Tegnérgatan 18, BORÅS

Rymlig 2:a om 77 kvm på populära Lugnet

Eller högstbjudande

1 875 000 kr

Månadsavgift 4 949 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband 100/100.

Bostadsrättslägenhet BORÅS

Rum: 2 rok varav 1 sovrum

Våning: 5 av 5 , Hiss finns

Byggår: 1983

Boarea: 77 m2 Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Välkommen till denna rymliga 2:a där du bor centralt med stadens utbud och naturområden inom promenadavstånd. Här bor du på eget våningsplan och enkel möjlighet att göra om 2:an till en 3:a. Lägenhetens alla väggar är nymålade samt nytt genomgående klinkergolv i hall och kök. Köket är delvis renoverat under 2019. Vardagsrummet är rymligt och har gott om plats för såväl soffgrupp som matsalsmöbel. Lägenhetens förråd är beläget på samma våningsplan. Här bor man i en populär förening med god ekonomi där bredband ingår i månadsavgiften. Möjlighet finns att ta över nuvarande ägares garageplats. Välkommen att boka dig på visning!

Läs mer

Kontakta mäklaren för mer information

Anmäl intresse

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Ansvarig mäklare

  Lovisa Forsman

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 076-768 80 82

  lovisa.forsman@lansfast.se

  Planritning Alternativ planlösning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

  Beskrivning

  Interiör

  Rumsbeskrivning

  Välkommen in i entré med avhängning rakt fram eller i klädkammare till höger. På golvet ligger stora klinkerplattor i ljusgrå högglans som sträcker sig hela vägen in till köket. Lägenheten har genomgående vita väggar. Badrummet är rymligt med delvis snedtak. På golvet ligger en mörkgrå våtrumsmatta och väggarna är kaklade i vitt och svart. Här finns WC, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, dusch samt tvättmaskin. Sovrummet har lila heltäckningsmatta och vita väggar. Förvaringsmöjlighet i större garderob med skjutdörrar. Gott om utrymme för dubbelsäng. Köket renoverades delvis under 2019 med ny bänkskiva,ny blandare, ny spis och ny ugn. Förvaring i över- och underskåp i vitt och vitvaror finns i form av spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Här finns plats för större matbord och stolar. Vardagsrummet är uppdelat i tv-rum och matsalsdel. Här ligger parkett på golvet och ljusinsläpp sker från två håll. Snedtaket ger en charmig känsla av vindsvåning. Möjlighet finns att dela av rummet och sätta in ett extra sovrum.

  Bostad

  Rum

  2 rok varav 1 sovrum

  Boarea

  77m2

  Areakälla

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  5 av 5 , Hiss finns

  Lägenhetsnummer

  8-3045-1-35-8

  Andel i föreningen

  0,87395%

  Andel av årsavgift

  0,88974%

  TV och internet

  Information från föreningens hemsida: TV Brf Kråkan har ett avtal med ComHem som ger oss tillgång till deras analoga grundutbud. Det analoga basutbudet ingår i månadsavgiften. I Com Hems analoga basutbud ingår för närvarande 17 kanaler. Om hushållet önskar digitala kanaler så tar man kontakt direkt med Com Hem. Kostnaden för ev. digitalbox betalar man själv. Om man är ComHem kund betalar man ingen månadsavgift för boxen. I det fria grundutbudet ingår 9 kanaler. IT Brf Kråkan har ett gruppanslutningsavtal med Bredbandsbolaget vilket innebär att alla lägenheter har tillgång till Bredband 100/100. Detta ingår i avgiften. Om hushållet önskar en högre hastighet så betalar man det själv till Bredbandsbolaget.

  Övriga utrymmen

  Lägenheten disponerar ett förråd som ligger på samma plan som lägenheten. Tvättstuga finns i angränsande hus som nås lättast via innergården. Cykelrum finns på föreningens båda gårdar.

  Byggnad

  Fastighetsbeteckning

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1983

  Byggnadstyp

  Flerfamiljhus

  Energideklaration

  Energideklarationen är utförd 2010-06-14

  Hiss

  Hiss finns

  Allmänt om föreningen

  Föreningens namn

  HSB Brf Kråkan i Borås

  Föreningens organisationsnummer

  764500-2630

  Föreningsform

  Bostadsrättsförening

  Tillåter föreningen delat ägande?

  Nej

  Föreningens byggnader

  Antal lägenheter

  104 st

  Antal lokaler

  0

  Byggår

  1983

  Äger föreningen marken

  Nej

  Allmän information

  Information från föreningens hemsida: Bostadsrättsföreningen Kråkan i Borås ligger i kvarteret Lugnet som är centralt beläget i Borås. Husen inrymmer idag 104 bostadsrättslägenheter, en hyresrätt och två lokaler där en sjukgymnast, frisör och Borås Stad hyr lokaler av oss.

  Föreningens ekonomi

  Ingen planerad i dagsläget enl. tel. samtal med ordföranden 2019-09-11. För mer information, se föreningens årsredovisning.

  Föreningens planerade och utförda renoveringar

  Utförda: 2018 - renovering 1:a kvartalet i trappuppgångar med målning av tak och belysning. 2017 - Renovering av föreningslokal. 2016 - Renovering av hissar ca 2013 - Byte av betongpannor på fyra byggnader. Planerade: Fortsatt renovering av trappuppgångarna - väggar, golv och dörrar - under 2019/2020.

  Gemensamma utrymmen

  Information från föreningens hemsida: Bastu och relaxrum Finns i fastigheten på Berzeliigatan där också träningsredskap finns. Här bokar man sig på en lista som finns uppsatt innanför dörren. Kostnadsfritt för föreningens medlemmar. Förenings/Fritidslokal Denna finns i källarplanet på Tegnérgatan 18. Ingång från gården. I lokalen finns stolar och bord för ca 40 personer. Litet kylsåp, två st kokplattor samt kaffebryggare, kaffeservis och glas finns för 40 personer. I anslutning finns toalett och kapprum. Lokalen kan föreningens medlemmar låna utan kostnad. Efter man lånat lokalen ansvarar man själv för städningen. Städskåp med dammsugare och övrigt städutrustning finns i kapprummet. Gästrum Det finns ett gästrum i källarplanet på Tegnérgatan 16, ingång från gården som du kan hyra när du behöver extra sovplatser för dina gäster. Rummet är utrustat med 4 sängplatser med madrasser, kuddar och täcken. Det finns också en ihopfällbar säng för litet barn. I övrigt är lägenheten utrustad med kylskåp, spis, porslin kaffebryggare och toalett. Sänglinne, handdukar, hushåll/toapapper står du själv för. Kostnaden är 100kr/natt. Rummen bokas upp på en lista som finns utanför lägenheten. Inbetalningskort med BG-nr finns i lägenheten. Nyckel kan hämtas hos expeditionen på HSB eller hos de kontaktpersoner som finns uppsatta på dörren. Städningen ansvarar man själv för. Städutrustning finns i städskåpet i lägenheten.

  Gårdsplats

  På föreningens två gårdar det grillplats samt sittplatser.

  Parkering

  Information från föreningens hemsida: Föreningen har ett parkeringshus på Södra Kyrkogatan med 40 garageplatser och 40 parkeringsplatser på däck. Kostnad för parkering tillkommer. Om bostadsrättsinnehavaren idag hyr en garageplats eller parkeringsplats följer den med lägenheten vid försäljning. Annars har vår vicevärd en parkeringskö. I övrigt är det är endast tillåtet att köra fram bilen i samband med nödvändig i- och urlastning. Bilen ska därefter snarast parkeras på parkeringsplats alternativt i garage. Det är inte tillåtet med långtidsparkering på gårdarna. Boendeparkering finns på Lugnet. Information om detta finner du på www.borasstad.se/parkering/boendeparkering. Cyklar Vi har cykelrum på båda gårdarna. Barnvagnar Barnvagnsrum finns i en del av trappuppgångarna.

  Föreningens hemsida

  www.brfhsbkrakan.se

  Lugnet

  Läs mer

  Allmänt

  Adress: Tegnérgatan 18, BORÅS

  Kommun: Borås

  Område: Lugnet

  Boendeform: Bostadsrättslägenhet

  Upplåtelseform: Bostadsrätt

  Ekonomi

  Utgångspris: 1 875 000 kr eller högstbjudande

  Månadsavgift: 4 949 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband 100/100.

  Pantsättning: Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-10-17

  Pantsättningsavgift: 465 kr

  Överlåtelseavgift: 1 163 kr Betalas av säljare

  Reparationsfond: 2 505 kr


  Driftkostnad: 300 kr/månad

  Driftskostnaden fördelas enligt följande:

  Elkostnad: 300 kr/månad

  Antal personer i hushållet: 1 st

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende

  Karta & område

  Bobutiken i Borås

  Besök bobutiken

  Liknande bostäder