Olof Rudbecksgatan 17, Göteborg

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Olof Rudbecksgatan 17 - Göteborg

  Kommun

  Göteborg

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1942

  Boarea

  52m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  1 av 4 (Våningsplan 1 av 4. ) , Hiss finns

  Rum

  2 rok

  Område

  Johanneberg

  Avgift

  3 344 kr/mån

  inkl bredband.

  2 ROK - JOHANNEBERG

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Huset på berget i Johanneberg. En snabb trappa upp eller hissen. En härlig tvårummare med utsikt mot staden och naturen inpå knuten. Genomgående planlösning med fritt läge åt öster och väster. Ljust, lättmöblerat vardagsrum. Sovrum med härlig utsikt. Fint renoverat 40-talshus på Olof Rudbecksgatan. Lummigt, lugnt läge med promenadavstånd till Chalmers, högskolor & Avenyn.

  Ansvarig mäklare

  John Andersson

  Reg. Fastighetsmäklare

  0735-07 85 01

  john.andersson@lansfast.se Läs mer om John

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Rumsbeskrivning

  Trevlig och rymlig hall. Stort vardagsrum med 2,70 i tak, oljad ekparkett och väggar i brutet vitt. Fönstren vetter mot Johannebergs höjder och det gamla vattentornet. Rummet kan enkelt möbleras med soffgrupp, tv-möbel samt bokhyllor. Matplats intill. Kalasplats vid vardag och fest. Sovrummet mot lugnet i öster. Ännu mer utsikt. Delsjöreservatet längst bort där gryningen kan ses varje morgon. Gott om plats för en dubbelsäng och smart system för klädförvaring. Ett skönt rum helt enkelt. Köket är snyggt inrett med vita, strama snickerier, FIBO kökspanel i svart och maskiner i rostfritt. Integrerad kyl och frys. Diskmaskinen likaså. Ljust trägolv förstärker kontrasten till det vita. Tufft barbord för dig och en vän. Härifrån kan du njuta av en fin utsikt mot Liseberg. Från hallen nås badrummet som är kaklat samt utrustat med dusch, handfat med kommod och fin spegel. Handduksvärmare för skön komfort. Två källarförråd hör till lägenheten. Stor och fräsch tvättstuga finns i källaren. Mitt emellan nöjen på Liseberg och studier på Chalmers. Möjligen närmare Chalmers. Lummigt, vackert läge med promenadavstånd till city. Charmigt område i populära Johanneberg, med närhet till stadens puls, vackra omgivningar och grönområden. Bra med kommunikationer. Lås upp och börja bo i en fin och välplanerad tvåa. Genomgångslägenhet med fritt läge på lugn återvändsgata. Gott boende i en gammal förening. En riktigt fin lägenhet i populära Johanneberg. Näckrosdammen och Avenyn runt knuten.

  Övriga utrymmen

  Det finns två källarförråd. Tvättstuga finns i källaren.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1942

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  TV

  Ansluten till ComHem. Grundutbudet ingår i avgiften.

  Bredband

  Bredband via ComHem alt. Telia fiberlan (100m-bit)

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  400 kr/månad

  Försäkring:

  200 kr/månad

  Elkostnad:

  200 kr/månad

  Total driftkostnad:

  400 kr/månad

  Andel i föreningen:

  1,48911%

  Andel av årsavgift:

  1,48807%

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  455 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 137 kr

  Byggnad

  Byggår:

  1942

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Göteborgshus Nr 2

  Lägenhetsnummer:

  7 / 1104

  Antal lägenheter:

  72

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Trevlig förening med god ekonomi. Huset genomgick en ROT-renovering 1986. Hög soliditet och lån på ca 4300kr/m2. Inga planerade avgiftshöjningar. Allmänt: Föreningen äger fastigheterna Johanneberg 11:1 och Johanneberg 12:3 i Göteborgs kommun. 72 bostadsrätter är fördelade i dessa två fastigheter som uppfördes 1942. Adressen är Olof Rudbecksgatan 15-25. Fastigheterna genomgick en totalrenovering som färdigställdes 1987. I föreningen finns det 24 stycken 1 rok, 44 stycken 2 rok och 4 stycken 3 rok. Tomträtt Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder. Utförda renoveringar: 1987: Fastigheten totalrenoverades och då byttes även stammarna och alla badrum. Man lät även lägga om taket och installerade hiss. 2012: Fasaderna sågs över, tvättades och målades om och sockeldelen putsades. Man målade även om balkongerna, tätade fönstren (mellan fönsterkarm och murstock) och satte in nya, tidsenliga entrédörrar. Eftersom ställningarna redan var på plats passade man också på att besiktiga taket och detta utan att finna något att anmärka på. 2017: Mindre målningsarbeten utfördes. Kommande renoveringar: Föreningen kommer att fortsätta arbeten med plattgången och ta in fler offerter innan arbete påbörjas. Ekonomi: Föreningen har en mycket god och stabil ekonomi. Fastighetens goda skick, tillsammans med en låg belåning, har möjliggjort flera avgiftssänkningar, varav den senaste (2 procent) ägde rum i april 2010. Inga avgiftshöjningar är i dagsläget planerade. Gemensamma utrymmen: Tvättstugan nås via en källargång så man behöver inte gå ut för att tvätta. Det är lätt att hitta en ledig tvättid och tvättstugan har även en tvättmaskin och en torktumlare som bokas timvis. Maskinparken består av totalt fem tvättmaskiner och två torktumlare och det finns även två torkrum. Föreningen har en trevlig uteplats med grill som möjliggör samvaro med grannar och vänner. Det finns även cykelförråd, samt vinds och källarförråd. Bilplats: Boendeparkering på gatan och i området. Dessutom har parkeringsföreningen Trollspisen parkeringsplatser invid huset. Dessa kostar ca 1 200 kr/år och den förväntade kötiden uppgår till cirka tre år. Bredband: Under 2016 så tecknade föreningen ett kollektivavtal med Telia avseende bredband, digital-tv och IP-telefoni och abbonemangskostnaden redovisas på avin. Förvaltare: Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. Juridisk person: Beviljas ej medlemskap i föreningen. Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Folksam. Ovanstående information grundas på information från föreningens kontaktperson samt föreningens årsredovisning från 2017. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.  Energideklaration

  Energikonsumtion:

  163 kWh/m2 år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor