Teleskopgatan 18, Göteborg

1 350 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält,
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Intresseanmälan

    * Obligatoriska fält,
    ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

    Visning

    Mån 29 Jul 17:15 - 17:45

    Välkommen att boka dig på visning!

    Tis 30 Jul 17:15 - 17:45

    Välkommen att boka dig på visning!

    Anmäl till visning

    Adress

    Teleskopgatan 18 - Göteborg

    Kommun

    Göteborg

    Boendeform

    Bostadsrättslägenhet

    Byggår

    Boarea

    77,5m2

    Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

    Våning

    7 av 8 (Våningsplan 7 av 8. ) , Hiss finns

    Rum

    3 rok varav 2 sovrum

    Område

    Bergsjön

    Avgift

    5 797 kr/mån

    I avgiften till föreningen ingår värme, vatten, kabel-tv och el.

    Utgångspris

    1 350 000 kr

    17 419 kr/m2

    RENOVERAT BADRUM OCH KÖK

    Renoverad 3.a med ljust och fint kök och öppna ytor mot vardagsrummet. Köket är välutrustat och erbjuder utgång mot inglasad balkong på ett av Teleskopgatans bästa utsiktslägen! Fräscha ytskikt med vitmålade väggar och mörka parkett och klinkergolv. Rymligt badrum med helkaklade ytor i snygg design. Gott om förvaringsutrymme tack vare både klädkammare och stort förråd inne i lägenheten. I avgiften ingår värme, vatten, el och kabel-TV. Bredband via fiber finns installerat och tecknas separat av lägenhetsinnehavaren. Här bor ni med närhet till affärer och kommunikationer. Spårvagn 11 och 7 stannar precis nedanför huset. Fritidspark för såväl små som stora alldeles utanför! Storslagen natur med härliga promenadstråk i närområdet. Välkomna på visning!

    Ansvarig mäklare

    Lovisa Hägermalm

    Reg. Fastighetsmäklare

    0735-18 88 60

    lovisa.hagermalm@lansfast.se Läs mer om Lovisa

    Alla bilder

    Planritning

    Visning

    Visning 1

    2019-07-29 17:15:00 2019-07-29 17:45:00 40 Bostadsvisning Teleskopgatan 18, Göteborg 57,7597915522968, 12,0611526632739 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

    Visning 2

    2019-07-30 17:15:00 2019-07-30 17:45:00 40 Bostadsvisning Teleskopgatan 18, Göteborg 57,7597915522968, 12,0611526632739 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

    Beskrivning

    Entré

    Fin entréhall med hatthylla direkt till höger. Mörkt klinkergolv som övergår till parkettgolv. Med ingång från hallen nås en rymlig klädkammare med gott om förvaringsutrymme till vänster samt ett förråd till höger.

    Kök

    Ljust och modernt kök med öppen planlösning mot vardagsrummet. Gott om förvaringsskåp och köksö som ger bra arbetsytor. Avskild matdel intill fönstret. Integrerad diskmaskin, kyl- och frysskåp, fläkt, varmluftsugn och induktionshäll. Utgång till inglasad balkong med förmiddagssol!

    Vardagsrum

    Luftigt vardagsrum med stort fönsterparti i söderläge! Mörkt parkettgolv och ljust tapetserade väggar. Gott om plats för soffa.

    Badrum

    Helkaklat badrum med rymliga ytor och lyxig känsla! Mörkt klinkergolv och ljust kakel på väggar. Duschhörna med takdusch, snyggt avskärmad med glasvägg. I övrigt är badrummet utrustat med kommod, spegelskåp och wc. Vädringsfönster och möjlighet till installation av tvättmaskin och torktumlare finns.

    Sovrum

    Två st sovrum med parkettgolv och ljust målade väggar, varav ett större rum med plats för dubbelsäng.

    Område

    Omgivningen präglas av härlig natur. De stora gröna områdena ger plats åt skolor och lekplatser nära naturen. På Teleskopgatan nås generösa gräsmattor, tennisplan, fotbollsplan, lekplats för de små samt en pergola, allt omgivet av vackra träd så som fruktträd bärbuskar och rabatter. Gillar man att gå sköna promenader är Bergsjöns motionsslingor något att rekommendera. Fortsätter man ytterligare ned till Lärjeåns dalgång finns även här fantastiska naturområden att erbjuda. I huset intill på Teleskopgatan nås restaurang, pizzeria samt frisör. Med behagligt gångavstånd eller en snabb tur med bilen tar du dig till Gärdsås Torg som har ett bra utbud med livsmedelsbutik (LIDL), pizzeria, frisörsalong och mindre kvartersbutik. Med spårvagnen vidare till hållplats Rymdtorget finner du en stor ICA Supermarket, postombud samt en vårdcentral. Fortsätter du ytterligare med spårvagn till Komettorget har du fina strövarområden samt nära till badsjön Bergsjön med brygga och trampolin! I närområdet nås både Sandeklevshallen samt Geråshallens gym- och motionscenter med omfattande aktiviteter. I området Bergsjön erbjuds flertalet skolor att välja bland. Sandklevsskolan med årskurs F- 9, Stora Björn förskola, Bergsjöskolan F-9, Solbackeskolan med årskurs F-6, Backegårdsskolan F-6 samt Gärdmosseskolan F-6. 1-2 minuters promenad från huset finns spårvagnshållplatsen Teleskopgatan, med två linjer nr 7 och 11, som går med några minuters mellanrum direkt in till Göteborgs centrum på ca 20 minuter.

    Byggnad/Renoveringar

    Byggnadsår: 1970

    Uppvärmning

    Fjärrvärme

    Uteplats/Balkong

    Inglasad balkong, läge nordöst.

    Läs mer

    Dokument - klicka för att ladda ner

    Fakta

    Ekonomi

    Driftkostnad:

    200 kr/månad

    Försäkring:

    200 kr/månad

    Total driftkostnad:

    200 kr/månad

    Kommentar:

    Kostnader för hemförsäkring har uppskattats av säljaren.

    Andel i föreningen:

    1,25302%

    Andel av årsavgift:

    1,2606%

    Pantsättning:

    Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-04-23

    Pantsättningsavgift:

    465 kr

    Överlåtelseavgift:

    1 162 kr

    Betalas av köpare

    Byggnad

    Fönster:

    3-glasfönster

    Ventilation:

    Mekanisk till- och frånluft

    Uppvärmningssystem:

    Fjärrvärme

    Förening

    Föreningens namn:

    Brf Gerås

    Lägenhetsnummer:

    71

    Antal lägenheter:

    80

    Antal lokaler:

    8

    Allmänt om föreningen:

    Föreningen äger fastigheten Bergsjön 17:7 med adress Teleskopgatan 16-18. Byggnaderna uppfördes 1970 och föreningen bildades 1984. Under åren 1985-86 gjordes en stor ombyggnation och fastigheterna handikappanpassades. Föreningen består av totalt 80 st lägenheter och 8 st lokaler med hyresrätt. Den totala bostadsarean uppgår till 6057 kvm därtill tillkommer 922 kvm lokalyta, sammanlagt 6979 kvm. Lägenhetsfördelning: 49 st 2:or och 31 st 3:or Utförda Renoveringar: 1985-86 gjordes stora renoveringar på husen med bland annat nya fönster, ombyggnation av entrén samt handikappanpassning 2011 Rensning av ventilationskanaler 2012 Omläggning av tak 2015 Gårdsrenovering i form av markarbeten och asfaltering har utförts samt reparationer av avlopp och stuprör OVK har utförts Fastighetens hissdörrar har bytts ut 2017 Föreningen avser att byta ut sophanteringen från sopnedkast till moloker. 2018 Reparation av fasader och balkonger Ekonomi: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2013 och 2042. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. Gemensamhetslokaler: Finns två st tvättstugor. En i hus nr 18 och en i hus nr 16. - 2 st tvättmaskiner, en centrifug och en torktumlare samt ett torkskåp per tvättstuga. Tvättider: 8.00 - 20.00. Cykelförråd (2 st) Samlingslokal mellan hus nr 16 och 18 I lokalerna som hyrs ut i fastigheten drivs olika verksamheter. Bl.a. Frisering, restaurang, hemtjänst och fotvård. Parkering: P-platser tillhör föreningen med separat kö. Kostnad ca 300 kr/mån. 5 st gästplatser samt avgiftsbelagd parkering vid början av gatan. Kabel-TV/Bredband: Kabel-TV, leverantör Telia. Grundutbudet ingår i avgiften. Bredband via Kabel-TV, leverantör Telia. Lägenheten har dessutom fiber (Telia) installerat med hastighet 100/100 mbit/s. Uppvärmning: Fjärrvärme Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna. Förvaltare: Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts av SBC. Fastighetsskötare hyrs in genom SBC som också sköter enklare reparationer åt medlemmar. Juridisk person: Föreningen godkänner ej förvärv av juridisk person Föreningen vill träffa en köpare innan inflyttning. Föreningen har en hemsida att besöka för mer info: http://geras.bostadsratterna.se/hem    Allmänt

    Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

    Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

    Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

    Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

    Om budgivning

    Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

    Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

    Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

    Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

    Boendekalkyl

    Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

    Boendekalkyl Räntor