Torkelsgatan 38 C, Uppsala

2 195 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält,
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Visning

   Sön 26 Maj 13:30 - 14:00

   Öppen visning - anmäl dig för bättre service

   Anmäl till visning

   Adress

   Torkelsgatan 38 C - Uppsala

   Kommun

   Uppsala

   Typ

   Flerfamiljshus

   Boendeform

   Bostadsrättslägenhet

   Byggår

   1955

   Boarea

   59m2

   Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

   Våning

   3 av 4 (Våningsplan 3 av 4. ) , Hiss finns inte

   Rum

   2 rok varav 1 sovrum

   Område

   Höganäs

   Avgift

   2 679 kr/mån

   I avgiften ingår: Värme, kall- och varmvatten och Kabel-TV 8 valfria kanaler utöver basutbud.

   Accepterat pris

   2 195 000 kr

   37 203 kr/m2

   Nyligen renoverad bostad belägen i mellersta delen av fastigheten med balkong i soligt söderläge!

   Väldisponerad 2:a belägen i attraktiva Höganäs. Många detaljer vittnar om det bästa med 50-talet; platsbyggd förvaring, vackert mönstrade parkettgolv, lite extra takhöjd och fönsterbrädor av sten. Merparten av bostaden har nyligen renoverats och går i ljusa kulörer, allt för att man enkelt ska kunna matcha med färgglada textilier. Väldisponerade kvadratmetrar där hallen utgör bostadens mitt och har god avhängningsyta, här finns både kapprum och möblerbar innerhall som gärna nyttjas som arbetsrum eller kanske läshörna? Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och klädförvaring i platsbyggd garderobsvägg. Kök med uppfräschad skåpinredning från byggåret, praktiskt serveringsskåp och rejäl matplats. Väl tilltaget vardagsrum som rymmer både sällskapsmöblemang och matsalsbord om så önskas. Möblerbar balkong i söder bjuder på de bästa av dagens soltimmar, slå er till ro och njut av den lugna utsikten mot innergården. Välmående bostadsrättsförening med många av de större renoveringarna gjorda och låg belåning per kvadratmeter. Fastigheten omfamnas av kringliggande hus, vilket gör innergårdarna attraktiva och avkopplingsvänliga. God extern förvaring i två källarförråd, gemensamma tvättstugor i källare, invändig cykelförvaring, barnvagnsutrymmen och lättillgänglig bilparkering. Bo i de mer centrala delarna av Uppsala med allt vad vår stadskärna har att erbjuda, en rask promenad till Resecentrum, torg med bl a mataffär och restaurang finns precis runt hörnet, mysiga promenadstråk, närhet till flertalet gym/gymkedjor och vidsträckta gräsmattor i parken Höganäshöjden och förskola samt skola finns alldeles intill.

   Ansvarig mäklare

   Linn Thyrestam Grape

   Fastighetsmäklare

   0709-15 44 48

   Linn.Thyrestam.Grape@lansfast.se Läs mer om Linn

   Alla bilder

   Planritning

   Visning

   Visning 1

   2019-05-26 13:30:00 2019-05-26 14:00:00 40 Bostadsvisning Torkelsgatan 38 C, Uppsala 59,86665458, 17,64571711 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

   Beskrivning

   Hall

   Utgör bostadens mitt och i anslutning till samtliga rum. Kapprumsdel invid entré och förlängd del som innerhall. Elskåp med automatsäkringar och gott om klädavhängning i hatthylla. Vitmålade väggar med gråmålad fondvägg och fint mönstrat parkettgolv.

   Innerhall

   Nyttjas gärna som arbetshörna, läshörna eller för förvaring? Vitmålade väggar med gråmålad fondvägg och fint mönstrat parkettgolv.

   Kök

   I vinkel med rejäl matplats för minst fyra personer invid fönster. Skåpinredningen är original och därmed platsbyggd, välbevarade nymålade luckor i vitt med stilrena handtag. Praktiskt skafferi med ventil, vackert serveringsskåp som sväljer allt porslin och brickförvaring. Vitmålade väggar med svart, matt kakel ovan diskbänk, arbetsbänkar av trä och trestavigt ekparkettgolv. Maskinell utrustning såsom kombinerad kyl/frys (Samsung, -15), kombinerad spishäll/ugn (Husqvarna/Electrolux, -14), spisfläkt (Cylinda) och diskmaskin (Bosch, -09).

   Sovrum

   Rymligt med gott om plats för både dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Fönster mot lugn innergård och god klädförvaring i dubbelgarderob, garderob och linneskåp, samtliga med överskåp. Vitmålade väggar och trestavigt ekparkettgolv.

   Dusch/WC

   Duschhörna med vikbara dörrar av klarglas, kommod, spegelklätt badrumsskåp med belysning, wc, ventilation, handdukshängare, väggfasta hyllplan och eluttag. Inrett vid stamrenoveringen år 1999 med helkaklade väggar i högblankt vitt med grå dekor och ljusgrått klinkergolv.

   Vardagsrum

   Väl tilltaget med gott om plats för både sällskapsmöblemang och matsalsbord om så önskas. Utgång till balkong i sydöstligt läge. Vitmålade väggar och fint mönstrat parkettgolv som nyligen slipats.

   Övriga utrymmen

   Till bostaden hör nyttjanderätten till två källarförråd om 3 kvm styck, dessa är belägna i samma fastighet som bostaden.

   Byggnad/Renoveringar

   Byggnadsår: 1955

   Uteplats/Balkong

   Slå er till ro i skönt möblemang och njut av dagens bästa soltimmar! Balkongen är belägen i söder med lugnt läge mot grönskande innergård, delvis under tak och med platsbyggd trätrall.

   Läs mer

   Fakta

   Ekonomi

   Driftkostnad:

   300 kr/månad

   Försäkring:

   125 kr/månad

   Elkostnad:

   175 kr/månad

   Total driftkostnad:

   300 kr/månad

   Personer i hushållet:

   2 st

   Kommentar:

   Driftskostnaden är baserad på ett hushåll innehållandes två vuxna personer.

   Andel i föreningen:

   1,39847%

   Andel av årsavgift:

   1,39847%

   Pantsättning:

   Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-05-10

   Pantsättningsavgift:

   450 kr

   Överlåtelseavgift:

   1 000 kr

   Betalas av köpare

   Förening

   Föreningens namn:

   Österled

   Lägenhetsnummer:

   57

   Antal lägenheter:

   72

   Byggår:

   1955

   Antal lokaler:

   1

   Allmänt om föreningen:

   Bostadsrättsföreningen Österled består av 72 lägenheter samt en lokal (blomsteraffär sedan 70-talet). Föreningen godkänner delat ägande och den som bor i lägenheten ska äga minst 10 %. Föreningen har ett gemensamt elavtal och varje bostadsrättsinnehavare debiteras kvartalsvis. Besök gärna föreningens hemsida: www.brfosterled.wordpress.com   Föreningens ekonomi:

   I dagsläget finns inga beslutande avgiftshöjningar. (Uppgifter kontrollerade maj 2019).   Gjorda renoveringar:

   Föreningen planerar att byta ut entrépartier och renovera balkongerna. (Uppgifter kontrollerade maj 2019). Föreningen har bland annat låtit utföra följande renoveringar: 2016 - Underhåll av källartrapp och fasad. 2015 - Takrenovering 2012 - Balkongrenovering 2005 - Fönsterrenovering (3-glasfönster) 1998 - Stamrenovering   TV/Internet:

   Kabel-TV via Comhem. Basutbud + 8 valfria kanaler ingår i avgiften. Bredband via Comhem eller fibernät via IP-Only (dvs. de flesta leverantörer, upp till 1000Mbit/s). Avtal sätts av medlemmar.   Parkering:

   Föreningen har: 15 garageplatser (500 kr/mån). I dagsläget är det 6 års kö. 25 parkeringsplatser med el-plint (175 kr/mån). I dagsläget är det 18-24 mån kö. (Uppgifter kontrollerade maj 2019).   Gårdsplan:

   Trevlig innergård med mycket grönska och lekplats.   Gemensamma utrymmen:

   I föreningen finns tvättstuga, torkrum, mangelrum, styrelserum, cykelförråd, barnvagnsförråd samt ett mindre hobbyrum. Trapphus samt gemensamma utrymmen städas av extern firma.   Energideklaration

   Energiprestanda:

   131 kWh/m2 år

   Allmänt

   Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

   Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

   Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

   Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

   Om budgivning

   Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

   Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

   Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

   Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

   Boendekalkyl

   Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

   Boendekalkyl Räntor