Kabelgatan 15B, Göteborg

UNIK FEMMA OM 103 KVM MED HÄRLIG BALKONG SAMT PARKERINGSPLATS!

Utgångspris

Pris ej angivet

Månadsavgift 5 856 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-TV.

Bostadsrättslägenhet i Göteborg

Rum: 5rok varav 4 sovrum

Våning: 3 av 4 , Hiss finns inte

Byggår: 1970

Boarea: 103 m2 Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen

Nu finns snart möjlighet att förvärva en unik lägenhet om fem rum och kök i gemytliga Majorna, ett tillfälle som sällan kommer åter! Lägenheten är en femma om hela 103 kvm belägen på våning två med en härlig balkong ut mot lummig grönska. Bostaden förvärvades av nuvarande ägare som en fyra men har senare gjorts om till en femma, men här kan man med enkla medel återställa lägenheten till en fyra om så önskas. Här erbjuds en välplanerad och social planlösning där vardagsrummet har en central placering och binder ihop övriga delar av bostaden. Från vardagsrummet samt det stora sovrummet - Master bedroom, nås den härliga balkongen i västerläge. En ytterst familjevänlig bostad med fyra sovrum, två badrum samt ett rymligt vardagsrum och dessutom finns gott om förvaring. Här bor man dessutom i en trygg och stabil HSB-förening, som medlem i denna föreningen ges många fördelar så som tillgång till gästlägenhet och festlokal. Uppmärksamma att parkeringsplats i varmgarage ingår i månadsavgiften! Kabelgatan har ett enastående läge mitt i hjärtat av Majorna! Detta är en gemytlig och omtalad stadsdel belägen i Västra Göteborg med närhet till såväl fina grönområden som promenadspråk längs havet. Här finns även alla tänkbara bekvämligheter genom matbutiker, restauranger, caféer och gym. Det tar ungefär 10 minuter till centrala Göteborg med bil eller kollektivt. Närmsta spårvagnshållplats (3:an eller 9:an) finns på Chapmans Torg och vid infarten av Blåsutgatan finns även en busshållplats. Varmt välkommen att anmäla ditt intresse!

Läs mer

Kontakta mäklaren för mer information

Anmäl intresse

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Ansvarig mäklare

  Amanda Öst

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0708-166 700

  amanda.ost@lansfast.se

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

  Beskrivning

  Interiör

  Entréhall

  Ni välkomnas in i bostaden genom en rymlig hall med såväl avhängningsmöjligheter som förvaring genom två garderober. Längre in i bostaden finns ytterligare förvaring genom en klädkammare. Bostaden öppnar sig med köket direkt till vänster och vardagsrummet rak fram ifrån hallen sett. Ni når även bostadens Gäst-WC från hallen. Väggarna är beklädda med en grön tapet och golvet är belagt med laminat.

  Kök

  Hemmets hjärta, köket är välbevarat i original sedan fastigheten uppfördes 1970. Ett kök med gott om förvaring samt plats för matsalsbord. Här kan man njuta av dagens alla måltider intill de stora fönsterpartierna och se ut över den lummiga grönskan. Den maskinella utrustningen består av spis med tillhörande ugn, spisfläkt, fullstort kylskåp samt en halvstor frys. Dessutom är det förberett för att installera diskmaskin om man önskar. Väggarna är av ljus nyans och golvet är mörkt.

  Vardagsrum

  Vardagsrummet har en central placering i bostaden och tack vare de stora fönsterpartierna skapas ett naturligt och härligt ljusinsläpp. Genom vardagsrummets väl tilltagna yta finns möjlighet till möblemang helt efter önskemål. Från vardagsrummet når ni även den härliga balkongen i västerläge, här kan ni njuta av solen och blicka ut mot den lummiga grönskan. I vardagsrummet ligger en vacker fiskbensparkett och väggarna är tapetserade i ljus nyans.

  Balkong

  I anslutning till vardagsrummet finns en härlig balkong med två utgångar i solfyllt västerläge. Här finns plats för bord med tillhörande stolar och även växtgrupper om man önskar. Här är det bara att kliva ut och njuta av eftermiddagssolen och den lummiga grönskan!

  Sovrum 1 - Master bedroom

  Det stora sovrummet - Master bedroom, har en trevlig placering med ett stort fönsterparti utan insyn. Även från detta rum nås bostadens balkong, här är det bara att kliva ut och njuta av lugnet och den friska luften. Rummet erbjuder plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt övrigt möblemang om så önskas. Väggarna är beklädda med en tapet i grön nyans och här ligger ett linoleumgolv.

  Sovrum 2

  Bostadens andra sovrum är rymligt och ligger i anslutning till bostadens klädkammare. Här finns plats för en stor säng med tillhörande sängbord samt övrigt möblemang om så önskas. Golvet är belagt med en linoleummatta och väggarna är tapetserade i en rogivande beige nyans.

  Sovrum 3

  Bostadens tredje sovrum ligger i anslutning till vardagsrummet. Ett ljust och trevligt sovrum med vacker fiskbensparkett och ljusa väggar.

  Sovrum 4

  Det fjärde sovrummet ligger likt det tredje i anslutning till vardagsrummet. Väggen som skiljer sovrum tre och fyra åt kan enkelt tas ner om man istället önskar ett större sovrum. I detta rum finns en franskbalkong som vetter ut mot ett trevligt grönområde. Genom denna skapas ett fint ljusinsläpp i rummet och dessutom ges goda vädringsmöjligheter. Väggarna är tapetserade i grön nyans och bryts av med en grå fondvägg, på golvet är belagt med plastmatta. Noterbart är att det ligger fiskbensparkett under plastmattan.

  Badrum

  Det stora badrummet är placerat intill bostadens master bedroom. Badrummet totalrenoverades i fina tidlösa färger i samband med stambytet 2016. Badrummet är utrustat med handfat med kommod, spegelskåp, WC samt dusch med glasdörrar och tvättmaskin. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet är beklätt med grått klinker.

  Gäst-WC

  Bostadens gäst-WC ligger i anslutning till hallen och även denna renoverades i samband med stambytet 2016. Här finns handfat med kommod samt WC. Golvet är belagt med ett grått stilrent klinker och väggarna är helkaklade i vitt.

  Bostad

  Rum

  5 rok varav 4 sovrum

  Boarea

  103m2

  Areakälla

  Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  3 av 4 , Hiss finns inte

  Lägenhetsnummer

  395

  Andel i föreningen

  0,21489%

  Andel av årsavgift

  0,21489%

  Byggnad

  Fastighetsbeteckning

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår:

  1970

  Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

  Energideklaration:

  Energideklarationen är utförd 2019-05-30
  Energiklass:

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  Ventilation

  Frånluftssystem

  Hiss:

  Hiss finns inte

  Allmänt om föreningen

  Föreningens namn:

  HSB Brf Blåsut

  Föreningens organisationsnummer:

  757200-9285

  Föreningsform:

  Bostadsrättsförening

  Äkta/oäkta förening:

  Äkta förening

  Tillåter föreningen delat ägande?

  Föreningen tillåter delat ägande

  Föreningens byggnader

  Antal lägenheter:

  569 st

  Antal lokaler:

  15

  Byggår

  1970

  Äger föreningen marken?

  Föreningen äger inte marken

  Allmän information

  HSB Brf Blåsut är en välskött och attraktiv förening med god ekonomi och stort engagemang. En av de största föreningarna i Göteborg. Föreningen består av 11 fastigheter som är fullvärdesförsäkrade via Länsförsäkringar. Totalt finns 578 lägenheter och 15 lokaler. Adresserna är Gröna Gatan, Blåsutgatan och Kabelgatan. Husen byggdes mellan 1967 - 1970 och den totala lägenhetsytan uppgår till 41 900 kvm samt lokalernas yta till 1 200 kvm. Fastigheterna står på tomträtt och arrenderas av Göteborgs kommun. Ekonomi: En ekonomisk stark och välmående förening med god kontroll på intäkter och utgifter. Vid halvårsskiftet 2019 höjdes avgiften med 2% och föreningen räknar med höjningar på denna nivå de kommande åren.Trots detta har föreningen en fortsatt låg belåningsgrad. Utförda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras inför varje budgetår. 2018: Stambyte av vatten- och avloppsstammar. I samband med det gjordes ett planerat elbyte i samtliga lägenheter och allmänna utrymmen. Alla elcentraler har bytts ut och elen är bytt till 5 ledarsystem (3-fas). Detta är klart på Gröna Gatan. 2016 - 2017: Två stora projekt: stambyte med badrumsrenovering på Blåsutgatan och fasadrenovering på Gröna gatan. Renovering av tak på Gröna Gatan 41 - 71. Ny fasadbeklädnad på fasaden mot Karl Johansgatan. 2013 - 2014: Takrenovering av husen på Blåsutgatan 2 - 12. 2012 - 2014: Renovering av loftgångar och balkonger. 2012: Radonmätning har gjorts med resultat långt under gränsvärdet. 2011: Dräneringsarbete vid fastigheten vid Jaegerdorffsplatsen. 2010: Spolning och besiktning av stammar. OVK ventilationskontroll. Ombyggnad av hyreslokaler till åtta stycken bostadsrätter. Kommande underhåll: Den pågående stamrenoveringen är i slutfasen. Portsystemet håller på att bytas ut och hissarna ska underhållas (antingen bytas ut eller renoveras efter behov). Vidare har de inga större projekt planerade den närmsta tiden. Gemensamhetslokaler: Ett stort cykelrum, övernattningslägenhet med fyra bäddar, samlingslokal/festlokal och en stor tvättstuga utrustat med allt som behövs. Övernattningslägenheten hyrs ut till en kostnad om 250kr/natt. Vidare finns också en härlig innergård och barnvagnsförråd för medlemmarna att nyttja. Parkering: Föreningen har 5 varmgarage, 1 kallgarage samt ett antal avgiftsbelagda gästparkeringar på Blåsutgatan. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se. TV och bredband: Kabel-TV (grundutbud) fås via ComHem och ingår i månadsavgiften. Bredband via ComHem eller Telia (fiber) tecknas separat av medlemmen. Förvaltning: Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Den tekniska förvaltningen sköts av PLL Fastighetsförvaltning AB. Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Juridisk person (företag) nekas inträde i föreningen. För andrahandsuthyrning krävs föreningens godkännande, föreningen följer hyresrättslagen. Uppgifterna kommer från föreningens årsredovisning och stadgar samt informationsansvarig i styrelsen. Föreningen har en egen hemsida som är väl värd ett besök: www.brfblasut.se/valkommen.

  Föreningens hemsida:

  www.hsb.se/goteborg/blasut

  www.hsb.se/goteborg/blasut
  Läs mer

  Allmänt

  Adress Kabelgatan 15B, Göteborg

  Kommun Göteborg

  Församling Göteborgs Carl Johans Församling

  Boendeform Bostadsrättslägenhet

  Upplåtelseform Bostadsrätt

  Ekonomi

  Pris: Pris ej angivet

  Månadsvgift: 5 856 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-TV.

  Pantsättning: Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-08-22

  Pantsättningsavgift: 465 kr

  Överlåtelseavgift: 1 163 kr Betalas av säljare

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende

  Karta & område

  Bobutiken i Göteborg - Centrum

  Besök bobutiken

  Liknande bostäder