Budgivning pågår

Teleskopgatan 16, Göteborg

1 350 000 kr

Högsta bud 1 300 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Teleskopgatan 16 - Göteborg

  Kommun

  Göteborg

  Typ

  Flerfamiljhus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  Boarea

  79m2

  Våning

  8 av 8 (Högst upp i byggnaden) , Hiss finns

  Rum

  3 rok varav 2 sovrum

  Avgift

  5 782 kr/mån

  Inklusive värme, vatten, kabel-tv och EL!

  Som utgångspris.

  1 350 000 kr

  17 089 kr/m2

  3:a högst upp i huset med inglasad balkong och nya ytskikt. EL ingår!

  Nu har du chansen att förvärva denna fantastiska 3:a som är belägen högst upp i byggnaden på våning 8/8. Inglasad balkong i lugnt läge med utsikt mot grönområde. Bostaden är fräsch och ytskikten är renoverade år 2018. Perfekt bostad för dig som vill bo nära det mesta man behöver i vardagen. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och EL! Här bor ni med närhet till affärer, skolor och kommunal service. Storslagen natur med härliga promenadstråk i närområdet. Spårvagnshållplats finns inom ett gångavstånd på ca 50 meter från huset och tar dig in till stan på ca 20 minuter (linje 7 & 11). Välkommen på visning!

  Ansvarig mäklare

  William Bahno

  Reg. Fastighetsmäklare

  073-510 30 75

  william.bahno@lansfast.se Läs mer om William

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Kliv in i lägenheten och välkomnas av en stor, rymlig och inbjudande hall med hatthylla. Här finns det gott om förvaring i form av klädkammare och förråd. Här består ytskikten av vitmålade väggar och ljust laminatgolv.

  Kök

  Modernt och stilrent kök med generösa arbetsytor och bra med förvaring. Nytt kakel är insatt ovanför bänkskivan som höjer kökets standard. Öppen planlösning mot vardagsrummet. Vitmålade väggar och laminatgolv. Den maskinella utrustning består av induktionshäll, ugn, kolfilter fläkt, diskmaskin samt kyl och frys.

  Vardagsrum

  Lägenhetens vardagsrum är rymligt, ljust och välplanerat med fönster åt två håll som ger vackert ljusinsläpp med fin utsikt. Här har vi bostadens naturliga samlingsplats. Rummet har vitmålade väggar och laminatgolv.

  Sovrum

  1) Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng eller två mindre sängar. Här får du även plats med en garderob. Väggarna är klädda i vit färg och golvet består av ljust laminat. 2) Det mindre av de två sovrummen har även det ljust målade väggar och ljust laminatgolv. Här ryms en stor dubbelsäng, skrivbord och förvaringsmöbel.

  Badrum

  Badrum med våtrumsmatta och duschhörna längst in i rummet. Duschutrymme med kaklade väggar. Övriga väggar täcks av ljusa väggar och ytskikten ger ett helt och rent intryck. I övrigt är badrummet utrustat med handfat, spegel, wc, tvättmaskin och torktumlare.

  Balkong

  Från vardagsrummet når du den inglasade och insynsskyddade balkongen. Här har du dessutom plats för ett mindre bord med tillhörande stolar där du kan avnjuta en förlängd sommar.

  Klädkammare & förråd

  Bra förvaringsmöjligheter i form av klädkammar till vänster om hallen samt förråd till höger.

  Övriga utrymmen

  Finns två st tvättstugor. En i hus nr 18 och en i hus nr 16. - 2 st tvättmaskiner, en centrifug och en torktumlare samt ett torkskåp per tvättstuga. Tvättider: 8.00 - 20.00.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1970

  -1985-86 gjordes stora renoveringar på husen med bland annat nya fönster, ombyggnation av entrén samt handikappanpassning -2011 Rensning av ventilationskanaler -2012 Omläggning av tak -2015 Gårdsrenovering i form av markarbeten och asfaltering har utförts samt reparationer av avlopp och stuprör OVK har utförts Fastighetens hissdörrar har bytts ut -2017 Föreningen avser att byta ut sophanteringen från sopnedkast till moloker. -2018 Reparation av fasader och balkonger

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  Uteplats/Balkong

  Inglasad balkong där man kan förlänga sommaren och avnjuta det höga läget!

  Bilplats

  Föreningen har parkeringsplatser, dessa kan hyras för 300 kr/månad. Separat kö. Föreningen har inga garage, men grannföreningen Teleskopgatan 14 kan hyra ut garage i mån av plats. För besökare finns det 5 besöksplatser där parkering tillåts med det P-kort som medföljer varje lägenhet. Det finns även fri 2-timmars-parkering längst in på Teleskopgatan samt avgiftsbelagd besöksparkering i början av gatan.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  150 kr/månad

  Försäkring:

  150 kr/månad

  Total driftkostnad:

  150 kr/månad

  Andel i föreningen:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Andel av årsavgift:

  1,2581%

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 162 kr

  Betalas av köpare

  Byggnad

  Fönster:

  3-glasfönster

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Renoveringar:

  -1985-86 gjordes stora renoveringar på husen med bland annat nya fönster, ombyggnation av entrén samt handikappanpassning -2011 Rensning av ventilationskanaler -2012 Omläggning av tak -2015 Gårdsrenovering i form av markarbeten och asfaltering har utförts samt reparationer av avlopp och stuprör OVK har utförts Fastighetens hissdörrar har bytts ut -2017 Föreningen avser att byta ut sophanteringen från sopnedkast till moloker. -2018 Reparation av fasader och balkonger

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Gerås

  Lägenhetsnummer:

  38

  Antal lägenheter:

  80

  Antal lokaler:

  8

  Allmänt om föreningen:

  Föreningen äger fastigheten Bergsjön 17:7 med adress Teleskopgatan 16-18. Byggnaderna uppfördes 1970 och föreningen bildades 1984. Under åren 1985-86 gjordes en stor ombyggnation och fastigheterna handikappanpassades. Föreningen består av totalt 80 st lägenheter och 8 st lokaler med hyresrätt. Den totala bostadsarean uppgår till 6057 kvm därtill tillkommer 922 kvm lokalyta, sammanlagt 6979 kvm. Lägenhetsfördelning: 49 st 2:or och 31 st 3:or Utförda Renoveringar: 1985-86 gjordes stora renoveringar på husen med bland annat nya fönster, ombyggnation av entrén samt handikappanpassning 2011 Rensning av ventilationskanaler 2012 Omläggning av tak 2015 Gårdsrenovering i form av markarbeten och asfaltering har utförts samt reparationer av avlopp och stuprör OVK har utförts Fastighetens hissdörrar har bytts ut 2017 Föreningen avser att byta ut sophanteringen från sopnedkast till moloker. 2018 Reparation av fasader och balkonger Ekonomi: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2013 och 2042. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. Gemensamhetslokaler: Finns två st tvättstugor. En i hus nr 18 och en i hus nr 16. - 2 st tvättmaskiner, en centrifug och en torktumlare samt ett torkskåp per tvättstuga. Tvättider: 8.00 - 20.00. Cykelförråd (2 st) Samlingslokal mellan hus nr 16 och 18 I lokalerna som hyrs ut i fastigheten drivs olika verksamheter. Bl.a. Frisering, restaurang, hemtjänst och fotvård. Parkering: P-platser tillhör föreningen med separat kö. Kostnad ca 300 kr/mån. 5 st gästplatser samt avgiftsbelagd parkering vid början av gatan. Kabel-TV/Bredband: Kabel-TV, leverantör Telia. Grundutbudet ingår i avgiften. Bredband via Kabel-TV, leverantör Telia. Lägenheten har dessutom fiber (Telia) installerat med hastighet 100/100 mbit/s. Uppvärmning: Fjärrvärme Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna. Förvaltare: Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts av SBC. Fastighetsskötare hyrs in genom SBC som också sköter enklare reparationer åt medlemmar. Juridisk person: Föreningen godkänner ej förvärv av juridisk person Föreningen vill träffa en köpare innan inflyttning. Föreningen har en hemsida att besöka för mer info: http://geras.bostadsratterna.se/hem  Energideklaration

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  128 kWh/m2 per år

  Status:

  Beställd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor