Budgivning pågår

Påskbergsgatan 9, Göteborg

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Påskbergsgatan 9 - Göteborg

  Kommun

  Göteborg

  Typ

  Flerfamiljhus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1929

  Boarea

  131m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  3 av 4 , Hiss finns

  Rum

  4 rok varav 2 sovrum

  Område

  Örgryte - Jakobsdal

  Avgift

  5 560 kr/mån

  I månadsavgiften ingår: Värme, vatten och kabel TV.

  Fantastisk våning i anrika kvarter!

  Belägen mellan Avenyns puls och Delsjöns naturområde finner vi denna fantastiska våning. Det höga läget, den rejäla takhöjden och fönster åt tre väderstreck ger lägenheten ett härligt ljus. Vi finner även burspråk, en fungerande öppen spis och dubbla balkonger. Behagligt promenadavstånd till Korsvägen och Sankt Sigfrids Plan där vi finner utmärkta kommunikationer. Promenera kan ni också göra till naturområdena Delsjön och Skatås för motion, bad och golf. Ett mycket trevligt boende i ett härligt kvarter. Allt detta i en förening med låg belåningsgrad och god ekonomi.

  Ansvarig mäklare

  Henrik Ånsund

  Reg. Fastighetsmäklare

  0763-91 78 33

  henrik.ansund@lansfast.se Läs mer om Henrik

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Övriga utrymmen

  Det finns källarförråd och vindsförråd.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1929

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  Uteplats/Balkong

  Balkong, läge söder, entré från sovrum. Balkong, läge norr, entré från köket.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  541 kr/månad

  Försäkring:

  301 kr/månad

  Elkostnad:

  240 kr/månad

  Total driftkostnad:

  541 kr/månad

  Personer i hushållet:

  1 st

  Andel i föreningen:

  7,69%

  Andel av årsavgift:

  7,693%

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  455 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 138 kr

  Byggnad

  Byggår:

  1929

  Fönster:

  3-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Valthornssnäckan 5

  Lägenhetsnummer:

  250011

  Antal lägenheter:

  17

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Föreningen Brf Valthornssnäckan äger fastigheten Bö 32:5 med därpå uppförda bostadshus som har adress Påskbergsgatan 9. Antalet bostäder uppgår till 17, alla upplåtna med bostadsrätt. Fastigheten har en total boarea om 1 703 kvadratmeter. Föreningen registrerades år 1983. Tomträtt Föreningens fastighet är friköpt. Detta innebär att föreningen äger sin egen mark och påverkas inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder. År föreningen förvärvade fastigheten: 2009 År fastigheten bebyggdes Huset uppfördes 1929. Genomförda renoveringar: 2008 Renovering Fasad (södersidan) 2010 Relining (renovering) av rörstammarna 2011 Målning av tak, plåtpartier samt hängrännor och montering av snörasskydd i öst, väst och norr 2012-2013 Renovering av samtliga balkonger, bland annat byte av betongen 2015 Stambyte av vissa delar av rörstammarna, byte cirkulationsfläkt, renovering av tvättstuga Kommande renoveringar: Översyn av stenläggning vid sophuset. Hissrenovering utförs under 2018. Stambyte på en av stammarna pågår. Ekonomi: Föreningens ekonomi är god. Föreningen är lågt belånade och har (per 2017-12-31) en belåningsgrad om 2 726kr/kvm (bostadsrättsyta). Gemensamhetslokaler/tvättstuga: Tvättstuga på vinden med 2st tvättmaskiner, 1st torktumlare och 1st torkskåp. Cykelhus utanför byggnaden. Parkering: Två parkeringsplatser och två garageplatser finns tillhörande föreningen, separat kö till dessa. Kostnad ca 500kr-750kr/mån. Turordningsprincip gäller. Boendeparkering finns i området, inom område "Ö". Kostnad ca 440 kr/ mån. Kabel-TV / bredband: Com Hems basutbud för tv ingår i månadsavgiften. Bredband finns att tillgå till självkostnad via Com Hem. Andrahandsuthyrning: Föreningen följer hyresnämndens rekommendationer. Varje ansökan om andrahandsuthyrning prövas enskilt av styrelsen. Juridisk person: Beviljas ej medlemskap i föreningen. Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. Förvaltare Bo-Reb Konsult tar hand om den ekonomiska förvaltningen. Den tekniska förvaltningen sköts i föreningens egen regi, genom externa aktörer. Trappstädning: Ingår i månadsavgiften och sköts genom entreprenad.  Energideklaration

  Energikonsumtion:

  111 kWh/m2 år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor