Övre Olskroksgatan 6, Göteborg

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Övre Olskroksgatan 6 - Göteborg

  Kommun

  Göteborg

  Typ

  Flerbostadshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1931

  Boarea

  102m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  6 av 6 , Hiss finns

  Rum

  4 rok varav 2-3 sovrum

  Område

  Olskroken

  Avgift

  6 268 kr/mån

  Ingår vatten, grundutbud av tv-kanaler, bredband samt trappstäd.

  Unik vindsvåning!

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Kontakta ansvarig mäklare för att boka visning! Högst upp i huset finns en charmfull vindsvåning där unika detaljer är otaliga. Den vitputsade murstocken ger bostaden en möjlighet till en lekfull och spännande möblering. Öppenhet och sociala ytor är intrycket redan när du kliver in i hallen. Vardagsrum och kök vävs harmoniskt samman där långbord och stor soffgrupp ryms. Flera öppningsbara takfönster på följd ger bostaden maximalt ljusinsläpp. Tre möjliga sovrum varav ett nyttjas som arbetsrum i dagsläget. Lyxigt utrustat med ett stort badrum och en gästtoalett. Bostaden präglas av framtagna balkar, vinklar och vrår. Det är en härlig känsla när hela byggnaden är bevarad i den tidstypiska tjugotalsklassicistiska stilen och samtidigt är i toppskick. Föreningen är lågt belånad och äger dessutom marken vilket borgar för en säker framtid.

  Ansvarig mäklare

  Sofia Drackner

  Reg. Fastighetsmäklare

  0763-91 46 21

  sofia.drackner@lansfast.se Läs mer om Sofia

  Extra kontaktperson

  Amanda Palmquist

  Reg. Fastighetsmäklare

  0735-18 88 62

  amanda.palmquist@lansfast.se Läs mer om Amanda

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Högst upp i huset välkomnas vi in i en öppen hall med spännande vinklar och framtagna balkar. En möblerbar hall med given plats för förvaring av jackor och skor. Rikligt med förvaring finns även via en klädkammare med hyllsystem från golv till tak. Hallen vävs naturligt samman med kök och vardagsrum vilket ger ett luftigt intryck. Bostadens alla rum är ljusa och matchas med fina parkettgolv.

  Kök

  Köksinredningen går i tidlöst vitt med bra förvaring via lådor, skåp och öppna hyllplan. Goda arbetsytor finns med bänkskiva av massivt trä. Barbord i samma material som kan nyttjas som matplats för två eller arbetsyta. Kattvind med lucka ger extra utrymme att förvara både husgeråd som torrvaror. Köket är utrustat med spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin, kyl och frys i fullhöjd. I köket ligger det ett rutigt laminatgolv, lättskött och praktiskt i köksmiljö.

  Vardagsrum

  Öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum skapat för sociala sammankomster där långbord med många middagsgäster ryms tillsammans med en soffgrupp med tillhörande möblemang. Ljusinsläppet är maximalt med flera öppningsbara takfönster i syd/väst. Utsikten är oslagbar med en vy över Göteborgs fina stad. Här fångas du av vackra solnedgångar som du aldrig tröttnar att vila ögat på. Flera luckor till kattvindarna där möjlighet att förvara finns.

  Arbetsrum/Sovrum

  Från vardagsrummet nås det som idag nyttjas som arbetsrum med platsbyggda bokhyllor längs med två väggar. Rummet kan självklart lika väl nyttjas som gästrum eller som sovrum vid behov. Två öppningsbara takfönster sattes nyligen in som ger ett behagligt ljus att arbeta i.

  Master bedroom

  Från arbetsrummet nås bostadens master bedroom. Precis utanför finns en öppen förvaringsvägg för kläder. Sovrummet rymmer en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöbel vid behov. Dubbla luckor till kattvinden där förvaring är möjlig. Insynsskyddat takfönster ger rummet ett fint ljusinsläpp. Ett harmoniskt rum att sova i.

  Sovrum

  I anslutning till hallen ligger bostadens andra sovrum som idag nyttjas som barnrum. Här ryms säng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöbel. Kattvind med lucka ger möjlighet att förvara. Takfönstret ligger mot gatan och dess höga läge gör det insynsskyddat.

  Badrum

  Mellan arbetsrummet och master bedroom är bostadens badrum beläget. Helkaklat badrum med flera tjusiga detaljer och matchande klinkergolv. Ovan tvättställ och den mörka kommoden hänger spegel och bra belysning, framknackat tegel och vitputsad yta som fint ramar in. Duschhörnan är praktiskt avskärmad. Den övriga badrumsinredningen består av WC och handdukstork.

  Gästtoalett

  I anslutning till hallen ligger en gästtoalett. Klinkergolv som matchas med vitputsade väggar och tapet. Enkelt utrustat med WC, handfat med kommod samt vägghängd spegel.

  Övriga utrymmen

  Till bostaden finns ett källarförråd om ca 4kvm. -Cykelförråd -Tvättstuga belägen i källaren utrustat med 2 st tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp -Barnvagnsparkering -Föreningens garage används som soprum -Gemensam uteplats med möbler och grill -Tre gemensamma balkonger som nås från trapphuset

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1931

  Uppvärmning

  Fjärrvärme/Direktverkande el

  Bilplats

  Föreningen förfogar över en parkeringsplats till vilken det är separat kö. Parkeringsplatsen tilldelas ett år i taget. I området gäller boendeparkering via Göteborgs stad.

  Övrigt

  Ett stenkast från bostaden ligger Redbergsplatsen, en central knutpunkt för kollektivtrafiken i Östra centrum där flera buss- och spårvagnslinjer passerar i olika riktningar. I området finns flera matbutiker, fik, apotek, vårdcentral, gym m.m. Flera populära restauranger och uteserveringar finns att besöka. Ett måste är att äta en god middag på det omtalade Hotell Tidbloms precis på krönet av Övre Olskroksgatan.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  750 kr/månad

  Elkostnad:

  200 kr/månad

  Uppvärmning:

  550 kr/månad

  Total driftkostnad:

  750 kr/månad

  Personer i hushållet:

  4 st

  Andel i föreningen:

  9,05%

  Andel av årsavgift:

  9,05%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-03-27

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 164 kr

  Betalas av köpare

  Byggnad

  Byggår:

  1931

  Fönster:

  3-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme/Direktverkande el

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Killingen 11:16

  Lägenhetsnummer:

  16

  Antal lägenheter:

  18

  Byggår:

  1931

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Killingen 11:16 ligger i stadsdelen Olskroken. Föreningen bildades och förvärvade fastigheten år 2001. Antal lägenheter och lokaler: Fastigheten består av ett flerbostadshus med byggår 1931 och består av 18 lägenheter med bostadsrätt. Den sammanlagda boytan i föreningen är 1 202 kvadratmeter. Bostäderna är fördelade enligt följande: 1 rok: 1 st 2 rok: 6 st 3 rok: 11 st Utförda renoveringar/underhåll: 2005: Relining avloppstammar 2006: OVK 2006: Reparationer i tvättstuga 2007: Trapphus och källare målas 2009: Elstambyte 2010: Fasadimpregnering för att skydda fasaden samt fogning av fasad 2010: Takomläggning av halva taket 2011: Snörasskydd installeras 2011: Ny energisnål värmepump installeras 2011: Två tvättmaskiner byttes ut till två nya 2011: Termostater till alla vattenburna element byttes ut 2012: Föreningens uteplats renoverades i samband köptes nya utemöbler och grill in. 2014: Expansionskärl flyttades ner från vinden till källaren. Byte av tappvattenledningar. 2015: Stambyte 2015: Markarbete på framsidan 2015/2016: Säkerhetsdörrar installerades 2016: OVK 2018/2019: Fönsterbyte till treglasfönster och nya ventiler 2018/2019: Delar av fasaden putsades om. Kommande underhåll/renoveringar: Inga stora underhåll ligger planerat. För mer info se årsredovisningen. Ekonomi: Föreningen har en god och stabil ekonomi med låg belåningsgrad. Föreningen äger marken vilket borgar för en säker framtid utan höjda tomträttsavgälder. Beslut om att höja månadsavgiften med 5% från 2019-07-01. För mer info se årsredovisningen. Gemensamma utrymmen: -Cykelförråd -Tvättstuga belägen i källaren utrustat med 2 st tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp -Barnvagnsparkering -Föreningens garage används som soprum -Gemensam uteplats med möbler och grill -Tre gemensamma balkonger som nås från trapphuset Parkering: Föreningen förfogar över en parkeringsplats till vilken det är separat kö. Parkeringsplatsen tilldelas ett år i taget. I området gäller boendeparkering via Göteborgs stad. TV/Bredband: Grundutbud av tv-kanaler via kabel-tv via ComHem, inkluderat i avgiften Bredband via ComHem eller Telia, inkluderat i avgiften Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad via Folksam. Uppvärmning: Fjärrvärme/Direktverkande el Andrahandsuthyrning: Föreningen följer hyresrättslagen. Juridisk person: Beviljas ej medlemskap i föreningen. Förvaltning: Ekonomisk förvaltning sköts av Bredablick Förvaltning. Teknisk förvaltning sköts av Bo & Son Fastighetsservice. Ovanstående information grundas på årsredovisningen, stadgar samt styrelsen. Information som är av vikt bör alltid kontrolleras.  Energideklaration

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  107 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2009-08-31

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor