Teleskopgatan 12, Göteborg

1 150 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Teleskopgatan 12 - Göteborg

  Kommun

  Göteborg

  Typ

  Flerfamiljhus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  Boarea

  79m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  5 av 8 (Högt läge med hiss) , Hiss finns

  Rum

  3 rok varav 2 sovrum

  Område

  Bergsjön

  Avgift

  4 780 kr/mån

  I månadsavgiften inkluderas värme, vatten, kabel-TV, bredband, elnät samt bostadsrättstillägget på hemförsäkringen.

  I avgiften till föreningen inkl. värme, VA, Kabel-TV och bredband samt elnät.

  Utgångspris

  1 150 000 kr

  14 557 kr/m2

  Tilltagen 3:a högt upp i huset!

  Välkomna upp till denna välplanerade trerummare med fint läge på populära Teleskopgatan! Här har ni chansen att förverkliga ert drömboende! Bekvämt boende på vån 5/8 med hiss. Bostaden är genomgående ljust färgsatt och har en härlig balkong i högt läge. Tvättmöjligheter finns i badrummet och en rejäl klädkammare samt förråd i hallen som erbjuder rikligt med förvaring. För de större tvättarna finns närmsta tvättstuga i grannhuset. Föreningen erbjuder även gym och bastu samt att det finns en närbutik i markplan av huset. Här bor ni i ett lugnt område på en barnvänlig återvändsgata med nyanlagd lekplats och grönområden utanför huset. Närmsta förskola finner vi på andra sidan gatan och grundskola nås efter 5 minuters promenad. Bra kommunikationer då närmsta spårvagnshållplats ligger 50 meter från porten (linje 7 och 11) och tar dig till centralstationen på 20 minuter. Välkommen på visning!

  Ansvarig mäklare

  William Bahno

  Reg. Fastighetsmäklare

  073-510 30 75

  william.bahno@lansfast.se Läs mer om William

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Här möts ni av en rymlig hall och välkomnande hall som tar dig vidare in till bostadens samtliga rum.

  Kök

  Välplanerat kök med plastmatta på golvet och ljusa väggar. Köket går i vitt med bänkytor i rostfritt stål samt marmorimitation . På väggen ovan bänkytorna sitter ett skyddande kakel. Det finns även en naturlig plats för matbordet intill fönstret och balkongen som vetter åt grönskan. Köket erbjuder en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, induktionshäll, ugn, kyl och frys.

  Badrum

  Väggarna är helkaklade och golvet täcks av en våtrumsmatta. Intill vädringsfönstret finner vi tvättmaskinen som underlättar vardagen. Inredningen består i övrigt av duschkabin WC, handfat samt spegelskåp.

  Sovrum

  1) Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Väggarna är ljusa och på golvet ligger nytt parkettgolv. Ytskikten är helt nya från 2019. 2) I detta sovrum är väggarna också klädda i ljusa färger och på golvet ligger nytt parkettgolv. Här ryms säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Ytskikten är helt nya från 2019.

  Vardagsrum

  Ljust och rymligt vardagsrum. Väl tilltagen plats finns för den större soffgruppen med tillhörande möblemang. Fönster i två väderstreck som ger rikligt med ljus. Här finner ni delvis tapetserade väggar och trägolv.

  Balkong

  Från köket nås den lugna balkongen med sitt höga läge mot grönskan. Perfekt att avnjuta morgonkaffet här!

  Klädkammare & förråd

  Bra förvaringsmöjligheter i form av klädkammar till vänster samt förråd till höger.

  Övriga utrymmen

  Föreningsexpeditionen ligger på Teleskopgatan 8 och har öppet helgfria måndagar jämna veckor kl 18-19. Fastighetsskötarexpeditionen är öppen tisdag kl 8-9 och torsdag kl 17-18. Bastu finns på nr 6, 8 och 12 i entréplanet. Det finns även ett gym och bastu på Teleskopgatan 6 som kan nyttjas av medlemmarna och kostar 350 kr per år. Barnvagnsrum. Cykelställ på gården. På gården finns även en grill som alla får nyttja, denna behöver man inte boka. Kommunal återvinningsstation finns mellan Teleskopgatan 2 och 4.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1968

  2013 asfaltering utanför hela Teleskopgatan gjordes med farthinder för bättre trevnad för de boende. Garagelängan dränerades och man målade om och breddade samtliga parkeringsplatser. 2014 renoverades hissarna i samtliga hus till moderna stora hissar. Gymmet rustades upp. Samtlig belysning på gårdarna och i byggnaderna byttes till energisparande LED-belysning med rörelsesensorer. Det installerades elmätare i alla lägenheter med individuell mätning och debitering av elförbrukningen. 2016 totalrenoverades lekplatserna. 2017 byte av samtliga entrédörrar. Asfaltering och stenläggning utanför entréerna samt upprustning av rabatter. Garageportar har bytts ut. 2018 planeras rengöring av fasader samt OVK-besiktning. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2021.

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  Uteplats/Balkong

  Stor balkong med högt läge där många timmar kan avnjutas!

  Bilplats

  Det finns 95 garageplatser som kan hyras för 348 kr/månad, separat kö till dessa. Det finns 179 parkeringsplatser varav en del med eluttag. Plats utan el kan hyras för 135 kr/månad och plats med el kan hyras för 186 kr/mån, separat kö till båda. Föreningen har hand om uthyrning parkeringsplats. Det finns även 16 besöksparkeringar i början av gatan.

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  250 kr/månad

  Försäkring:

  100 kr/månad

  Elkostnad:

  150 kr/månad

  Total driftkostnad:

  250 kr/månad

  Andel i föreningen:

  0,4901%

  Andel av årsavgift:

  0,49008%

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av köpare

  Byggnad

  Fönster:

  3-glasfönster

  Ventilation:

  Mekanisk frånluft

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Renoveringar:

  2013 asfaltering utanför hela Teleskopgatan gjordes med farthinder för bättre trevnad för de boende. Garagelängan dränerades och man målade om och breddade samtliga parkeringsplatser. 2014 renoverades hissarna i samtliga hus till moderna stora hissar. Gymmet rustades upp. Samtlig belysning på gårdarna och i byggnaderna byttes till energisparande LED-belysning med rörelsesensorer. Det installerades elmätare i alla lägenheter med individuell mätning och debitering av elförbrukningen. 2016 totalrenoverades lekplatserna. 2017 byte av samtliga entrédörrar. Asfaltering och stenläggning utanför entréerna samt upprustning av rabatter. Garageportar har bytts ut. 2018 planeras rengöring av fasader samt OVK-besiktning. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2021.

  Övrigt:

  Föreningen är belägen ett stenkast från goda buss- och spårvagnskommunikationer. På Teleskopgatan 12 finns en servicebutik med utbud av mejeriprodukter och det mest nödvändiga och grannföreningen erbjuder frisörsalong samt pizzeria. På gatan finns förskola för de små och gångavstånd till grundskola. För den sportintresserade finns idrottshall intill skolan. Geråshallen ligger i närheten som är en motionsanläggning med gym och bastu samt en motionsslinga på 3 kilometer. Här erbjuds olika former av träningspass. I närheten finns Lärjeåns dalgång som är ett naturskönt och av EU prisbelönat område som har en artrik flora och fauna.

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Teleskopet

  Lägenhetsnummer:

  200

  Antal lägenheter:

  220

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Riksbyggens Brf Teleskopet är en äkta bostadsrättsförening som består av 220 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Lägenheterna fördelas på 20 st 1 rok, 70 st 2 rok, 100 st 3 rok samt 30 st 4 rok. Lägenheterna är fördelade på fem hus med adress Teleskopgatan 4-12. Den totala lägenhetsytan är 15 550 kvm. Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Bergsjön 17:2, 17:3 och 17:6 samt stadsägorna 767:214-215. Tomträtten löper till 2018. Den tekniska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Renoveringar Husen i föreningen byggdes mellan åren 1969 - 1971. En allmän ombyggnad och upprustning genomfördes 1986. 2006 sattes nya fläktaggregat in, numera ska man prata med styrelsen om man planerar byta sin köksfläkt. De gemensamma tvättstugorna renoverades med nya moderna och miljöeffektiva maskiner. 2011 målades balkongfronter och barnvagnsrummen om. 2013 asfaltering utanför hela Teleskopgatan gjordes med farthinder för bättre trevnad för de boende. Garagelängan dränerades och man målade om och breddade samtliga parkeringsplatser. Det installerades elmätare i alla lägenheter med individuell mätning och debitering av elförbrukningen. 2014 renoverades hissarna i samtliga hus till moderna stora hissar. Gymmet rustades upp. Samtlig belysning på gårdarna och i byggnaderna byttes till energisparande LED-belysning med rörelsesensorer. Föreningens lekplatser har rustats upp under 2016 och 2017-18 planeras renovering av garagen. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig 5 år framåt i tiden. Se årsredovisning för mer info. Energideklaration utförd utan anmärkningar. Ekonomi Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen. I månadsavgiften inkluderas värme, vatten, grundutbudet på kabel-TV, bredband samt elnät. 1/1 2014 införde föreningen individuell elförbrukning för varje lägenhet, och i samband med detta sänktes månadsavgiften. Bostadsrättsinnehavaren betalar enbart för själva elförbrukningen, föreningen står för den fasta nätavgiften. Bostadsrättstillägget på hemförsäkringen ingår också i månadsavgiften. TV/Internet Kabel-TV levereras via ComHem, grundutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband levereras via Bredbandsbolaget (100/100 Mbit) och ingår i månadsavgiften. Parkering Det finns 95 garageplatser, kan hyras för 348 kr/månad, separat kö till dessa. Det finns 147 parkeringsplatser varav en del med eluttag. Plats utan el kan hyras för 135 kr/månad, separat kö till båda. Plats med el kan hyras för 186 kr/månad, separat kö till dessa. För att hyra parkeringsplats kontaktar man Riksbyggen på tel 0771-860 860. Det finns även 16 besöksparkeringar i början av gatan. Tvättstugor Via föreningen har man tillgång till två stora tvättstugor med tillhörande torkrum, den ena i 4:an och den andra i 10:an. Bokning av tvättid sker via bokningsbricka. Gemensamma utrymmen Föreningsexpeditionen ligger på Teleskopgatan 8 och har öppet helgfria torsdagar 17-18. Fastighetsskötarexpedition är öppen tisdagar 08-09. Bastu finns på nr 6, 8 och 12 i entréplanet. Det finns även ett gym på Teleskopgatan 6 som kan nyttjas av medlemmarna och kostar 350 kr per år. Barnvagnsrum. Cykelställ på gården. På gården finns en grill som alla får nyttja, dessa behöver man inte boka. Kommunal återvinningsstation finns mellan Teleskopgatan 2 och 4. Utbudet i närområdet Föreningen är belägen ett stenkast från goda buss- och spårvagnskommunikationer. På Teleskopgatan 12 finns en servicebutik med det mest nödvändiga och grannföreningen erbjuder frisörsalong samt restaurang. På gatan finns förskola för de små och gångavstånd till grundskola. För den sportintresserade finns idrottshall intill skolan och föreningen. Geråshallen ligger i närheten som är en motionsanläggning med gym och bastu samt en motionsslinga på 3 kilometer. Här erbjuds olika former av gymnastikpass. I närheten finns Lärjeåns dalgång med sina härliga promenadstråk. Lärjeåns dalgång är ett naturskönt och av EU prisbelönat område som har en artrik flora och fauna. För sommarens varmare dagar så rekommenderas Bergsjöbadet för ett svalkande dopp. Hit tar du dig på 20 minuter till fots eller 7 minuter med cykel och här erbjuds hopptorn, badbryggor och grillplats. Medlemskap Samägande med släkting accepteras inte, föreningen kräver att den/de som ska bo i lägenheten äger 100 %. Föreningen träffar gärna köparen innan medlemskap godkänns! Övrigt Föreningen har en egen hemsida; www.teleskopet.se. Vid köksrenoveringar är det viktigt att man sätter in en godkänd fläkt. Det är bara Franke Futurum som tillverkar sådana och det ska vara en allians-fläkt. För mer info se www.franke.se eller ring 0912-405 00 där man får råd av deras tekniker. Övervakningskameror finns uppsatta i de gemensamma utrymmena, för en trygg boendemiljö. Paraboler får endast sättas upp på insidan av balkongerna, och får alltså inte sitta på räcket eller hänga utanför. För inglasning av balkonger eller uppsättande av markiser krävs bygglov och tillstånd från föreningen. All mark ägs av Göteborgs kommun och hyrs av föreningen men varje medlem i föreningen ansvarar för och sköter den. Formell upplåtelse av markområde som nyttjas runt bostadsrätten saknas från bostadsrättsföreningen. Innan försäljning av en lägenhet drar igång önskar föreningen bli underrättad av säljaren om detta! Kommunikationer Närmsta hållplats är Teleskopgatan, belägen ett stenkast från husen. Härifrån går spårvagnarna 7 och 11 med täta turer. De tar dig in till centrum på lite drygt tjugo minuter, och fortsätter sedan mot Tynnered respektive Saltholmen. Buss 57 passerar också här på sin resa Komettorget - Gärdsås Torg - Siriusgatan. Från närliggande Rymdtorget går bussarna 74 och 58. 74:an trafikerar mellan Angered Centrum och Partille, och passerar på den vägen även Komettorget. 58:an trafikerar mellan Bergsjön och Skintebo/Brottkärr, och passerar på den vägen City och Högsbo. Se www.vasttrafik.se för mer information.  Energideklaration

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  120 kWh/m2 per år

  Status:

  Beställd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor