Lövskogsgatan 16, Göteborg

VACKER TVÅA MED ENASTÅENDE UTSIKT!

Utgångspris

Pris ej angivet

Månadsavgift 3 269 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband och kabel-TV.

Bostadsrättslägenhet Göteborg

Rum: 2 rok varav 1 sovrum

Våning: 4 av 5 , Hiss finns

Byggår: 1947

Boarea: 56,5 m2 Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

Drömmer du om att bo i en fin tvåa i en välskött förening med en av Göteborgs vackraste utsikter? Nu har vi äntligen nöjet att inom kort erbjuda en tvåa om 56,5 kvm belägen i Norra Guldheden! Lägenheten fylls av ett naturligt och vackert ljus tack vare att fönstren vetter åt flera olika väderstreck. Detta gör även att den slående och unika utsikten kan beskådas ifrån flera rum. Varför inte slå sig ner vid middagsbordet i köket och njuta av utsikten över en bit mat, eller vad sägs om att vakna upp i sovrummet och mötas av en magisk utsikt. Men framförallt, njut av den enastående utsikten på den rymliga balkongen i västerläge! Bostadens dryga 56 kvadratmeter fördelar sig om kök, vardagsrum, sovrum, badrum samt entréhall. Här bor man i ett fint hem med bevarade originaldetaljer som vacker fiskbensparkett och brädgolv som tillsammans med det moderna blir en perfekt kombination! Bostaden tillhör en välskött och stabil HSB-förening genom HSB Brf Guldberget. Som medlem i denna föreningen finns tillgång till flertalet bekvämligheter och fördelar, så som tre välutrustade tvättstugor, gästlägenhet och ett hobbyrum. Lövskogsgatan har ett unikt och bra läge, här omges man av ett lugn i lummig grönska samtidigt som storstadspulsen finns endast några minuters promenad bort. Linnégatan och vackra Slottsskogen finns inom 5 minuters promenadavstånd medans Chalmers och Kungsportsplatsen finns 10-15 minuter bort. Tack vare Lövskogsgatans centrala läge bor man nära alla tänkbara bekvämligheter. Goda kommunikationer med flertalet spårvagns- och busslinjer till Wavrinskys plats. Ta chansen att förvärva denna fina lägenheten med underbar utsikt över Linnéstaden, denna möjligheten kommer sällan åter! Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Läs mer

Kontakta mäklaren för mer information

Boka visning

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Visning

  Tis 10 December

  19:00 - 19:45

  Bokad visning, varmt välkommen med din anmälan.

  2019-12-10 19:00:00 2019-12-10 19:45:00 40 Bostadsvisning Lövskogsgatan 16, Göteborg 57,6894538105963, 11,961592490261 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Intresseanmälan

    * Obligatoriska fält
    ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

    Ansvarig mäklare

    Amanda Öst

    Fastighetsmäklare

    Mobil: 0708-166 700

    amanda.ost@lansfast.se

    Värdera din bostad kostnadsfritt*

    Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

    *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

    Beskrivning

    Interiör

    Entréhall

    Välkommen in på Lövskogsgatan 16! Hallen är rymlig och erbjuder avhängningsmöjligheter direkt till vänster. På golvet ligger ett trägolv och väggarna är ljusa. Till höger finns bostadens badrum och vidare öppnar sig lägenheten med vardagsrum, balkong och sovrum rakt fram vidare är köket beläget till höger och nås genom en inre hall.

    Inre hall

    Den inre hallen leder in till bostadens kök. Här finns förvaring genom en garderob samt plats för ytterligare möblemang om så önskas. På golvet ligger vacker fiskbensparkett och väggarna är ljusa.

    Kök

    Köket är rymligt och erbjuder goda sociala ytor, här kan man samlas runt köksön och umgås! Köket renoverades år 2018 till ett elegant och exklusivt kök ifrån Ballingslöv. Här har man tänkt på allt in i minsta detalj! Snickerierna är av grå karaktär men bryts av med överskåp i ek. Bänkskivan är i kvartskomposit ifrån Silestone och smälter fint samman med det levande kaklet i samma nyanser. Den maskinella utrustningen är exklusiv och består av induktionshäll och ugn (2018 Siemens), spisfläkt (2018 Fjäråskupan), mikro, diskmaskin (2018 Siemens), samt fullstor kyl och frys från Samsung. Under diskhon sitter en avfallskvarn från Insinkerator som effektivt mal ner både äggskal och annat matavfall. På golvet ligger ett brädgolv som slipades och fylldes med svart silikoninlägg mellan brädorna 2018 och väggarna är av ljus nyans.

    Vardagsrum

    Vardagsrummet är rymligt, plats finns för soffgrupp samt övrig möblering utifrån önskemål. Rummet fylls av ett naturligt fint ljus genom de stora fönsterpartierna. Härifrån kan man njuta av den vackra utsikten och ta klivet ut på bostadens balkong. Golvet är belagt med vacker välbevarad fiskbensparkett och väggarna är ljusa.

    Balkong

    Stor balkong i bästa västerläge! Här är det bara att kliva ut och njuta av den unika och helt fantastiska utsikten! Plats för möblering och på golvet ligger nytt trädäck från 2019.

    Sovrum

    Sovrummet har ett utmärkt läge i bostaden och erbjuder fönster i två väderstreck. Detta ger förutom ett fantastiskt ljusinsläpp också goda vädringsmöjligheter. Här kan man dessutom kliva upp på morgonen och mötas av den slående utsikten! Plats finns för dubbelsäng med tillhörande sängbord och förvaring genom garderober. Vackert brädgolv och ljusa väggar.

    Badrum

    Bostadens badrum är funktionellt och utrustat med nytt handfat med kommod (2019), spegelskåp (2019), WC, duschkabin, tvättmaskin från Electrolux (2017). Väggarna är helkaklade i ljus nyans och på golvet ligger ett sandfärgat klinker.

    Uteplats/Balkong

    Underbar balkong i bästa västerläge.

    Bostad

    Rum

    2 rok varav 1 sovrum

    Boarea

    56,5m2

    Areakälla

    Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen

    Våning

    4 av 5 , Hiss finns

    Lägenhetsnummer

    44

    Andel i föreningen

    0,91056%

    Andel av årsavgift

    0,91056%

    Övriga utrymmen

    Det finns två stora förråd tillhörande lägenheten, ett är beläget i källaren och ett på vinden.

    Byggnad

    Fastighetsbeteckning

    Bostadsrättslägenhet

    Byggår

    1947

    Byggnadstyp

    Flerfamiljshus

    Energideklaration

    Energideklarationen är utförd 2012-12-11

    Uppvärmning

    Fjärrvärme

    Ventilation

    Självdrag

    Hiss

    Hiss finns

    Allmänt om föreningen

    Föreningens namn

    HSB Brf Guldberget

    Föreningens organisationsnummer

    757200-7925

    Föreningsform

    Bostadsrättsförening

    Äkta/oäkta förening

    Äkta förening

    Tillåter föreningen delat ägande?

    Ja

    Föreningens byggnader

    Antal lägenheter

    96 st

    Antal lokaler

    0

    Byggår

    1947

    Äger föreningen marken

    Ja

    Allmän information

    Allmänt om föreningen: Allmänt: Bostadsrättsföreningen HSB Brf Guldberget ligger med ett utmärkt läge på lummiga Norra Guldheden. Tack vare föreningens läge har men förutom den lummiga omgivningen promenadavstånd till såväl Linnégatan, Slottsskogen, Kungsportsavenyn och Chalmers. I denna förening finns totalt 96 stycken bostadsrätter med en total lägenhetsyta om 6282 kvadratmeter. Dessa lägenheter fördelar sig i fyra stycken hus som samtliga har byggår 1947. Adresserna som tillhör föreningen är Lövskogsgatan 14, 16, 18 och 19, dessa adresser fördelas på fastigheterna Guldheden 15:1 och Guldheden 14:1. Då föreningen äger fastigheterna påverkas inte avgiften av tomträttsavgälder. Ekonomi: Föreningens ekonomi är god, föreningen har en låg belåning och den 31 december 2017 uppgick lån/kvm till endast 2750 kronor. Styrelsen arbetar med en långsiktig underhållsplan och i den står det att avgifterna höjs cirka 2% årligen. Avsikten med planen är att föreningen genom årliga fondavsättningar skall kunna finansiera det framtida underhållet med huvudsakligen egna medel. På detta sätt avser föreningen att undvika risken för obehagliga avgiftshöjningar i framtiden. Genomfört underhåll: Byte av samtliga elledningar (1990) Reparation av balkonger samt byte av balkongräcke (1990) Byte av samtliga fönster och balkongdörrar (1990) Byte av samtliga vatten- och avloppsstammar (1997) Renovering av samtliga badrum till hög standard (1997) Byte av fasadskivor på sydvästfasader hus 16 och 18 (1997) Igenläggning av piskbalkonger samt översyn av tak (1997) Nytt soprum (1997) Installation av säkerhetsdörrar (2005) Målning av trapphus (2006) Renovering av tegelfasader åt söder och öster (2007) Takrenovering med byte av fotrännor och simslister på samtliga hus (2008-2009) Installation av nytt värmeregleringssystem (2010) Dränering (2011) Insättning av friskluftsventiler i varje lägenhet (2012) Renovering av styrelserummet, målning av ytterdörrar och ny värmeväxlare till fjärrvärmesystemet (2013) Nya låsbanor i hissarna (2014) Vattentank till värmesystemet (2014) Nya värmekulvertar mellan husen och vacuumavluftare till värmesystemet (2015) Fasadrenovering hus 18 (2015) Nya brandvarnare och brandsläckare (2015) Fasadrenovering hus 14 och 19 (2016) Installation av nytt energistyrningssystem och nya radiatorventiler (2017) Byte av fyra tvättmaskiner och torktumlare samt avfuktare (2017) Kommande underhåll: Renovering av hissar ca 2019 Renovering av balkonger ca 2020 Områdena för möjliga större utgifter finns inlagda i den långsikta underhållsplanen. Mindre åtgärder som målning av fönsterbleck och byte av tvättmaskiner ingår också i föreningens kommande underhållsåtgärder. Renoveringarna kommer att göras vid behov. Gemensamhetslokaler: I föreningen finns tre välutrustade tvättstugor, en är belägen på Lövskogsgatan 14 och de andra två på Lövskogsgatan 18. I hus 18 finns en stenmangel samt en elektrisk kallmangel och i hus 14 finns en varmmangel. Dessutom så finns det ett Hobbyrum i föreningen, detta är beläget i hus 18. Notera att det finns cykel förråd i samtliga hus. Det finns även en gästlägenhet som är belägen i hus 14, denna är utrustad med två sängar, en bäddsoffa, duschrum, pentry med kokplatta, mikro samt kylskåp. Denna lägenhet kan hyras mot en kostnad av 350 kronor per natt. Parkering: Föreningen hyr ut 58 st parkeringsplatser varav 21 med uttag för motorvärmare. Utmed Lövskogsgatan finns även möjligheter till boendeparkering. För ansökan om boendeparkering samt mer information om områdets sträckning och priser, gå in på www.goteborg.se/trafikkontoret Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Hemsida: https://www.guldberget.se/

    Föreningens hemsida

    www.guldberget.se

    Läs mer

    Allmänt

    Adress: Lövskogsgatan 16, Göteborg

    Kommun: Göteborg

    Församling: Göteborgs Annedals Församling

    Boendeform: Bostadsrättslägenhet

    Upplåtelseform: Bostadsrätt

    Ekonomi

    Utgångspris: Pris ej angivet

    Månadsavgift: 3 269 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband och kabel-TV.

    Pantsättning: Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-09-18

    Pantsättningsavgift: 465 kr

    Överlåtelseavgift: 1 163 kr Betalas av säljare

    Driftkostnad: 240 kr/månad

    Driftskostnaden fördelas enligt följande:

    Elkostnad: 116 kr/månad

    Försäkring: 124 kr/månad

    Antal personer i hushållet: 2 st

    Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende

    Karta & område

    Bobutiken i Göteborg - Centrum

    Besök bobutiken

    Liknande bostäder