Skogshyddegatan 49, Borås

1 295 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Skogshyddegatan 49 - Borås

  Kommun

  Borås

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  Boarea

  70m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  3 av 8 , Hiss finns

  Rum

  3 rok varav 2 sovrum

  Område

  Alideberg

  Avgift

  4 462 kr/mån

  inklusive värme, vatten, kabel-TV samt 100 Mbit fiber.

  Eller högstbjudande

  1 295 000 kr

  18 500 kr/m2

  3:a med inglasad balkong och hiss från markplan

  Välkommen till denna trevliga och fräscha 3:a på tredje våning med hiss från markplan och rymlig inglasad balkong i västerläge. Här bor man i en omtyckt och solid förening med gångavstånd till centrum, Knalleland och natursköna områden så som Rya åsar och Almenäs med badstrand och grillplats. Man bor även nära Borås djurpark. Busskommunikationer finns strax intill huset. Varmt välkommen!

  Ansvarig mäklare

  Lovisa Forsman

  Reg. Fastighetsmäklare

  076-768 80 82

  lovisa.forsman@lansfast.se Läs mer om Lovisa

  Extra kontaktperson

  Marcus Knutsson

  Fastighetsmäklare/Skogsmästare

  076-947 94 61

  marcus.knutsson@lansfast.se Läs mer om Marcus

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Rumsbeskrivning

  Välkommen in i entré med grått klinker på golvet för enkel renhållning. Avhängning sker åt vänster i någon av de tre inbyggda garderoberna. Vidare in i hallen ligger parkett. Direkt till vänster finner vi köket med gott om förvaringsutrymmen i form av över- och underskåp i vitt. Vitvaror finns i form av kyl och frys, spis, fläkt samt diskmaskin. På golvet ligger parkett och väggarna är vita med mönstrad fondtapet. Från köket når vi barnrummet med snygg grå laminat och mintgröna väggar med en grå fondvägg och en mönstrad fondvägg. Föräldrasovrummet är rymligt och har gott om förvaring i form av två inbyggda garderober samt en större, fristående garderob med skjutdörrar. På golvet ligger mörk laminat och väggarna är grå. Badrummet har beige plastmatta och grönt kakel. Här finns WC, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt dusch. Vardagsrummet är rymligt och har plats för både soffa och matsalsmöbel. Här ligger parkettgolv och väggarna är vita. Härifrån når vi den rymliga, inglasade balkongen i västerläge.

  Övriga utrymmen

  Lägenheten disponerar ett källarförråd. På bottenplan finns tvättstuga.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1962

  2010 - Bytt golv i hall, kök och båda sovrum. Bytt köksbänk, diskho, kakel samt satt in diskmaskin. 2016 - Ny spis 2019 - Målat hall, vardagsrum och kök samt satt in ny fläkt.

  Uteplats/Balkong

  Rymlig, inglasad balkong i västerläge.

  Bilplats

  Till parkeringsplats är det separat kö.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  350 kr/månad

  Elkostnad:

  350 kr/månad

  Total driftkostnad:

  350 kr/månad

  Personer i hushållet:

  3 st

  Kommentar:

  Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsägaren medan bostadsrättstillägget bekostas kollektivt av föreningen.

  Andel i föreningen:

  0,84232%

  Andel av årsavgift:

  0,84232%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt.

  Förening

  Föreningens namn:

  HSB Brf Knallen i Borås

  Antal lägenheter:

  104

  Antal lokaler:

  18

  Allmänt om föreningen:

  Föreningens fastigheter Tallstekeln 1 och Tallstekeln 2 i Borås bebyggdes år 1962. Fullständig ombyggnad av fastogheterna har därefter genomförts år 1992. På fastigheterna finns 2 st bostadshus med 8 uppgångar med adresserna: Skogshyddegatan 43-51.  Föreningens ekonomi:

  Inga planerade avgiftshöjningar i nuläget enligt ordf (2019-05-29)  Gjorda renoveringar:

  - 1990-1991 Större renovering och ombyggnation. Stambyte, renovering tak och fönster. - 2007 Glasat in balkonger. - 2015 Byggnation ny grillplats. - 2016 Hissrenovering Hissrenoveringar kommer att ske fr.o.m. början av 2019.  Parkering:

  Till parkeringsplats är det separat kö.  Annat:

  Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar och försäkring mot ohyra samt kollektivt bostadsrättstillägg.


  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor