Fornborgsgatan 47, Torslanda

2 295 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält,
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Visning

   Mån 01 Jul 17:00 - 17:30

   Välkommen att boka visning på mäklarens hemsida!

   Anmäl till visning

   Adress

   Fornborgsgatan 47 - Torslanda

   Kommun

   Göteborg

   Typ

   Flerfamiljshus

   Boendeform

   Bostadsrättslägenhet

   Byggår

   1969

   Boarea

   66,6m2

   Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

   Våning

   2 av 2 , Hiss finns inte

   Rum

   2,5 rok varav 2 sovrum

   Område

   Torslanda - Centralt

   Avgift

   3 825 kr/mån

   I månadsavgiften ingår värme, VA, p-plats, förråd samt ett obligatoriskt tillägg för kabel-TV, bredband och säkerhetsdörr.

   I månadsavgiften ingår värme, VA, p-plats, förråd samt ett obligatoriskt tillägg för kabel-TV, bredband och säkerhetsdörr.

   Utgångspris

   2 295 000 kr

   34 459 kr/m2

   Först till kvarn till denna omgjorda 2:a med ett extra sovrum!

   Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

   Nu har ni chansen till denna 2,5:a som, tack vare sitt rymliga vardagsrum, har ett extra sovrum. Här har man tänkt till när det byggdes och önskar man inte det extra rummet så kan man enkelt återställa vardagsrummet. Belägen i en grönskande omgivning med fördelen av ett ostört läge i området, samt ett västerläge på balkongen som ger de bästa timmarna av solen. Med sitt centrala läge i Torslanda finner man skolor och förskolor på kort avstånd för barnen. En cykeltur tar er till havet varma sommardagar och ni har närheten till Willys hemma, busskommunikation in till stan och naturen! Detta är en aktiv HSB-förening som anordnar olika evenemang som kräftskivor och italienska kvällar. Parkering finns att tillgå utomhus och även i garage (kösystem). Varmt välkomna att höra av er vid intresse och boka in er för visning redan idag på mäklarens hemsida!

   Ansvarig mäklare

   Emily Rosqvist Ström

   Reg. Fastighetsmäklare

   0705-56 00 03

   emily.r.strom@lansfast.se Läs mer om Emily

   Extra kontaktperson

   Elin Lundgren

   Reg. Fastighetsmäklare/Partner

   0703-56 00 03

   elin.lundgren@lansfast.se Läs mer om Elin

   Alla bilder

   Planritning

   Planlösning

   Visning

   Visning 1

   2019-07-01 17:00:00 2019-07-01 17:30:00 40 Bostadsvisning Fornborgsgatan 47, Torslanda 57,7296069880896, 11,7731112241745 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

   Beskrivning

   Byggnad/Renoveringar

   Byggnadsår: 1969

   Uppvärmning

   Fjärrvärme

   TV

   Via ComHem, basutbud, ingår i månadsavgiften.

   Bredband

   Via ComHem, bredband 100/10, ingår i månadsavgiften.

   TV & bredband

   Via ComHem, bastutbud för TV samt bredband 100/10. Ingår i månadsavgiften.

   Uteplats/Balkong

   Inglasad balkong med gott om plats för en mindre sittgrupp. Här njuter ni av solen från lunch fram till solnedgång.

   Bilplats

   Föreningen har 111 p-platser (1 p-plats ingår i avgiften). Önskar man en extra p-plats så kostar det 100 kr/månad (kö ibland). 99 garageplatser för 275kr/mån (kö). 17 gästparkeringar.

   Möjligt tillträde

   Enligt överenskommelse

   Övrigt

   Lägenheten disponeras idag som en 2,5:a men enligt lägenhetsförteckningen så är den registrerad som en 2:a.

   Läs mer

   Omgivning

   Beskrivning av omgivningen

   I centrala Torslanda bor ni bekvämt med närhet till olika serviceutbud, grönområden, skolor och hav. Torslanda Torg bjuder på Hemköp, Torslanda Fisk, Nordic Wellness, café och mycket mer. I anslutning till torget ligger Torslanda kyrka. Önskar man ett större utbud av affärer ligger Amhult centrum inte långt borta. Där har man även tillgång till Torslanda bibliotek och Kulturhuset Vingen. Torslandavallen, Torslandahallen och Torslanda tennishall är stadsdelens stora idrottscentrum. Här finns förutom inomhushall för handboll, tennis och badminton också stora ytor för fotboll. Vid Torslandavallen finns dessutom en 400 meters asfaltbana och en elbelyst motionsslinga på 2,5 kilometer. Det finns mängder med vackra promenadvägar i området, och bad och båtliv ligger inom cykelavstånd.

   Kommunikation

   Buss 23: Sillvik - Amhult Buss 121: Torslanda - Lindholmen - Partille C Gul express: Torslanda - Nordstan - Partille Svart express: Amhult - City - Vallhamra

   Tjänster i området

   Förskola Kålhagen Förskola Låkeberget Förskola Rödluvan föräldrakooperativ Noleredsskolan F-6 Torslandaskolan F-5 Torslandaskolan 6-9

   Läs mer

   Fakta

   Ekonomi

   Driftkostnad:

   500 kr/månad

   Försäkring:

   100 kr/månad

   Elkostnad:

   400 kr/månad

   Total driftkostnad:

   500 kr/månad

   Personer i hushållet:

   4 st

   Andel i föreningen:

   0,57521%

   Andel av årsavgift:

   0,57521%

   Reparationsfond:

   1 kr

   Pantsättning:

   Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-06-10

   Pantsättningsavgift:

   465 kr

   Överlåtelseavgift:

   1 163 kr

   Betalas av säljare

   Byggnad

   Byggår:

   1969

   Ventilation:

   Självdrag med mekanisk frånluft

   Uppvärmningssystem:

   Fjärrvärme

   Förening

   Föreningens namn:

   HSB Brf Nolered i Göteborg

   Lägenhetsnummer:

   132

   Antal lägenheter:

   152

   Byggår:

   1969

   Antal lokaler:

   10

   Allmänt om föreningen:

   HSB Brf Nolered äger fastigheten Torslanda 72:1 med 152 lägenhetet om tillsammans 12 042 kvm. Föreningen består av 16 st 2-plans hus byggda år 1969. Föreningen har flera gemensamma lokaler: övernattningslägenhet, stort gym, bastu, målerirum, vävlokal samt en nyrenoverad familjefestlokal som kan bokas för kalas. För barn finns här lekplatser samt bollplan som under vintern kan spolas för skridskoåkning och för den trädgårdsintresserade finns det odlingslotter. Föreningens 152 lägenheter är uppdelade enligt nedan: 2 rok – 44 st 3 rok – 76 st 4 rok – 32 st   Föreningens ekonomi:

   Inga beslutade avgiftsändringar i dagsläget, bekräftat av styrelsen 2019-05-29.   Gjorda renoveringar:

   2018 - Spolning av avloppsrör. 2016 - Upprustning av lekplatser med nya lekredskap. 2012 - Relining av samtliga avloppsrör. 2011 - Säkerhetsdörrar installerades (slutbetalt 2021). 2009 - Nya radiatorventiler och termostater samt injustering av hela värmesystemet. 2003/2004 - Underhåll av fasader samt inglasade och utbyggda balkonger. Kommande 2019 - Ny asfaltering i området.   TV/Internet:

   Via ComHem, bastutbud för TV samt bredband 100/10. Ingår i månadsavgiften.   Parkering:

   Föreningen har 111 p-platser (1 p-plats ingår i avgiften). Önskar man en extra p-plats så kostar det 100 kr/månad (kö ibland). 99 garageplatser för 275kr/mån (kö). 17 gästparkeringar.   Gårdsplan:

   Uteplats finns med grillmöjligheter.   Gemensamma utrymmen:

   Tvättstugor finns i källaren närmast uppgång 49 och 65. Den första är utrustad med tre tvättmaskiner, varav en mattvättmaskin, en centrifug, en tumlare, ett torkskåp och två torkrum. Den andra är utrustad med fyra tvättmaskiner med max två/bokning, det finns även centrifug och två torkrum och dubbelt upp av torktumlare och torkskåp. Övernattningslägenhet för medlemmars gäster bokas i expeditionen, kostnad 200 kr/natt. Fem sängplatser samt toalett och trinettkök finns i lägenheten. Bastu och gym finns i källaren närmast uppgång 65. Pub och café finns i källaren närmast uppgång 43.   Annat:

   Med jämna mellanrum har medlemmarna möjlighet att använda en container att slänga diverse brännbart. Ej miljöfarligt avfall.


   Energideklaration

   Energiprestanda, specifik energianvändning:

   105 kWh/m2 per år

   Status:

   Utförd

   Deklarationsdatum:

   2010-06-09

   Primärenergital:

   105 kWH/m² per år

   Allmänt

   Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

   Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

   Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

   Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

   Om budgivning

   Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

   Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

   Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

   Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

   Boendekalkyl

   Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

   Boendekalkyl Räntor