Björcksgatan 51C, Göteborg

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Björcksgatan 51C - Göteborg

  Kommun

  Göteborg

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  Boarea

  37m2

  Våning

  2 av 3 (Våningsplan 2 av 3. ) , Hiss finns inte

  Rum

  1 rok

  Område

  Kålltorp

  Avgift

  2 958 kr/mån

  I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

  Charmig bostad i bästa läge!

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Här erbjuds en mysig bostad med stilrent kök o förtjusande originalgolv. Denna genomgångsbostad har ett generöst ljusinsläpp samt välplanerad planlösning. Runt knuten finner du flertalet matbutiker, caféer, restauranger samt spårvagn och buss som tar dig snabbt till centrum. Med promenadavstånd till Skatås, Härlanda Tjärn och Delsjön erbjuds möjligheten att utföra rekreation och avkoppling i natursköna omgivningar. Här finns alla förutsättningar för att trivas!

  Ansvarig mäklare

  Amanda Palmquist

  Reg. Fastighetsmäklare

  0735-18 88 62

  amanda.palmquist@lansfast.se Läs mer om Amanda

  Extra kontaktperson

  Sofia Drackner

  Reg. Fastighetsmäklare

  0763-91 46 21

  sofia.drackner@lansfast.se Läs mer om Sofia

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Rumsbeskrivning

  Hall | I den rymliga hallen befinner du dig direkt i lägenhetens mittpunkt och har en överblick av den ljusa genomgångsbostaden. Ljus tapet pryder väggarna. Plats finns för garderob om så önskas. Kök | Det ljusa köket som sattes in 2010 är klätt med ljusa luckor och bänkskiva i laminat. Genom köksfönstret har du överblick på den mysiga innergården. Matplatsen rymmer ett sällskap om fyra till sex personer. Bra med arbetsytor och förvaring. Inventarierna består av spis/ugn (Cylinda), fläkt (IKEA) samt kyl/frys (Cylinda). Allrum | Allrummet är rymligt och luftigt med plats för soffgrupp, säng, kontorsdel samt extra garderober för den som önskar. Extra takhöjd samt större fönsterparti skänker rummet ett härligt ljus. Badrum | Välhållet badrum i ljusa kulörer. Inredningen består av dusch, wc, handfat samt spegel. Till lägenheten hör två förråd, ett i källaren samt ett på vinden. Supertrevlig bostad där ni kan flytta in och börja stormtrivas direkt! Välkomna på visning!

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1939

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  För drygt femhundra år sedan låg här en gård där man odlade kål, och på gårdens ägor fanns ett torp. Sedär, hur ställen får namn. Idag är Kålltorp betydligt mycket mer, nämligen en charmerande mysig stadsdel öster om Göteborgs stadskärna, med en fin blandning mellan hus och lägenheter, grönområden och goda kommunikationer till och från centrum. I södra delen av området kan du njutna av fantastiska grönområden och badplatser vid Stora Delsjön. Gillar du motion och friluftsliv hittar du en outsinlig källa här, inte bara i naturen utan också i fritidsanläggningen Skatås med fina löp- och promenadslingor, fotbollsplaner och annat. Finns i området: Stora grönytor och badplatser Fritidsanläggningen Skatås Skolor och förskolor Stadsmässigt mysiga kvarter Bra kommunikationer

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  250 kr/månad

  Försäkring:

  100 kr/månad

  Elkostnad:

  150 kr/månad

  Total driftkostnad:

  250 kr/månad

  Andel i föreningen:

  6,05%

  Andel av årsavgift:

  6,04%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av köpare

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Kålltorp 61:2

  Lägenhetsnummer:

  16

  Antal lägenheter:

  15

  Antal lokaler:

  3

  Allmänt om föreningen:

  Föreningen Brf Kålltorp 61:2 består av 15 lägenheter varav 12 st ettor och 3 st är treor. Det finns även 3 lokaler till uthyrning. Fastigheten har en area av 801 kvm varav bostadsarea 634. Föreningen Kålltorp 61:2 förvaltas av Primär Fastighetsförvaltning. Det finns cykelförråd, källarförråd, vindsförrråd och tvättstuga med torktumlare och torkrum. Trevlig innergård finns för förfogande åt alla medlemmar. Här kan man umgås, grilla och sola med sina trevliga grannar eller vänner. Medlemmarna sköter själva trappstäd samt innergård. TV/bredband TV via ComHem. Internet via ComHem. Ekonomi: Ingen avgiftsförändring är planerad. Kommande renoveringar och underhållsarbeten: 2020 Tak/fasad: Omläggning samt målning Genomförda renoveringar och underhållsarbeten: 2015 Trapphus: Byte av plastmattor samt ommålning 2014/2015 Tvättstuga: Målning, omläggning till klinkergolv samt byte av torktumlare och lilla tvättmaskinen. 2014 Dränering innergården. 2007: Dränering av butikernas framsida. 2009-2010: Elstambyte, installation av nya elskåp med jordfelsbrytare och snabbsäkringar i lägenheterna, borttagning av stadsgas. 2010-2011: Framtagning underhållsplan, bytt samtliga fönster till 3glas, ommålning av fasader, byte av hängrännor. 2011/2012: Ommålning av väggar i trapphus. Stambyte gjordes någon gång under 1980-talet. Parkering: Föreningen har 11 st parkeringsplatser med en hyra på 450 kr/mån. I dagsläget ingen kö men alla platser är för närvarande uthyrda  Energideklaration

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  150 kWh/m2 per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor