Beryllgatan 61, Västra Frölunda

2 790 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Adress

Beryllgatan 61 - Västra Frölunda

Kommun

Göteborg

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

Boarea

95,5m2

Våning

3 av 3 , Hiss finns inte

Rum

4 rok

Avgift

5 728 kr/mån

I månadsavgiften ingår värme, kallvatten, kabel-tv och en parkeringsplats.

2016 sänktes avgifterna och då blev det istället individuell debitering av varmvatten och el.

Utgångspris

2 790 000 kr

29 215 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Västra Frölundas finaste fyrarummare!

  Välkommen till Beryllgatan 61, här bor du i en av HSBs välskötta föreningar med närhet till kommunikationer och cykelavstånd till hav! Från hållplatsen Beryllgatan tar du dig enkelt in till Göteborgs citykärna, eller mot Frölunda torg med sitt breda utbud. Fiskebäcks badplats ligger på cykelavstånd, likaså Ruddalens naturområde. Här bor du i en HSB-förening som är välkända för välskötta föreningar. Välkommen att boka in dig på visning!

  Ansvarig mäklare

  Julia Jerksten

  Reg. Fastighetsmäklare

  0767-63 83 58

  julia.jerksten@lansfast.se Läs mer om Julia

  Alla bilder

  Planritning

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Rumsbeskrivning

  I denna lägenhet möts man av en rymlig, funktionell hall som ger goda möjligheter att inreda med garderober eller förvaringsmöbler. Här finns vackert mönstrad tapet och stengolv. Stengolvet löper vidare in i köket och till matsalsdelen. Köket är rymligt, yteffektivt och fräscht med generösa arbetsytor. Här finns kyl, frys, spis, ugn fläkt och diskmaskin. Den separata matsalsdelen ger gott om plats för matbord och stolar, härifrån når man lägenhetens balkong. Från balkongen har man fri utsikt över naturen och föreningens odlingslotter. Lägenhetens vardagsrum är rymligt, ljust och socialt med vackert ljusinsläpp, stora och lättmöblerade ytor och gott om plats för soffa och matgrupp. Rummet har ljusa väggar och parkettgolv. Lägenheten har tre sovrum. Sovrum 1 är det största sovrummet, som vetter in mot innergården. Sovrum 1 har garderobslänga och ger även god plats att inreda med dubbelsäng och ytterligare möbler. Sovrum 2 ligger i anslutning till hallen och har även denna en mindre inbyggd garderob. Även detta sovrum vetter mot innergården. Sovrum 3 ligger i anslutning till matplatsen och storleksmässigt likt sovrum 2. Det finns inbyggda garderob här och även här plats att inreda med dubbelsäng och förvaringsmöbler. Alla sovrummen har samma parkettgolv som i vardagsrummet. Badrummet renoverades i samband med stambytet och är utrustat med badkar, handdukstork, toalett samt tvättställ med tillhörande under- och överskåp. Gästtoalett ligger vägg i vägg med det stora badrummet och är utrustat med wc och handfat.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1968

  TV & bredband

  Föreningen är ansluten till kabelnät med ComHem som leverantör. I lägenheterna finns fiberkabel installerad. Avtal om bredband tecknar du själv, i analog form eller via vårt fibernät. Föreningen har inget gruppavtal om bredband.

  Uteplats/Balkong

  Lägenheten har en balkong.

  Bilplats

  Parkering ingår i månadsavgiften.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  450 kr/månad

  Försäkring:

  150 kr/månad

  Elkostnad:

  200 kr/månad

  Vatten/avlopp:

  100 kr/månad

  Total driftkostnad:

  450 kr/månad

  Personer i hushållet:

  2 st

  Andel i föreningen:

  0,28224%

  Andel av årsavgift:

  0,28224%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 162 kr

  Betalas av säljare

  Förening

  Föreningens namn:

  HSB Brf Grevegården

  Lägenhetsnummer:

  73

  Antal lägenheter:

  444

  Antal lokaler:

  5

  Allmänt om föreningen:

  HSB Brf. Grevegården är en förening om totalt 444 lägenheter, fördelat på sex stycken flerbostadshus. Husen byggdes 1968-1969 och har varit bostadsrätter från start. Föreningen är omtyckt med engagerad styrelse och många aktiva medlemmar. För mer info, läs gärna på föreningens hemsida: http://www.hsb.se/goteborg/grevegarden.  Föreningens ekonomi:

  Stabil ekonomi med bra underhållsplan. De flesta stora renoveringar är utförda. Se årsredovisningen för detaljerad ekonomisk data.  Gjorda renoveringar:

  Kommande/gjorda renoveringar: Stambyte påbörjat år 2009. Under 2009 påbörjades även byte av elinstallationer samt energisparande åtgärder. Porttelefon och nytt passersystem till trapphusen är också att installerat. Samtliga trapphus är uppfräschade genom målningsarbeten.  TV/Internet:

  Föreningen är ansluten till kabelnät med ComHem som leverantör. I lägenheterna finns fiberkabel installerad. Avtal om bredband tecknar du själv, i analog form eller via vårt fibernät. Föreningen har inget gruppavtal om bredband.  Parkering:

  Parkering ingår i månadsavgiften.  Annat:

  Kommunikationer: Till Frölunda torg tar du dig med buss 50, 90, 91 eller 97. Vardagar och dagtid är avgångarna mycket täta.


  Energideklaration

  Energiklass:

  C

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  143 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2010-07-06

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor