Lillgårdens Gränd 1, Hovås

3 995 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Lillgårdens Gränd 1 - Hovås

  Kommun

  Göteborg

  Typ

  Flerbostadshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  2017

  Boarea

  82m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  2 av 6 , Hiss finns

  Rum

  3 rok varav 2 sovrum

  Område

  Hovås

  Avgift

  5 436 kr/mån

  Utgångspris

  3 995 000 kr

  48 720 kr/m2

  Nu finns tillfälle att förvärva en nyproducerad (2017) och välplanerad 3:a om 82 kvm i populära Nya Hovås! Bostaden präglas av genomgående fina materialval och gedigna fönsterpartier som ger hög trivselfaktor och fint ljus. Planlösningen bjuder in till en social känsla med rymd och öppenhet. Kök och vardagsrum i öppen disposition. Fullutrustat och högkvalitativt vitt kök med alla bekvämligheter. Bostaden bjuder på två sovrum, lugnt belägna mot naturen, med gott om förvaring med garderober. Stilrent, helkaklat, badrum med egen tvättdel. Stenbelagd och rymlig balkong vänd åt sydost med gott om plats för loungegrupp. En spännande och attraktiv stadsdel växer fram i Nya Hovås. Ett havsnära område med vacker natur och idyllisk lugn. Ett optimalt läge med moderna bostäder som samlas kring ett levande centrum - ett populärt område för både par och barnfamiljer. Goda kommunikationer leder dig med enkelhet in till Göteborgs citykärna såväl som salta bad. I närområdet finns naturområden, service, restauranger, shopping och kultur. För den sportintresserade finns i området Sveriges äldsta golfbana, Göteborgs GK med sin 18-håls runda. Perfekt boende för såväl gammal som ung. Välkommen att trivas!

  Ansvarig mäklare

  Filip Söndergaard

  Reg. Fastighetsmäklare

  0767-63 83 43

  filip.sondergaard@lansfast.se Läs mer om Filip

  Alla bilder

  Planritning

  Planlösning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Interiör

  Välkommen till den här moderna och stilrena lägenheten, nyproducerad 2017! Här erbjuds ett bekvämt boende med hög kvalitet. HALL | Rymlig och möblerbar hall med stilrent parkettgolv i ek. Här erbjuds bra plats för avhängning och förvaringsmöjligheter i garderob med skjutdörrar. KÖK | Smakfullt kök med öppen planlösning mot vardagsrummet som skapar sociala ytor med ljus och luftig miljö. Bra planlösning för lustfylld matlagning och trevligt umgänge. Köket bjuder på vita skåpluckor, vitt kakel ovan den svarta bänkskivan. Här har du ett fullt utrustat kök med rostfri utrustning från Bosch. Här finner du inbyggd ugn och micro, induktionshäll, full kyl och frys, diskmaskin och fläkt. Finns utrymme för ett matbord som rymmer ca 6-8 middagsgäster. VARDAGSRUM | Från köket fortsätter den öppna planlösningen mot vardagsrummet. Här fortsätter de stilsäkra ytskikten med den vackra stavparketten i ek och vita väggar. Den naturliga basen skapar utrymme för inredning efter smak och behov. Detta stora rum har ljusinsläpp från två håll. Djupa fönster med fönsterbänk i kalksten. Här får du med enkelhet plats med en större soffgrupp och annat möblemang. BADRUM | Stilrent badrum med vita kaklade väggar och grått klinkergolv. Ytan är väldisponerad praktiskt tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare (2016) från Siemens. Övrig utrustning består av toalett, dusch med vikbara glasdörrar, handfat med kommod, spegel samt spottar i taket. SOVRUM | Sovrummen ligger i anslutning till hallen och är rofyllt belägna. Gemensamt för alla sovrum är den eleganta stavparketten i ek, vita väggar, fönsterbänk i sten och förvaringsutrymmen i form av garderober med skjutdörrar. Båda sovrummen är väl tilltagna i storlek , det finns gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt övrigt möblemang som tex skrivbord. Den enkla basen av ek och vitt ger utrymme för kreativ inredning med färgglada textilier och tavlor om så önskas. BALKONG | Generös balkong vänd mot innergården. Här finns plats för bord, stolar, blommor och ljus - allt som behövs för att skapa sin egen oas. Skapa er en plats för att njuta av morgonens första kopp kaffe, eller en plats att avnjuta ett glas vin på kvällen. Välkommen på visning!

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 2017

  Uppvärmning

  Bergvärme

  Bilplats

  Administration och uthyrning av parkeringsplatser hanteras via Q-park. Garageplats: 1200 kr/mån

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Andel i föreningen:

  1,325%

  Andel av årsavgift:

  1,5%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  455 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 138 kr

  Betalas av köpare

  Byggnad

  Byggår:

  2017

  Uppvärmningssystem:

  Bergvärme

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Solgränd

  Lägenhetsnummer:

  B1-1102

  Antal lägenheter:

  76

  Byggår:

  2017

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Föreningen har 76 lägenheter fördelat på 1 rok: 5 st 2 rok: 10 st 3 rok: 43 st 4 rok: 17 5 rok: 1 Bostadsrättsföreningen Solgränd: 76 nyproducerad och högkvalitativa lägenheter byggda av Skanska Nya Hem. Lägenheterna färdigställdes under 2017 i Nya Hovås, ett nytt expansivt område med direkt närhet till allmän service, salta bad och goda kommunikationer. Föreningen innehar en miljömärkning, Svanen.  Parkering:

  Föreningen disponerar 58 garageplatser i det gemensamma garaget. Parkering i varmgarage kan hyra för 1200kr/mån. Kösystem tillämpas. Det finns möjlighet att ansöka om parkeringsplats i P-huset vid Ica. Se informationsblad nedan. Det finns även möjlighet att parkera på den tillfälliga SMS-parkeringen vid infarten till Björklundavägen. Administration och uthyrning av parkeringsplatser hanteras via Q-park.  Gemensamma utrymmen:

  Lägenhetsförråd finns på källarplanet. Cykelförråd finns på gårds- och källarplanet.  Annat:

  Nya Hovås är en attraktiv stadsdel med närhet till både kust och skog. Längs kusten ligger flera friluftsbad som är välkända för göteborgarna, där finns också flera hamnar för fritidsbåtar. Ett bra sätt att lära känna kustremsan är att cykla på den tidigare banvallen för Säröbanan. Den sträcker sig längs större delen av kusten och bjuder på många vackra vyer. För den som vill vandra och vistas i ett vackert skogs- och hedlandskap finns Sandsjöbackareservatet. Billdals park är ett trevligt område för både lek och motion, i anslutning till parken ligger det en ridskola. Billdal har en ishall och närhet till Askims sim- och sporthall. Nybyggd skola Fenestra Nya Hovås. Vid Origohuset finns ICA-Kvantum, blomsterhandel, apotek, restauranger, fiskhandel, konditori och flertalet mer butiker.


  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor