Teleskopgatan 14, Göteborg

1 195 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Teleskopgatan 14 - Göteborg

  Kommun

  Göteborg

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  Boarea

  58m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  0 av 8 (Bottenplan med uteplats ) , Hiss finns

  Rum

  2 rok varav 1 sovrum

  Område

  Bergsjön

  Avgift

  3 385 kr/mån

  I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV samt hushållsel.

  Som utgångspris.

  1 195 000 kr

  20 603 kr/m2

  Modern och unik tvåa med fräscha ytskikt, vackert ljusinsläpp och optimal planlösning

  På Teleskopgatan 14 möts du av en modern, unik och optimalt planerad bostad om 58 kvadratmeter. Bostadens två rum och kök är i fint skick, med vackert ljusinsläpp och optimal planlösning. Unik uteplats med två utgångar där sköna grillkvällar kan spenderas. Dessutom ingår el i den låga avgiften. Här bor du i ett område med närhet till det mesta. Omgivningen präglas av härlig natur. De stora gröna områdena ger plats åt skolor och lekplatser nära naturen. Alldeles utanför huset nås generösa gräsmattor, tennisplan, fotbollsplan samt lekplats. Gillar man att gå sköna promenader är Bergsjöns motionsslingor något att rekommendera. Välkommen på visning!

  Ansvarig mäklare

  William Bahno

  Reg. Fastighetsmäklare

  073-510 30 75

  william.bahno@lansfast.se Läs mer om William

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Välkomnande hall med öppen och trevlig planlösning som tar dig vidare till bostadens resterande rum.

  Kök

  Köket är rymligt och stilrent. Här har du generösa arbetsytor och öppen planlösning mot vardagsrummet. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet gör köket till en trevlig plats att vistas i. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, ugn, induktionshäll, diskmaskin samt fläkt.

  Vardagsrum

  Lägenhetens vardagsrum är socialt, ljust och välplanerat med stora fönster med härligt ljusinsläpp. Här finns det plats för soffa och matgrupp. Rummet har vitmålade väggar och parkettgolv. Från detta rum tar du dig ut till den trevliga uteplatsen.

  Sovrum

  Från köket når du detta sovrum som är stort och ljust med utmärkta förvaringsmöjligheter i form av en garderob som klär väggen. Sovrummet har vitmålade väggar och parkettgolv.

  Badrum

  Modernt och praktiskt badrum med toalett, dusch, handfat och spegelskåp. Badrummet har stilrent klinkergolv och väggar i vitt kakel.

  Uteplats

  En rymlig, lättmöblerad och lummig uteplats som nås från vardagsrummet. Här har man ett lugnt läge mot den trevliga bakgården. Mysig uteplats där man kan umgås med sköna grillkvällar.

  Övriga utrymmen

  Det finns källarförråd att hyra från föreningen.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1967

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  Uteplats/Balkong

  Fantastisk uteplats med utgång från vardagsrummet. Här finns det möjlighet till umgänge för det större sällskapet med sköna grillkvällar.

  Bilplats

  Garage och parkering finns i föreningen men är för närvarande kö till. I grannföreningen hos Riksbyggen går att hyra vid behov.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  100 kr/månad

  Försäkring:

  100 kr/månad

  Total driftkostnad:

  100 kr/månad

  Andel i föreningen:

  1,56417%

  Andel av årsavgift:

  1,56417%

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Byggnad

  Fönster:

  3-glasfönster

  Ventilation:

  Mekanisk frånluft

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Teleskopgatan

  Lägenhetsnummer:

  12

  Antal lägenheter:

  0

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Föreningen bildades 2006 då Fastighetsbolaget Västerstaden köpte huset, med fastighetsbeteckning Bergsjön 17:8, av Göteborgs stad och totalrenoverat det. I samband med renoveringen byttes samtliga stamledningar ut och till åttonde våningen byggdes ytterligare en etagevåning. Sammanlagt erbjuder föreningen 41 st lägenheter och bostadsytan uppgår till 3 268 kvm. Lägenheterna fördelas enligt följande: 2 rok 18 st 3 rok 21 st 4 rok 2 st Ekonomi: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2013 och 2042. Större underhåll kommer att ske de närmsta åren. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. Se avsättningens storlek i årsredovisning. Finns enl. styrelsen inga planer på att förändra avgifterna i dagsläget (2019-05-22). Gemensamhetsutrymmen: Cykelförråd och tvättstuga. I tvättstugan finns 2 st tvättmaskiner, torktumlare samt mangel och torkskåp. En gästlägenhet finns belägen i huset och hyrs ut till medlemmarna för en symbolisk avgift. Ytterligare förråd finns till uthyrning samt ett styrelserum som används vid föreningsmöten. Föreningen har ett knappt 20-tal parkeringsplatser runt huset samt nio garageplatser. Parkering p-plats kostar ca 200 kr/mån och garage ca 400 kr/mån. För de som ännu inte fått plats i någon av dessa finns ett stort antal p-platser att hyra inom området. Platserna nedanför huset administreras för närvarande av SBC telefon 031-745 46 58. Bredband/Kabel-tv: Det finns uttag för TV, telefon och bredband i varje lägenhet. Fastigheten är ansluten till kabel och digital TV. I månadsavgiften ingår ett grundutbud av analoga tv- kanaler via Comhem, önskas fler, kontaktar du Comhem. Sedan juni månad 2013 har Telia bredbandsuttag installerats i varje lägenhets hall. Det är högre hastighet på grund av att anslutningen använder sig av fiberanslutningen till Göteborgsstadsnät. Bredband ansluts via Comhem alt. fiber via Telia och bekostas separat av lägenhetsinnehavaren. Förvaltning: SBC sköter den ekonomiska förvaltningen samt lägenhetsförteckning Riksbyggen sköter föreningens yttre områden Ytterligare information går att hitta på: https://www.teleskopgatan.se/  Energideklaration

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  108 kWh/m2 per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor