Solstrålegatan 24, Göteborg

1 795 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Adress

Solstrålegatan 24 - Göteborg

Kommun

Göteborg

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

1986

Boarea

93m2

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Våning

4 av 8 , Hiss finns

Rum

3 rok varav 2 sovrum

Område

Länsmansgården

Avgift

5 483 kr/mån

Värme, varmvatten, tv grundutbud och bredband

Utgångspris

1 795 000 kr

19 301 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Tillfälle att förvärva denna fantastiska 3:a.

  Tillfälle att förvärva denna fantastiska 3:a. En bra och stabil förening med många bra gemensamhetslokaler som bastu, samlingslokal för 50 personer, övernattningslägenhet, hobbyrum, 2 tvättstugor och 2 mangelrum och ett litet gym. Bra kommunikationer med både buss och vagn till Hjalmar Brantingsplatsen och Centrala Göteborg.

  Ansvarig mäklare

  Tayfun Patat

  Reg. Fastighetsmäklare

  0767-63 83 41

  tayfun.patat@lansfast.se Läs mer om Tayfun

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Rumsbeskrivning

  Entré & Hall Välkomnande entré med goda avhängnings- samt förvaringsmöjligheter. Direkt insyn i vardagsrummet gör att det känns luftigt och öppet. Kök Det fina köket har en stilren och vacker inredning. Köket är väl försedd med arbetsytor och vackra skåpdörrar i neutral design och färg som smälter bra in med lägenhetens charm. Köket är väl utrustat med spis, ugn, diskmaskin, mikro, fläkt samt kyl och frys. Naturlig matplats vid fönsterpartiet med plats för större sällskap. Vardagsrum Ljust öppet vardagsrum som inbjuder till många sällskapskvällar. Vardagsrummet är bra planerat och här får ni med enkelhet plats med soffgrupp, tv-hörna samt matsalsgrupp om så önskas. Rummet erbjuder stort ljusinsläpp tack vare det generösa fönsterpartiet. Balkong Från vardagsrummet nås den fantastiska inglasade balkongen. Trevlig utsikt mot skogen och innergården. Sovrum 1 Sovrummet rymmer med enkelhet en dubbelsäng. Gott om plats för arbetshörna om så önskas. Sovrum 2 Rummet är väl tilltaget och dubbelsäng får med enkelhet plats. Rummet erbjuder stort ljusinflöde. Badrum Fräscht stort badrum . Väggen längs duschdelen är snyggt kaklat i vitt. Här inne är det praktiskt inrett med wc, fint handfat, badrumsskåp, dusch samt tvättmaskin. Praktiskt vädringsfönster finns. Härifrån nås bostadens andra balkong. Gäst-Wc I anslutning till hallen finner vi gäst-Wc som passar perfekt i en större bostad som denna.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1986

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  500 kr/månad

  Försäkring:

  100 kr/månad

  Elkostnad:

  300 kr/månad

  Vatten/avlopp:

  100 kr/månad

  Total driftkostnad:

  500 kr/månad

  Andel i föreningen:

  0,5301%

  Andel av årsavgift:

  0,53254%

  Reparationsfond:

  4 885 kr

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Solstaden

  Lägenhetsnummer:

  198

  Antal lägenheter:

  188

  Byggår:

  1986

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Brf Solstaden ligger på Hisingen i Göteborg i stadsdelen Länsmansgården. Byggnaderna i föreningen utgörs av två flerfamiljshus med totalt 188 lägenheter ett trädgårdshus, ett grillskjul och tre garagelängor. Fastigheten innehas med tomträtt som löper ut om 5 år. Byggnad: Byggår: 1986 Uppvärmning: Fjärrvärme Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Biskopsgården GA:3. Föreningens andel är 53,3 %. Samfälligheten förvaltar tomträtterna Biskopsgården 80:2, 80:6, 730:370, 730:360. Genomförda renoveringar och underhållsarbeten: 2019 - Hissrenovering Se årsredovisningen sid 4. Framtida renoveringar och underhållsarbeten: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2010–2040. Större underhåll kommer att ske de närmsta åren. Stambyte tappvatten görs kontinuerligt sedan 3 år och beräknas vara klart 2021. Ekonomi: Ingen avgiftshöjning är planerad i dagsläget. Ekonomi, månadsavgiften: I månadsavgiften ingår värme, varmvatten, tv grundutbud och bredband. Gemensamhetslokaler: Bastu, Samlingslokal för 50 pers. som går att hyra för en avgift, övernattningslägenhet, hobbyrum för begränsade aktiviteter (stäms av med styrelsen), 2 tvättstugor och 2 mangelrum finns i föreningen. Gym finns att tillgå (cykel, roddmaskin, gåband). TV/Bredband: Kabel TV leverantör ComHem. Internet (fiber) leverantör AllTele, hastighet 1 000/1 000 Mbit. Övriga utrymmen: Det finns förråd som tillhör lägenheten. Ett ingår, sedan kan man dessutom få hyra ett extra för 240 kr/år. Parkering: Parkering ute 300 kr/mån, garageplatser 500 kr/mån. MC parkering 300 kr/mån. Besöksparkeringar finns, avgiftsbelagd. I dagsläget är det kö till garageplatserna. Andrahandsuthyrning: Föreningen följer hyresrättslagen. Juridisk person: Beviljas ej medlemskap i föreningen. Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. Bostadsrättstillägg tecknas av varje medlem själva. Förvaltare: SBC Övrigt: Föreningsexpedition på Solstrålegatan 18. Öppet varannan måndag ojämna veckor mellan kl. 18:00 - 19:00. FS-expedition på Solstrålegatan 28. Informationen baseras på avstämning med föreningen 2019-10-10  Energideklaration

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  89 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor