Alkalievägen 21A, Bohus

1 685 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Alkalievägen 21A - Bohus

  Kommun

  Ale

  Typ

  3 plan

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1960-1967

  Boarea

  65m2

  Våning

  1 av 3 (Våningsplan 1 av 3. ) , Hiss finns inte

  Rum

  3 rok

  Område

  Bohus

  Avgift

  4 195 kr/mån

  I avgiften ingår värme, vatten, Sappas grundutbud Tv samt Internet

  Utgångspris

  1 685 000 kr

  25 923 kr/m2

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Vi kan nu erbjuda en mycket välplanerad och fin bostadsrätt om 65 kvm med mycket bra läge i centrala Bohus. Välkomnande och ljus hall, trevligt kök, två rejäla sovrum, badrum och ett rymligt vardagsrum med utgång till balkongen med söderläge där du har sol från tidiga morgonen till tidiga kvällen Lägenheten är ljus och fin med bland annat helt nya nya golv i hall, vardagsrum och i de två sovrummen samt nymålade vita väggar. Här bor du centralt med bekvämt gångavstånd till affärer och service där du även finner pendelstationen som tar dig till Göteborg på 13- eller 17 minuter, beroende på vad du väljer, tåg eller pendel. Gillar du friluftsliv och idrott är Bohus det rätta stället för dig med inomhushall inom närområdet och med Jennylunds rekreationsområde samt Vättlefjälls naturreservat på bekvämt avstånd. Föreningen är mycket stabil och är Ales största och många av de kostsamma renoveringarna är redan gjorda. Välkomna på visning!

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Alla plan (1x1)

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Beskrivning:

  Hall: Välkomnande och rymlig hall med fint, mörkt golv och ljusa väggar. I direkt anslutning till hallen finns även en praktsik klädkammare. Vardagsrum: Rymligt vardagsrum med parkettgolv och vitmålade väggar samt fondvägg med modernt mönster. Från vardagsrummet tar du dig till härliga balkongen med söderläge där du har sol från morgonen till tidiga kvällen. Kök: Trevligt kök med matplats för fyra vid fönster som ger gott om ljusinsläpp. Ljust laminatgolv och fina vitmålade träluckor med mörkgrå bänkskivor av laminat. Kaklat med svart/vitt ovan diskbänk samt med spottar i taket. Sovrum: Mysigt sovrum med mörkt laminatgolv och vitmålade väggar. Sovrum: Fräscht sovrum med vitmålade väggar och med fint mörkt golv. Badrum: Ljust klinkergolv samt halvkaklade väggar. Handfat med vit kommod, spegelskåp, WC samt dusch. I badrummet finns även en egen tvättmaskin.

  Kök

  Kök: Utrustning: spis (Electrolux), fläkt, kombinerad kyl/frys (LG), microugn (Electrolux).

  Badrum

  Badrum: Utrustning: toalett, dusch, tvättställ med vit kommod, vitt spegelskåp och tvättmaskin (Electrolux(Inspire)).

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1967

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  TV & bredband

  Kabel-TV samt fiber via Sappa.

  Uteplats/Balkong

  Rymlig balkong om cirka 8 kvm med mycket bra läge i söder.

  Bilplats

  Det finns 370 st parkeringsplatser och en p-plats går att hyra för 230 kr/mån, med elstolpe 350 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det en separat kö. Det finns även 12 st garageplatser och även där är det en separat kö, går att hyra för 750 kr/mån

  Möjligt tillträde

  Enligt överenskommelse

  Övrigt

  Bohus ligger bra till, ett komplett samhälle med ett strategiskt läge nära Kungälv och havet och till Göteborg tar du dig på cirka 10-15 minuter med tåg eller pendel. I östra Bohus, uppe på höjden finner du Jennylunds rekreationsområde med ridhus, inbyggd bandyarena, friidrottsanläggning, elljusspår. Här har du även närhet till Vättlefjälls sjörika naturreservat, med vandringsleder och vacker natur. De mest kända vandringslederna är Bohusleden och Vättlefjällsleden. Vid Bohusskolan finns en inomhusarena, Bohushallen där man har aktiviteter som friidrott, innebandy, bordtennis och fotboll. Ales största företag, Akzo Nobel, ligger här och i Bohus bor det cirka 3.000 invånare med omnejd.

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Bohus ligger bra till, ett komplett samhälle med ett strategiskt läge nära Kungälv och havet och till Göteborg tar du dig på cirka 10-15 minuter med tåg eller pendel. I östra Bohus, uppe på höjden finner du Jennylunds rekreationsområde med ridhus, inbyggd bandyarena, friidrottsanläggning och elljusspår. Här har du även närhet till Vättlefjälls sjörika naturreservat med vandringsleder och vacker natur. De mest kända vandringslederna är Bohusleden och Vättlefjällsleden. Vid Bohusskolan finns en inomhusarena, Bohushallen, där man har aktiviteter som friidrott, innebandy, bordtennis och fotboll. Ales största företag, Akzo Nobel, ligger här och i Bohus bor det cirka 3.000 invånare med omnejd. Förskolor: Bohus förskola Grundskolor: Bohusskolan årskurs F-9 Avstånd till närliggande orter: Göteborg - cirka 18,5 km Trollhättan -cirka 58 km Kungälv - cirka 5 km Information från Ale kommun (www.ale.se)

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  300 kr/månad

  Elkostnad:

  300 kr/månad

  Total driftkostnad:

  300 kr/månad

  Personer i hushållet:

  1 st

  Andel i föreningen:

  0,22858%

  Andel av årsavgift:

  0,23042%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2018-10-16

  Pantsättningsavgift:

  455 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 138 kr

  Betalas av köpare

  Byggnad

  Byggår:

  1960-1967

  Fönster:

  3-glasfönster

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Förening

  Föreningens namn:

  Riksbyggens Brf Solbacken

  Lägenhetsnummer:

  34501.000.0342

  Antal lägenheter:

  454

  Byggår:

  1960-1967

  Antal lokaler:

  9

  Allmänt om föreningen:

  Brf Solbacken bildades 1963 och husen uppfördes mellan 1960-1967. Det finns sammanlagt 454 lägenheter fördelade på 57 st uppgångar i ett antal 3-våningshus. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Riksbyggen sköter förvaltning och fastighetsservice. Föreningen har också ett antal lokaler som hyrs ut till näringsidkare. Till medlemmarnas förfogande finns samlingslokal, cykelrum och barnvagnsrum. Föreningen står för det bostadsrättstillägg som ska finnas i hemförsäkringen. Detta är till dags dato den största bostadsrättsföreningen i Ale kommun. Gjorda renoveringar: 1990 Fasadbeklädnad 1996-1997 Stambyte och badrumsrenovering. 2001-2002 Säkerhetsdörrar. 2003 Bredbandsinstallation genomförd med fiber hela vägen upp i bostaden 2008 påbörjades stora renoveringar på gårdarna efter dränering och underliggande markarbeten 2009 uppgraderas belysningen i uppgångarna så den blir rörelseaktiverad 2012 Vi har anpassat en lokal till ny bostadsrättslägenhet, totalt har vi nu 452 bostadsrätter 2013 Ny papp är lagd på taken. Nya tvättmaskiner i hela området är installerade 2014 Ny rörelseaktiverad belysning i tvättstugorna samt en del av den yttre belysningen utbytt mot LED 2015 Ny sophantering med moloker samt två återvinningsstationer. 2016 Inklädnad av gavelfasader och målning av alla socklar samt ombyggnation av två lokaler till nya lägenheter. Vi har nu totalt 454 bostadsrätter. 2017 Målning av alla trapphus. 2018 OVK (obligatorisk ventilationskontroll). Fasadtvätt. 2019 Uppgradering av elen till dagens standard i alla lägenheter med bl.a. ny elcentral, 3-fas till köken och jordade uttag (pågående). För mer föreningsinformation, se föreningens hemsida: www.brfsolbacken.se  Gjorda renoveringar:

  Uppgradering av elen till dagens standard i lägenheterna bl.a. med 3 fas till kök 2017-2019 Nya entréportar med porttelefon. ca 2019-2020.  TV/Internet:

  Kabel-TV samt fiber via Sappa.  Parkering:

  De flesta parkeringarna ligger vid Klorvägen, några finns vid Alkalievägen och några vid Byvägen. I området finns 406 st p-platser och 12 st garage.  Gemensamma utrymmen:

  Cykelförråd, tvättstugor samt en föreningslokal.  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor