandel av blommor och grönsaker. På lördagarna kan man som privatperson hyra plats där och ha vindsrensning eller kanske sälja bröd för att få ihop till skolresan.

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Andel i föreningen:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Andel av årsavgift:

  1,92466%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2018-01-22

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av köpare

  Byggnad

  Byggår:

  1945/1981

  Fönster:

  3-glasfönster isoler

  Ventilation:

  FTX system

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Renoveringar:

  Den befintliga 40-talsfastigheten har genomgått en total ombyggnad under 2016 med Rikshem som byggherre. Här kombineras något så unikt som gammal charm och modern nyproduktion. Värme och ventilation Fastigheten är ansluten till fjärrvärme och lägenheterna värms upp med vattenburna element. Det är från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning, s k FTX-system.

  Förening

  Föreningens namn:

  Fålhagslunden

  Lägenhetsnummer:

  19G:1205

  Antal lägenheter:

  46

  Byggår:

  1945/1981

  Byggår kommentar:

  Renoveringsår 2016

  Antal lokaler:

  1

  Allmänt om föreningen:

  Bostadsrättsföreningen Fålhagslunden består av 46 lägenheter och en lokal. Nyckelhantering via BBGruppen, Lås & Säkerhetscenter. Hyresgästen i förskolelokalen har sagt upp hyreskontraktet och föreningen utreder för närvarande alternativa lösningar. För mer information besök föreningens hemsida www.brffalhagslunden.com  Föreningens ekonomi:

  I dagsläget finns inga beslutade avgiftshöjningar. (Uppgifter kontrollerade december 2018).  Gjorda renoveringar:

  Inga större renoveringar föreligger. (Uppgifter kontrollerade december 2018). Den befintliga 40-talsfastigheten har genomgått en total ombyggnad under 2016 med Rikshem som byggherre. Här kombineras något så unikt som gammal charm och modern nyproduktion.  TV/Internet:

  Digital-TV via Telia. Basutbud ingår i avgiften. Bredband via Telia. Ingår i avgiften.  Parkering:

  Föreningen har fyra parkeringsplatser med el-plint (500 kr/mån). I dagsläget är det kö. (Uppgifter kontrollerade december 2018). Boendeparkering tillämpas även i området. För mer information: www.uppsala.se/boendeparkering  Gårdsplan:

  Föreningen har en fin trädgård med nya utemöbler.  Gemensamma utrymmen:

  I föreningen finns cykel- och barnvagnsförråd samt pingisrum. Trapphus och gemensamma utrymmen städas av extern firma.  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor