Budgivning pågår

Fessingsgatan 1, Borås

1 125 000 kr

Högsta bud 1 000 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Adress

Fessingsgatan 1 - Borås

Kommun

Borås

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

Boarea

82m2

Areauppgifter enligt bostadsrättsförening

Våning

6 av 8 , Hiss finns

Rum

3 rok varav 2 sovrum

Område

Hulta

Avgift

3 925 kr/mån

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (grundutbud) och fiber 100Mbit/s.

Eller högstbjudande

1 125 000 kr

13 720 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Rymlig och insynsskyddad 3:a på sjätte våning med balkong i söderläge

  Ta klivet in i en rymlig och insynsskyddad 3:a om 82 kvm på sjätte våning med hiss från markplan. Två toaletter samt tvättmaskin för extra bekvämlighet. Inre reparationsfond om hela 11 028 kr! Balkong i söderläge. Föreningen heter HSB Brf Hultavång i Borås och är en skuldfri och solid sådan med mycket god ekonomi, låga avgifter och ständigt fokus på förbättringsåtgärder. Via föreningen får du bland annat tillgång till tvättstuga och lekplats. I den låga månadsavgiften om 3925 kronor ingår fiberbredband, tv, vatten, värme, samt 200 kr för avsättning till den inre fonden. Varmt välkomna!

  Ansvarig mäklare

  Lovisa Forsman

  Reg. Fastighetsmäklare

  076-768 80 82

  lovisa.forsman@lansfast.se Läs mer om Lovisa

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Rumsbeskrivning

  Välkommen in i entré med grått klinker för enkel rengöring. Häng av dig jackan åt vänster eller i någon av de två inbyggda garderoberna åt höger. Från entrén till vänster finner vi en mindre hall med fyra garderober. Här når vi gästtoaletten som renoverades 2018 och har WC, handfat med kommod samt spegel. På golvet ligger grått klinker och på väggarna sitter mönstrad tapet. Vi når även badrummet härifrån med blå plastmatta och vitt kakel med blå bård. Här finns WC, handfat med kommod, spegelskåp, duschkabin samt tvättmaskin. Längre ned från entrén till höger finner vi sovrum 1 med vita väggar och laminatgolv. Köket är rymligt och har plats för matbord och stolar. Här finns gott om förvaring i över- och underskåp i rött. Vitvaror finns i form av kombinerad kyl och frys, spishäll, ugn, fläkt samt diskmaskin. Över bänkskivan i laminat sitter vitt kakel med svart kakel ovan spis. På golvet ligger laminat och väggarna är ljust tapetserade. Via köket nås sovrum 2 med vita väggar med mönstrad bård och laminatgolv. Förvaringsmöjlighet finns i form av tre inbyggda garderober. Vardagsrummet har plats för både soffa och matsalsmöbel. Här ligger laminat och väggarna är ljusa med mönstrad bård. Härifrån når vi balkongen i söderläge och fin utsikt.

  Övriga utrymmen

  Lägenheten disponerar ett vindsförråd och ett matkällarförråd. I huset finns tvättstuga.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1965

  2018: - Bytt golv i hela lägenheten - Satt in duschkabin - Renoverat lilla toaletten

  TV & bredband

  Fiber från Bredbandsbolaget. Föreningen kommer i november månad byta fiberleverantör till A3 med 1000Mbit/s.

  Uteplats/Balkong

  Rymlig balkong i söderläge.

  Bilplats

  Parkeringsplats: 75 kr/månad. Separat kö. Garage: 225 kr/månad. Separat kö.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  350 kr/månad

  Elkostnad:

  350 kr/månad

  Total driftkostnad:

  350 kr/månad

  Kommentar:

  Hemförsäkring betalas av bostadsrättshavarna medan bostadsrättstilläggsförsäkring bekostas kollektivt av föreningen.

  Andel i föreningen:

  0,99609%

  Andel av årsavgift:

  0,99609%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av säljare

  Förening

  Föreningens namn:

  HSB Brf Hultavång i Borås

  Lägenhetsnummer:

  8-3033-1-53-12

  Antal lägenheter:

  110

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Föreningen består av 110 lägenheter fördelade på två höghus och ett låghus med adress Fessingsgatan 1-13 och Blejdegatan 2. Fastigheterna är belägna i stadsdelen Hulta i Borås. Hemförsäkring betalas av bostadsrättshavarna medan bostadsrättstilläggsförsäkring bekostas kollektivt av föreningen. Ett attraktivt och barnvänligt område med närhet till skola, affärer, café och natur. Förening har egen hemsida med bra information: http://www.hultavang.se/  Föreningens ekonomi:

  Ekonomi: Mycket välskött och stabil förening. Senaste höjningen av hyran gjordes 1996. Inga kommande avgiftshöjningar är planerade i föreningen.  Gjorda renoveringar:

  Kommande renoveringar: Föreningen planerar att riva befintliga garage och bygga nya. Man kommer också att kolla på att utöka antal parkeringsplatser, införskaffa motorvärme och laddningsstolpar. Gjorda renoveringar: Renoveringar enligt årsredovisning och information från hemsidan. 2016 - Relining av stammar. Byte till säkerhetsdörrar, målning av stuprör (låghuset), diverse målningsarbeten och lagningar. Fönster har bytts ut under senare år samt har föreningen gjort en ny lekplats i området.  TV/Internet:

  Fiber från Bredbandsbolaget. Föreningen kommer i november månad byta fiberleverantör till A3 med 1000Mbit/s.  Parkering:

  Parkeringsplats: 75 kr/månad. Separat kö. Garage: 225 kr/månad. Separat kö.  Gårdsplan:

  Gemensam uteplats med grillmöjligheter.  Energideklaration

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  133 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2008-12-22

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor