Varning! Just nu förekommer bedrägeriförsök där personer som utger sig för att vara mäklare kontaktar bostadssäljare och ber dem legitimera sig via BankID. Var uppmärksam! Läs mer Jag förstår


Aschebergsgatan 33, Göteborg

11 500 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Aschebergsgatan 33 - Göteborg

  Kommun

  Göteborg

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1913

  Boarea

  252m2

  Areauppgifter enligt säljaren

  Våning

  3 av 6 (Våningsplan 3 av 6. ) , Hiss finns

  Rum

  7 rok

  Område

  Vasastaden

  Avgift

  5 881 kr/mån

  Som utgångspris.

  11 500 000 kr

  45 635 kr/m2

  VASASTADEN - CHARMIG PARADVÅNING PÅ HÖRNET

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Charmig hörnvåning om fyra stora vackra rum, stort klassiskt gårdskök, två fungerande öppna spisar och två entréer vid foten av Erik Dahlbergstrappan.

  Ansvarig mäklare

  Dennis Tasbas

  Reg. Fastighetsmäklare

  0735-07 85 01

  dennis.tasbas@lansfast.se Läs mer om Dennis

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Rumsbeskrivning

  Pampig entré med likadan portgång och vackert trapphus. Allt talar från 1900-talet. Tag hissen till tredje våningen. Rymlig entréhall med kapprum och här finns även en av två wc-rum. Till vänster om hallen leds vi till det vackra allrummet med den klassiska kakelugnen. Därifrån nås vardagsrummet som är vacker som en dag och stämningsfull på kvällen med höga fönsterpartier i burspråk. Parkett och höga fotlister. I fil når vi den vackra matsalen. Takrosett och stuckaturer. Lätt att se en kristallkrona här. Ljusa träpanelklädda väggar. Fyra sköna sovrum med höga fönsterpartier och all tänkbar charm. Serveringsgången leder på klassiskt vis till köket med stor öppen spis. Utgång till balkong ut mot innergården. Badrum med duschutrymme och tvättmaskin. Vindsförråd och källarförråd finns. Fiber är på väg att dras in i byggnaden. Ett superbt läge i en njutbar planlösning med mer än 100 års historia, kan enkelt bli ett vackert modernt hem för er som söker ett lugnt cityboende med i stort sett allt på en liten stunds promenad.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1913

  Uteplats/Balkong

  Balkong

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Vasastaden sträcker sig mellan Vasaparken och universitetet i öster till Haga i väster, som i sin tur är Linnéstadens östligaste del. Vasaplatsen i områdets nordöstra hörn är ett litet nav för kollektivtrafiken. Där drar huvudstråket Vasagatan förbi, med sin grönskande allé och många uteserveringar. Området bebyggdes mestadels runt förra sekelskiftet och har många välbevarade och väldigt vackra stenhus i kvadratiska kvarter med breda gator, inspirerade av Paris och Wien. Finns i området: Shopping och restauranger Äldre, pampig arkitektur jämte småskalig charm Gott om skolor och förskolor Bra kommunikationer Fina parker och torg

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  250 kr/månad

  Försäkring:

  100 kr/månad

  Elkostnad:

  150 kr/månad

  Total driftkostnad:

  250 kr/månad

  Andel i föreningen:

  11,037%

  Andel av årsavgift:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2017-03-08

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Aschebergsgatan 33

  Lägenhetsnummer:

  4

  Antal lägenheter:

  0

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Fastighet: Föreningen förvärvade fastigheten Vasastaden 23:7 år 1973. Allmänt: Huset omgör 2126 kvm varav 2058 kvm är bostadsyta och 68 kvm lokalyta. Huset disponeras om 12 bostadsrätter samt en lokal med hyresrätt. I lokalen bedrivs en antikhandel. Gjorda renoveringar: Stambyte 1995 Fönster 2003 Muren samt asfaltering av gård 2005 Tak och takluckor 2011 Värmekabel har installerats i stuprör och hängrännor 2011 Reparation av skorstenspipor 2016 Kommande renoveringar: Det finns inga stora planerade renoveringar i dagsläget. Planer finns att renovera trapphus, entré och hiss. Även fönsterunderhållsplan. Ekonomi: Föreningen sänkte per 1 oktober avgifterna vilket för den här lägenheten innebar 10,5% och det finns utrymme i ekonomin för ytterligare sänkningar framöver. Föreningens ekonomi är god och stabil. Föreningen har endast lån på ca 2 300 000 kr i dagsläget. Informationen är kontrollerad med föreningens ordförande 2017-08-14. Kontakt Björn Ericsson 0706889059  Energideklaration

  Energikonsumtion:

  130 kWh/m2 år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor