Bångegatan 2B, Göteborg

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Bångegatan 2B - Göteborg

  Kommun

  Göteborg

  Typ

  Flerfamiljshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1946

  Boarea

  43m2

  Våning

  3 av 3 (2,5 trappor upp) , Hiss finns inte

  Rum

  2 rok varav 1 sovrum

  Avgift

  3 139 kr/mån

  i avgiften så ingår ett obligatoriskt bränsletillägg om 580 kr/månad

  Kvadratsmart tvåa med solig balkong i fritt sydvästläge

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Högst upp i huset med fritt utsiktsläge över de grönskande omgivningarna finner ni denna kvadratsmarta genomgångstvåa med djupa charmiga fönsternischer, generöst ljusinsläpp. På de ca 43 välplanerade kvadratmetrarna erbjuds ett bekvämt och insynsfritt boende med flera möbleringsalternativ med genomgående ljusa ytskikt. Här samsas såväl trevliga sociala ytor med ett optimalt planerat kök och väl tilltaget vardagsrum som rofyllt sovrum med gott om förvaring samt fräscht badrum med dusch och plats för egen tvättmaskin. På den trevliga balkongen i fritt sydvästläge kan man njuta av solen från tidig eftermiddag till sen kväll. Gott om inbyggd förvaring i lägenheten kompletteras av både vinds- och källarförråd. Ett perfekt boende med låg månadsavgift i en populär och stabil förening med gott om gemensamma utrymmen såsom grillplats, relaxavdelning, massagerum och festlokal. I expansiva Gamlestan skapas en helt ny stadsdel med allt från restauranger och kaféer till butiker och bostäder. Här har man lika nära till naturen och friluftslivet vid Kvibergs gamla kasernområde och Storebergs utsiktsplats som storstadspulsen i Göteborgs centrum vilket man når på ca 15 minuter med spårvagn, bil eller cykel. Perfekt som övernattnings-, student- eller första lägenhet. Kontakt ansvarig mäklare för mer information och möjlighet att boka visning!

  Ansvarig mäklare

  Filemon Andersson

  Reg. Fastighetsmäklare

  0727-44 15 01

  filemon.andersson@lansfast.se Läs mer om Filemon

  Extra kontaktperson

  Mia Johansson

  Reg. Fastighetsmäklare

  0725-11 15 04

  mia.johansson@lansfast.se Läs mer om Mia

  Alla bilder

  Planritning

  Planskiss

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Välkommen till Bångegatan 2B

  Innanför dörren välkomnar en ljus och inbjudande entréhall som är smart inredd med riklig inbyggd förvaring. Denna förvaring kompletteras av plats för avhängning precis invid entrén. En mönstrad tapet i grön nyans blir en snygg kontrast mot de i övrigt vitmålade väggarna och ljusa laminatgolvet. Det fina laminatgolvet fortsätter in i… … det optimalt planerade köket där det erbjuds gott om förvaring bakom vita skåpsluckor samt bra arbets- och avställningsytor med djup fönsternisch i mörk sten, arbetsbänk i laminat samt rostfri diskbänk. Ovan diskbänken sitter ett vitt kakel som sedan övergår i vitmålade väggar. Invid den ena väggen ryms en mindre matplats för 2-3 personer. Köket är utrustat med kyl/frys, spis med häll och varmluftsugn samt spisfläkt. I det väl tilltagna vardagsrummet flödar ljuset in från de stora fönsterpartierna med djupa fönsternischer i sydväst och bidrar tillsammans med den väl tilltagna takhöjden till rummets härliga lyster. En mönstrad fondvägg bryter av mot de i övrigt vitmålade väggarna och ger rummet karaktär. Med flera olika möbleringsalternativ som rymmer både soffa, matplats och förvaring blir vardagsrummet den självklara samlingsplatsen för vänner och familj. Under årets varmare månader förlängs rummet även ut på den soliga balkongen. Rogivande sovrum med helt privat och insynsfritt läge mot den grönskande naturen utanför. Här sover du lugnt och skönt omgiven av väggar i ljusblå nyans och fint trägolv. Utöver plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord finns här gott om flexibel förvaring med tre flyttbara garderober. Önskar man en alternativ möblering finns möjligheten att öppna upp en dörr mot köket och sätta igen den mot vardagsrummet. Välplanerat och fräscht badrum med vitkaklade väggar och en ljusblå våtrumsmatta på golvet. Utöver duschhörna och WC finns här handfat med tillhörande kommod och belyst badrumsskåp som bidrar med extra förvaringsmöjligheter. Plats finns för badkar alternativt en egen tvättmaskin om så önskas.

  Övriga utrymmen

  Till lägenheten hör både ett större vindsförråd och ett något mindre källarförråd. I föreningen finns även: bastu och bubbelpool (Lars Kaggsgatan 28C), förenings-/festlokal (Lars Kaggsgatan 28H), hobbyrum (Bångegatan 2B), bordtennisrum (Bångegatan 4A), cykelförråd/barnvagnsrum, övernattningslägenhet finns att hyra för 200/natt (Bångegatan 4A) samt styrelserum (Lars Kaggsgatan 30H). Föreningens tvättstugor ligger på; Lotta Svärdsgatan 4A, Marbogatan 2A, Marbogatan 4A. Grovtvättstuga finns på Lars Kaggsgatan 28E. Dessutom finns det grillplatser, boulebana och sopstation inom området.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1949

  Utförda renoveringar: I föreningen utfördes under åren 93-94; stambyte, fönsterbyte, byte av el, fasadrenovering, badrum- och köksrenovering. Planerade/ pågående renoveringar/underhåll: Takarbeten på miljöhus, byte av tvättutrustning, portlåssystem. OVK (obligatorisk ventilations kontroll)-besiktning. Föreningen ser även över balkonger och ska ta ställning till om de ska renoveras eller bytas ut. Det finns en underhållsplan i föreningen som sträcker sig tom 2020.

  Uppvärmning

  Fjärrvärme - vattenburet system med radiatorer

  TV

  Kabel-TV (grundutbudet) via Comhem ingår i månadsavgiften.

  Bredband

  Internet går att ansluta via Comhems kabel-TV-nät alternativt via ADSL. Föreningen är inte ansluten till något fibernät.

  TV & bredband

  Uteplats/Balkong

  Trevlig och solig balkong i fritt västerläge med grönskande omgivningar. Med plats för en cafémöbel blir detta den perfekta platsen för en middag eller ett glas i kvällssolen.

  Bilplats

  92 parkeringsplatser som går att hyra för 130 kr/mån alternativt 170 kr/mån med el. Till dessa platser är det separat kö. Kön hanteras av föreningens förvaltare. I övrigt gäller boendeparkering i området, mer information angående boendekort finns på www.goteborg.se eller tel. 031 - 365 00 00 alternativt på trafikkontoret@trafikkontoret.goteborg.se.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  400 kr/månad

  Försäkring:

  125 kr/månad

  Elkostnad:

  275 kr/månad

  Total driftkostnad:

  400 kr/månad

  Kommentar:

  Driftkostnaden är baserad på schablonvärden. Verklig förbrukning kan skilja från angivna värden beroende på hushållets storlek och sammansättning.

  Andel i föreningen:

  0,54002%

  Andel av årsavgift:

  0,54002%

  Reparationsfond:

  1 416 kr

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av säljare

  Byggnad

  Byggår:

  1946

  Fönster:

  3-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme - vattenburet system med radiatorer

  Renoveringar:

  Utförda renoveringar: I föreningen utfördes under åren 93-94; stambyte, fönsterbyte, byte av el, fasadrenovering, badrum- och köksrenovering. Planerade/ pågående renoveringar/underhåll: Takarbeten på miljöhus, byte av tvättutrustning, portlåssystem. OVK (obligatorisk ventilations kontroll)-besiktning. Föreningen ser även över balkonger och ska ta ställning till om de ska renoveras eller bytas ut. Det finns en underhållsplan i föreningen som sträcker sig tom 2020.

  Förening

  Föreningens namn:

  BRF Göteborgshus nr 7

  Lägenhetsnummer:

  10

  Antal lägenheter:

  192

  Byggår:

  1946

  Antal lokaler:

  13

  Allmänt om föreningen:

  Brf Göteborgshus Nr. 7 bildades 1946 och innehar tomrätterna till fastigheterna Kviberg 12:1, Kviberg 13:1 samt Kviberg 14:1. Nuvarande avtal löper tom år 2025. Föreningen består av 192 st bostadsrätter fördelade på 72 st 1 rok, 84 st 1,5 rok, 12 st 2 rok samt 24 st 2,5 rok. Från 2009-01-01 tecknades en kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring som bekostas av föreningen. Från 2017-01-01 har HSB hand om den ekonomiska och den tekniska förvaltningen. Som köpare uppmanas du att kontrollera fakta med föreningens styrelse som är av särskild vikt för dig.  Föreningens ekonomi:

  Avgiften höjdes med 4 % 2018-07-01. Dessförinnan höjdes den med 3% 2017-07-01 och med 1,5% 2016-07-01.  Gjorda renoveringar:

  Utförda renoveringar: I föreningen utfördes under åren 93-94; stambyte, fönsterbyte, byte av el, fasadrenovering, badrum- och köksrenovering. Under 2017/18 ?har relaxavdelningen fräschats upp, gästlägenheten renoverats samt vissa vatten- och brandskadade lägenheter renoverats. Framöver är måleriarbeten i tvättstugorna och av fönsterblecken samt fasadtvätt inplanerat, Offerter hämtas in just nu.  Energideklaration

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  166 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2009-05-27

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor