Teleskopgatan 12, Göteborg

1 250 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Visning

Sön 20 Okt 16:00 - 16:30

Bokad visning - anmäl dig här

Anmäl till visning

Adress

Teleskopgatan 12 - Göteborg

Kommun

Göteborg

Typ

Flerfamiljhus

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

Boarea

53m2

Enligt bostadsrättsföreningen

Våning

8 av 8 (Högst upp) , Hiss finns

Rum

2 rok varav 1 sovrum

Område

Bergsjön

Avgift

3 732 kr/mån

I avgiften till föreningen inkl. värme, VA, Kabel-TV och bredband samt elnät.

Som utgångspris.

1 250 000 kr

23 585 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält,
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Tvåa på vån 8/8 med inglasad balkong i västerläge med låg månadsavgift!

   Nu har du chansen att förvärva denna tvåa med inglasad balkong i västerläge om 53 kvm med en månadsavgift på 3 732 kr som sällan kommer ut till försäljning i föreningen. Bostaden är belägen på våning 8/8 och erbjuder en fantastisk utsikt! I den populära Riksbyggen föreningen ingår värme, vatten, kabel-tv samt bredband. Även ett källarförråd finns att tillgå som tillhör bostaden. Via föreningen får du bland annat tillgång till tvättstuga, bastu, gym, lekplats, cykelrum, parkeringsplats och gästparkering. Välskött och stabil förening med god ekonomi. Här bor ni med närhet till affärer, skolor och kommunal service. Storslagen natur med härliga promenadstråk i närområdet. Spårvagnshållplats finns inom gångavstånd på ca 35 meter från huset och tar dig in till centrum på ca 20 minuter (spår 7 & 11). Välkommen på visning!

   Ansvarig mäklare

   William Bahno

   Reg. Fastighetsmäklare

   073-510 30 75

   william.bahno@lansfast.se Läs mer om William

   Alla bilder

   Planritning

   Visning

   Visning 1

   2019-10-20 16:00:00 2019-10-20 16:30:00 40 Bostadsvisning Teleskopgatan 12, Göteborg 57,7609702, 12,06084385 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

   Beskrivning

   Hall

   Kliv in i lägenheten och välkomnas av en stor, rymlig och inbjudande hall. Här finns det gott om förvaring i form av inbyggda garderober. Här består ytskikten av ljusa väggar och plastmatta på golvet.

   Kök

   Funktionellt och stilrent kök med generösa arbetsytor och bra med förvaring. Under skåpen har vi vitt kakel. Väggarna är ljusa med fondtapet och på golvet ligger plastmatta. Den maskinella utrustning består av keramikhäll, ugn, fläkt samt kyl och frys.

   Vardagsrum

   Lägenhetens vardagsrum är rymligt, ljust och välplanerat. Här får du vackert ljusinsläpp med fin utsikt. Här har vi bostadens naturliga samlingsplats. Från vardagsrummet tar du dig vidare till samtliga rum. Rummet har ljust tapetserade väggar och parkettgolv.

   Sovrum

   Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng eller två mindre sängar. Här får du även plats med en garderob. Väggarna är klädda i fondtapet och golvet består av plastmatta.

   Badrum

   Badrum med kaklade väggar och våtrumsmatta med en duschkabin i hörnet och egen tvättmaskin. Väggarna täcks av ljust kakel som ger ett fint helhetsintryck. I övrigt är badrummet utrustat med handfat, kommod, spegelskåp, wc samt tvättmaskin.

   Övriga utrymmen

   Föreningsexpeditionen ligger på Teleskopgatan 8 och har öppet helgfria måndagar jämna veckor kl 18-19. Fastighetsskötarexpeditionen är öppen tisdag kl 8-9 och torsdag kl 17-18. Bastu finns på nr 6, 8 och 12 i entréplanet. Det finns även ett gym och bastu på Teleskopgatan 6 som kan nyttjas av medlemmarna och kostar 350 kr per år. Barnvagnsrum. Cykelställ på gården. På gården finns även en grill som alla får nyttja, denna behöver man inte boka. Kommunal återvinningsstation finns mellan Teleskopgatan 2 och 4.

   Byggnad/Renoveringar

   Byggnadsår: 1986

   2013 asfaltering utanför hela Teleskopgatan gjordes med farthinder för bättre trevnad för de boende. Garagelängan dränerades och man målade om och breddade samtliga parkeringsplatser. 2014 renoverades hissarna i samtliga hus till moderna stora hissar. Gymmet rustades upp. Samtlig belysning på gårdarna och i byggnaderna byttes till energisparande LED-belysning med rörelsesensorer. Det installerades elmätare i alla lägenheter med individuell mätning och debitering av elförbrukningen. 2016 totalrenoverades lekplatserna. 2017 byte av samtliga entrédörrar. Asfaltering och stenläggning utanför entréerna samt upprustning av rabatter. Garageportar har bytts ut. 2018 planeras rengöring av fasader samt OVK-besiktning. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2021.

   Uppvärmning

   Fjärrvärme

   Uteplats/Balkong

   Stor inglasad balkong med fantastik utsikt och ostört västerläge där många soltimmar kan avnjutas på kvällen!

   Bilplats

   Det finns 95 garageplatser som kan hyras för 348 kr/månad, separat kö till dessa. Det finns 179 parkeringsplatser varav en del med eluttag. Plats utan el kan hyras för 135 kr/månad och plats med el kan hyras för 186 kr/mån, separat kö till båda. Föreningen har hand om uthyrning parkeringsplats. Det finns även 16 besöksparkeringar i början av gatan.

   Läs mer

   Fakta

   Ekonomi

   Driftkostnad:

   250 kr/månad

   Försäkring:

   100 kr/månad

   Elkostnad:

   150 kr/månad

   Total driftkostnad:

   250 kr/månad

   Andel i föreningen:

   0,3711%

   Andel av årsavgift:

   0,37111%

   Pantsättning:

   Bostaden är pantsatt.

   Pantsättningsavgift:

   465 kr

   Överlåtelseavgift:

   1 163 kr

   Betalas av köpare

   Byggnad

   Fönster:

   3-glasfönster

   Ventilation:

   Mekanisk frånluft

   Uppvärmningssystem:

   Fjärrvärme

   Renoveringar:

   2013 asfaltering utanför hela Teleskopgatan gjordes med farthinder för bättre trevnad för de boende. Garagelängan dränerades och man målade om och breddade samtliga parkeringsplatser. 2014 renoverades hissarna i samtliga hus till moderna stora hissar. Gymmet rustades upp. Samtlig belysning på gårdarna och i byggnaderna byttes till energisparande LED-belysning med rörelsesensorer. Det installerades elmätare i alla lägenheter med individuell mätning och debitering av elförbrukningen. 2016 totalrenoverades lekplatserna. 2017 byte av samtliga entrédörrar. Asfaltering och stenläggning utanför entréerna samt upprustning av rabatter. Garageportar har bytts ut. 2018 planeras rengöring av fasader samt OVK-besiktning. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2021.

   Övrigt:

   Föreningen är belägen ett stenkast från goda buss- och spårvagnskommunikationer. På Teleskopgatan 12 finns en servicebutik med utbud av mejeriprodukter och det mest nödvändiga och grannföreningen erbjuder frisörsalong samt pizzeria. På gatan finns förskola för de små och gångavstånd till grundskola. För den sportintresserade finns idrottshall intill skolan. Geråshallen ligger i närheten som är en motionsanläggning med gym och bastu samt en motionsslinga på 3 kilometer. Här erbjuds olika former av träningspass. I närheten finns Lärjeåns dalgång som är ett naturskönt och av EU prisbelönat område som har en artrik flora och fauna.

   Förening

   Föreningens namn:

   Brf Teleskopet

   Lägenhetsnummer:

   216

   Antal lägenheter:

   220

   Antal lokaler:

   0

   Allmänt om föreningen:

   Riksbyggens Brf Teleskopet är en äkta bostadsrättsförening som består av 220 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Lägenheterna fördelas på 20 st 1 rok, 70 st 2 rok, 100 st 3 rok samt 30 st 4 rok. Lägenheterna är fördelade på fem hus med adress Teleskopgatan 4-12. Den totala lägenhetsytan är 15 550 kvm. Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Bergsjön 17:2, 17:3 och 17:6 samt stadsägorna 767:214-215. Tomträtten löper till 2018. Den tekniska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Renoveringar Husen i föreningen byggdes mellan åren 1969 - 1971. En allmän ombyggnad och upprustning genomfördes 1986. 2006 sattes nya fläktaggregat in, numera ska man prata med styrelsen om man planerar byta sin köksfläkt. De gemensamma tvättstugorna renoverades med nya moderna och miljöeffektiva maskiner. 2011 målades balkongfronter och barnvagnsrummen om. 2013 asfaltering utanför hela Teleskopgatan gjordes med farthinder för bättre trevnad för de boende. Garagelängan dränerades och man målade om och breddade samtliga parkeringsplatser. Det installerades elmätare i alla lägenheter med individuell mätning och debitering av elförbrukningen. 2014 renoverades hissarna i samtliga hus till moderna stora hissar. Gymmet rustades upp. Samtlig belysning på gårdarna och i byggnaderna byttes till energisparande LED-belysning med rörelsesensorer. Föreningens lekplatser har rustats upp under 2016 och 2017-18 planeras renovering av garagen. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig 5 år framåt i tiden. Se årsredovisning för mer info. Energideklaration utförd utan anmärkningar. Ekonomi Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen. I månadsavgiften inkluderas värme, vatten, grundutbudet på kabel-TV, bredband samt elnät. 1/1 2014 införde föreningen individuell elförbrukning för varje lägenhet, och i samband med detta sänktes månadsavgiften. Bostadsrättsinnehavaren betalar enbart för själva elförbrukningen, föreningen står för den fasta nätavgiften. Bostadsrättstillägget på hemförsäkringen ingår också i månadsavgiften. TV/Internet Kabel-TV levereras via ComHem, grundutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband levereras via Bredbandsbolaget (100/100 Mbit) och ingår i månadsavgiften. Parkering Det finns 95 garageplatser, kan hyras för 348 kr/månad, separat kö till dessa. Det finns 147 parkeringsplatser varav en del med eluttag. Plats utan el kan hyras för 135 kr/månad, separat kö till båda. Plats med el kan hyras för 186 kr/månad, separat kö till dessa. För att hyra parkeringsplats kontaktar man Riksbyggen på tel 0771-860 860. Det finns även 16 besöksparkeringar i början av gatan. Tvättstugor Via föreningen har man tillgång till två stora tvättstugor med tillhörande torkrum, den ena i 4:an och den andra i 10:an. Bokning av tvättid sker via bokningsbricka. Gemensamma utrymmen Föreningsexpeditionen ligger på Teleskopgatan 8 och har öppet helgfria torsdagar 17-18. Fastighetsskötarexpedition är öppen tisdagar 08-09. Bastu finns på nr 6, 8 och 12 i entréplanet. Det finns även ett gym på Teleskopgatan 6 som kan nyttjas av medlemmarna och kostar 350 kr per år. Barnvagnsrum. Cykelställ på gården. På gården finns en grill som alla får nyttja, dessa behöver man inte boka. Kommunal återvinningsstation finns mellan Teleskopgatan 2 och 4. Utbudet i närområdet Föreningen är belägen ett stenkast från goda buss- och spårvagnskommunikationer. På Teleskopgatan 12 finns en servicebutik med det mest nödvändiga och grannföreningen erbjuder frisörsalong samt restaurang. På gatan finns förskola för de små och gångavstånd till grundskola. För den sportintresserade finns idrottshall intill skolan och föreningen. Geråshallen ligger i närheten som är en motionsanläggning med gym och bastu samt en motionsslinga på 3 kilometer. Här erbjuds olika former av gymnastikpass. I närheten finns Lärjeåns dalgång med sina härliga promenadstråk. Lärjeåns dalgång är ett naturskönt och av EU prisbelönat område som har en artrik flora och fauna. För sommarens varmare dagar så rekommenderas Bergsjöbadet för ett svalkande dopp. Hit tar du dig på 20 minuter till fots eller 7 minuter med cykel och här erbjuds hopptorn, badbryggor och grillplats. Medlemskap Samägande med släkting accepteras inte, föreningen kräver att den/de som ska bo i lägenheten äger 100 %. Föreningen träffar gärna köparen innan medlemskap godkänns! Övrigt Föreningen har en egen hemsida; www.teleskopet.se. Vid köksrenoveringar är det viktigt att man sätter in en godkänd fläkt. Det är bara Franke Futurum som tillverkar sådana och det ska vara en allians-fläkt. För mer info se www.franke.se eller ring 0912-405 00 där man får råd av deras tekniker. Övervakningskameror finns uppsatta i de gemensamma utrymmena, för en trygg boendemiljö. Paraboler får endast sättas upp på insidan av balkongerna, och får alltså inte sitta på räcket eller hänga utanför. För inglasning av balkonger eller uppsättande av markiser krävs bygglov och tillstånd från föreningen. All mark ägs av Göteborgs kommun och hyrs av föreningen men varje medlem i föreningen ansvarar för och sköter den. Formell upplåtelse av markområde som nyttjas runt bostadsrätten saknas från bostadsrättsföreningen. Innan försäljning av en lägenhet drar igång önskar föreningen bli underrättad av säljaren om detta! Kommunikationer Närmsta hållplats är Teleskopgatan, belägen ett stenkast från husen. Härifrån går spårvagnarna 7 och 11 med täta turer. De tar dig in till centrum på lite drygt tjugo minuter, och fortsätter sedan mot Tynnered respektive Saltholmen. Buss 57 passerar också här på sin resa Komettorget - Gärdsås Torg - Siriusgatan. Från närliggande Rymdtorget går bussarna 74 och 58. 74:an trafikerar mellan Angered Centrum och Partille, och passerar på den vägen även Komettorget. 58:an trafikerar mellan Bergsjön och Skintebo/Brottkärr, och passerar på den vägen City och Högsbo. Se www.vasttrafik.se för mer information.   Energideklaration

   Energiprestanda, specifik energianvändning:

   120 kWh/m2 per år

   Status:

   Utförd

   Allmänt

   Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

   Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

   Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

   Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

   Om budgivning

   Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

   Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

   Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

   Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

   Boendekalkyl

   Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

   Boendekalkyl Räntor