Varning! Just nu förekommer bedrägeriförsök där personer som utger sig för att vara mäklare kontaktar bostadssäljare och ber dem legitimera sig via BankID. Var uppmärksam! Läs mer Jag förstår


Solhagagatan 46, Hisings Kärra

1 695 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält,
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Visning

   Mån 25 Mar 17:30 - 18:00

   Bokad visning - anmäl dig här

   Anmäl till visning

   Adress

   Solhagagatan 46 - Hisings Kärra

   Kommun

   Göteborg

   Boendeform

   Bostadsrättslägenhet

   Byggår

   1975

   Boarea

   65,2m2

   Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

   Våning

   2 av 2 , Hiss finns inte

   Rum

   2 rok

   Område

   Hisings Kärra

   Avgift

   4 549 kr/mån

   Värme, vatten och kabel-TV

   Utgångspris

   1 695 000 kr

   25 997 kr/m2

   Välkommen till denna stora genomgångstvåa om hela 65 kvm. Bostaden erbjuder bl.a. bra planlösning, stort ljusinflöde, nytapetserade väggar, genomgående nya golv, stilrent kök (2012), helkaklat badrum (2017) och balkong i soligt västerläge. Här bor ni nära natur och kommunikationer. P-plats medföljer!

   Ansvarig mäklare

   Pojan Bagheri

   Reg. Fastighetsmäklare

   0767-63 83 66

   pojan.bagheri@lansfast.se Läs mer om Pojan

   Alla bilder

   Planritning

   Visning

   Visning 1

   2019-03-25 17:30:00 2019-03-25 18:00:00 40 Bostadsvisning Solhagagatan 46, Hisings Kärra 57,79527538, 11,99601587 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

   Beskrivning

   Rumsbeskrivning

   Hall Hallen som välkomnar er när ni stiger in har laminatgolv och ljust tapetserade väggar. Avhängningsmöjligheter till vänster. Förvaringsmöjligheter erbjuds via garderoben till höger. Badrum Det rymliga badrummet är totalrenoverat (2017). Utrustningen består av dusch med glasdörrar, wc, handfat med kommod, badrumsspegel, högskåp samt tvättmaskin. Praktiskt vädringsfönster finns. Kök Det rymliga, stilrena köket totalrenoverades smakfullt 2012. Snickerierna går i grått och ovanför arbetsbänken sitter ett snyggt vitt kakel. Golvet utgörs av laminat och väggarna är vita. Maskinparken består av kyl/frys, ugn med häll, köksfläkt samt diskmaskin. Köket erbjuder goda arbetsytor och bra förvaringsutrymmen. Gott om plats för större matbord. Trevlig utsikt mot omgivningen utanför. Vardagsrum Vardagsrummet är ljust, rymligt och lättmöblerat. Golvet utgörs av laminat och väggarna är ljust tapetserade. Rummet erbjuder generöst ljusinflöde. Balkong Från vardagsrummet nås balkongen som ligger i soligt västerläge med sol hela eftermiddagen/kvällen. Trevlig utsikt mot gården. Gott om plats för utemöbler. Trätrall och markis finns. Sovrum Golvet i sovrummet utgörs av laminat och väggarna är ljust tapetserade. Rummet är väl tilltaget och dubbelsäng får med enkelhet plats. Gott om plats för förvaring via garderobvägg. Stort ljusinflöde och trevlig utsikt. Lugnt, tyst läge. P-plats medföljer! Välkommen att trivas.

   Byggnad/Renoveringar

   Byggnadsår: 1975

   Bilplats

   En parkering medföljer till lägenheten, kostnaden för detta läggs på avgiften. Föreningen kan inte garantera vilken parkering som det blir men troligen börjar man med vanlig p-plats och får sedan sätta upp sig på den interna kön.

   Läs mer

   Fakta

   Ekonomi

   Driftkostnad:

   300 kr/månad

   Försäkring:

   100 kr/månad

   Elkostnad:

   200 kr/månad

   Total driftkostnad:

   300 kr/månad

   Andel i föreningen:

   0,47754%

   Andel av årsavgift:

   0,47754%

   Reparationsfond:

   2 362 kr

   Pantsättning:

   Bostaden är pantsatt.

   Pantsättningsavgift:

   465 kr

   Överlåtelseavgift:

   1 163 kr

   Betalas av säljare

   Förening

   Föreningens namn:

   HSB Brf Bergegård

   Lägenhetsnummer:

   149

   Antal lägenheter:

   0

   Antal lokaler:

   0

   Allmänt om föreningen:

   HSB Brf Bergegård består av 194st lägenheter och 4 lokaler med adresserna Solhagagatan 40-96. Fastigheten är upplåten med tomträtt. Byggår: 1975 Uppvärmning: Fjärrvärme Genomförda renoveringar och underhållsarbeten: 2009/2010 - Införande av individuell elförbrukning. 2010/2011-Renovering av garagetak, byte av samtliga avstängningsventiler för varm- och kallvatten samt värmesystemet i lägenheterna. 2011/2012 - Byte av maskiner i tvättstugorna. 2012/2013 - Byte av entrépartier/portar samt portlåssystem. 2015 - Reparation av fasader samt vissa avloppsrör m.m. 2017-Reparation av avloppssystem och stuprör. 2017 - Carportar och garage har renoverats. Garagen har fått nya portar (elektriska). Framtida renoveringar och underhållsarbeten: Nu pågår projektering av reparation av loftgångar samt balkonger i markplan och renovering av tegelfasader, start våren 2019. Balkongrenovering beräknas inom c:a 5 år. Det kommer att startas en utredning i samband med balkongrenovering att glasa i balkongerna. Tvättning samt målning av fasadplåtar samt reparation av tegelfasader beräknas inom c:a 5år. Ekonomi: Ingen avgiftshöjning i dagsläget. Ekonomi, månadsavgiften: I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Elen debiteras á conto efter verklig förbrukning. Gemensamma utrymmen: Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, förråd på samma våning som bostaden och tvättstuga med torkskåp. Övriga utrymmen: Till samtliga lägenheter för ett källarförråd. Parkering: I föreningen finns 173 parkeringsplatser som är uppdelade på parkering med och utan el, carport med och utan el samt garage. Parkeringsplats utan el kan hyras för 126 kr/månad, plats med el 173 kr/månad, carport utan el 178 kr/månad carport med el 225 kr/månad samt garage 304 kr/månad. I dagsläget är det kö till garageplatserna. Kabel-TV/Bredband: Ansluten till kabelnät ComHem. Bredband via ComHem. Avtal tecknas separat med lägenhetsinnehavaren beroende på vilken hastighets som önskas. Andrahandsuthyrning: Föreningen följer hyresrättslagen. Juridisk person: Beviljas ej medlemskap i föreningen. Försäkring: Fastigheten är fullvärdeförsäkrad i Moderna Försäkringar Förvaltare: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB Informationen baseras på avstämning med föreningen 2019-02-04   Annat:

   Skolor och barnomsorg I Kärra finns 3 kommunala skolor, Lillekärrskolan åk.F-3, Klarebergsskolan åk.4-9 och Kärraskolan åk.F-9 samt 6 st kommunala förskolor. Dessutom finns öppna förskolan, fritidshem och fritidsklubb. För skolelever i Kärra finns en kulturskola som ger undervisning i kulturämnen som musik, bild, keramik, teater och media. Kommunikation Utmärkta kommunikationer, under rusningstrafik avgår det bussar så ofta som var femte minut. Rosa Express som går mellan Gerrebacka-Nordstan-Billdal. Buss 40 går mellan Angered C-Bäckebol-Hjalmar Brantingsplatsen. Buss 402 går mellan Nödinge-Bohus-Kärra-Lindholmen. 311 (Kungälv-Ingebäck-Bäckebol-Göteborg). Med bil når man Göteborgs centrum på endast ca 10 minuter. Natur och fritid Det finns ett enormt utbud av föreningar för alla åldrar i Kärra. Dans-, schack-, pensionärs-, hembygds, idrottsföreningar mm. I mitten av 30-talet bildades vad som senare blev Kärra IF. Inom ett behagligt promenad- och cykelavstånd finner ni många möjligheter till ett trivsamt och givande fritids- och familjeliv. 4H´s lantgård, Klarebergs ridskola, strövområden och vid Kärra centrum finns det sport- och simhall. Det finns även två tennisplaner i området, en allmän och en som nyttjas av de som är medlemmar i Klarebergs tennisklubb. Kärra är i princip omgärdat av vacker natur med skogar och ängar. Angränsande områden är Rödbo, Agnesberg, Skälltorp och Skogome. För dig som är senior finns det en träffpunkt i Kärrahus äldreboende. Kultur och nöjen I Kärra centrum finns bibiliotek och för skolelever i Kärra-Rödbo finns en kulturskola som ger undervisning i kulturämnen som musik, bild, keramik, teater och media. Affärer och restauranger Kärra centrum erbjuder ett bra utbud av affärer och restauranger. För den som ska se över sitt hem är Bäckebol Homecenter att rekommendera. Här har man samlat allt för den som ska förnya sitt hem. Du får tillgång till ett brett utbud av möbler, elektronik, inredningsdetaljer och byggvaror.


   Energideklaration

   Energikonsumtion:

   193 kWh/m2 år

   Status:

   Utförd

   Allmänt

   Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

   Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

   Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

   Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

   Om budgivning

   Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

   Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

   Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

   Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

   Boendekalkyl

   Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

   Boendekalkyl Räntor