Lilla Fridhemsgatan 6C, Göteborg

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Lilla Fridhemsgatan 6C - Göteborg

  Kommun

  Göteborg

  Typ

  Flerfamiljshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  Boarea

  38m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  1 av 3 , Hiss finns inte

  Rum

  1 rok

  Område

  Majorna

  Avgift

  2 692 kr/mån

  inkl. hushållsel, värme, vatten och kabel-TV basutbud. OBS! Notera att hushållsel ingår.

  Charmfull etta i hjärtat av Kungsladugård!

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Nu har vi snar nöjet att presentera en charmfull etta om 38 kvm belägen på gränsen mot Kungsladugårds villakvarter. En kvadratsmart lägenhet med fin karaktär! Den generösa takhöjden skapar en luftig känsla och tack vare fönster åt två håll fås ett fantastiskt ljusinsläpp. På golvet löper ett fint brädgolv tröskelfritt mellan rummen. Här bor du i en välskött förening med goda grannar. Fastigheten är omringad av härlig grönska och på gården finns utemöbler och odlingslådor att tillgå som medlem. Notera att även hushållsel och bredband ingår i månadsavgiften. Läget runt Lilla Fridhemsgatan är perfekt! Det är ett mysigt och idylliskt område som karaktäriseras av fina färgglada landshövdingehus och underbara innergårdar. Samtidigt som lugnet råder utanför bostaden finns även Mariaplans sjudande kafé- och restaurangliv nära till hands. I närheten finns också livsmedelsbutiker, retrobutiker, bagerier, apotek, frisörsalonger och allt man kan önska. Inom bekvämt promenad- och cykelavstånd nås Slottsskogens natur och det vackra älvinloppet mellan Klippan och Röda Sten – ett attraktivt läge mellan stad och hav. Ett flertal spårvagnshållplatser runt hörnet erbjuder bra kommunikationer till andra delar av stan. En lägenhet med härlig atmosfär och perfekt läge. Varmt välkommen att anmäla ditt intresse!

  Ansvarig mäklare

  Angelica Stenvold

  Reg. Fastighetsmäklare

  0708-78 17 21

  angelica.stenvold@lansfast.se Läs mer om Angelica

  Alla bilder

  Planritning

  Planlösning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Välkommen in till Lilla Fridhemsgatan 6C - En drömetta i hjärtat av Kungsladugård. Här välkomnas du av en rymlig hall med plats för avhängning direkt till höger. På golvet ligger ett fint brädgolv som löper tröskelfritt vidare i alla rum och väggarna är ljusa. Här fås ett fint ljusinsläpp tack vare fönsterpartierna i kök och vardagsrum. Plats för ytterligare möblemang finns om så önskas.

  Vardagsrum/sovrum

  Ett generöst vardagsrum som inrymmer allt man kan önska. Detta rum vetter ut mot den lummiga baksidan. Utrymme finns för soffa, bord, fåtölj, tv-möbel samt en dubbelsäng. Här finn en inbyggd garderob som står för ypperlig förvaring av kläder. Även här är väggarna ljusa, vilket skapar en fin grund att sätta sin egen prägel.

  Badrum

  Badrummet är helkaklat och har goda förvaringsmöjligheter. Utrustningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, dusch med vikbara dörrar samt en handdukstork.

  Kök

  Lägenhetens stilfulla kök är beläget på andra sidan av hallen. Här finns perfekta förvaringsmöjligheter i form av både under- och överskåp. Ovan den väl tilltagna arbetsytan sitter mörk mosaik som matchar det svartmålade brädgolvet. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys, ugn, spis och fläkt. Köket inrymmer en matgrupp om 4 - 6 personer.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1937

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  TV

  ComHem. Ingår i avgiften.

  Bredband

  ComHem. Ingår i avgiften.

  Övrigt

  Till lägenheten hör ett större källarförråd.

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  I västra delen av centrum ligger Kungsladugård & Majorna som är klassiska Göterborgsstadsdelar. Området var en gång etablerad av finska sjömän och etniska soldater. Här i trakterna kan du uppleva den göteborgska historiens vingslag och stadens själ – åk gärna en tur med spårvagnen längs allén på Älvsborgsgatan och känn själv. Majorna och intilliggande Kungsladugård består av charmiga, kuperade kvarter med fina gamla landshövdingehus, trähus och mycket grönska och lummiga parkområden. Området är, som det anstår storstaden, rikt på butiker, restauranger och kaféer.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  170 kr/månad

  Försäkring:

  170 kr/månad

  Total driftkostnad:

  170 kr/månad

  Personer i hushållet:

  1 st

  Andel i föreningen:

  0,0369%

  Andel av årsavgift:

  3,46822%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-04-04

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av köpare

  Byggnad

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Göteborg Kungsladugård 47:3

  Lägenhetsnummer:

  8

  Antal lägenheter:

  25

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Brf Kungsladugård 47:3 förvärvade fastigheten 2007 då föreningen bildades. Fastigheten har renoverats noggrant de senaste åren och omringas av lummig grönska med odlingsmöjligheter för den som önskar. Ett lugnt och tyst läge mitt emellan Slottsskogens- och Svaleboskogens grönska samt Mariaplans butiker och restauranger. Föreningen består av 24 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet med hyresrätt. Den totala ytan uppgår till 1 190 kvm (totala lägenhetsytan). Föreningen äger marken. Ekonomi: Föreningen har en god och välskött ekonomi. De följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2044. Genomförda renoveringar: 2018: Byte av tvättmaskin och torktumlare, radonmätning och renovering av muren 2017: OVK (godkänd), LED-belysning i källaren 2016: Ny uteplats med utemöbler, renovering av entrédörrar, undersökning av husgrunden 2015: Renoverat badrum i källaren, ny belysning i trapphusen, nytt tak till sophuset 2014: Installerat ny tvättmaskin och torkfläkt i tvättstugan. 2013: Renovering av fasad och fönster 2012: Portlås och renovering av lägenhetsdörrar 2011 – 2012: Renovering av tak, råvinden gjordes om till boyta, såg över dräneringen 2008: Rörstammar byttes och samtliga badrum renoverades Kommande renoveringar: Föreningen följer en åtgärdsplan som de arbetar efter (utan inbördes ordning). Det framgår att föreningen bland annat ska införa nya portar med portkod, ny belysning i trapphusen, måla staken, sätta nya häckar, balkonger, se över ventilationssystemet osv. Just nu pågår installation av bergvärme. Driftsättning i juni. Gemensamhetslokaler: I fastigheten finns en tvättstuga som är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt ett torkrum på ca 8 kvm. Vidare finns ett cykelförråd och en möteslokal. Fastigheten är omringad av en fantastisk grönska där det finns utemöbler och odlingslådor för medlemmarna att tillgå. TV och bredband: ComHem. Parkering: I området finns boendeparkering med taxa ”V7”, 340 kr/mån. Det finns också flera en- och tvåtimmars parkeringar för besökande. Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg-Hansa. Förvaltning: SBC. Hemsida: Föreningens hemsida är väl värd ett besök: https://www.sbc.se/Forenings-hemsida-ny/K/Kungsladugard-473/2/  Energideklaration

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  140 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2009-09-08

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor