Helgonagatan 72, Kungälv

1 795 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Helgonagatan 72 - Kungälv

  Kommun

  Kungälv

  Typ

  Flerfamiljshus.

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1983

  Boarea

  66,5m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  1 av 2 , Hiss finns inte

  Rum

  2 rok varav 1 sovrum

  Område

  Munkegärde

  Avgift

  4 831 kr/mån

  I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

  Utgångspris

  1 795 000 kr

  26 992 kr/m2

  Sällan återkommande renoverad genomgångstvåa i markplan. Dubbla uteplatser med riktigt bra läge!

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Välkommen till omtyckta Munkegärde och Helgonagatan 72! Här erbjuds nu inom kort ett fint tillfälle till en rymlig tvåa med ljusa stora rum, separat klädkammare och ett åtråvärt genomgångsläge i markplan. Mot baksidan får man utöver den invändiga ytan en egen skyddad uteplats kombinerat med mindre gräsyta, likväl kan man nyttja entrésidan som har ytterligare en solig uteplats i ett nordvästligt läge. Allt beläget i en lummig vacker omgivning och en bostad med tilltalande planlösning där rummen är skyddade från insyn. Köket är totalrenoverat i med moderna materialval, de andra rummen är renoverade eller uppdaterade under 2018. Bostaden präglas av genomgående tilltagna ytor och mycket fina förvaringsmöjligheter. Här bor man i ett banvänligt område med välskötta lekplatser på lugna gårdar och promenadavstånd till skolor utan att behöva korsa stora vägar. Dessutom passerar Grön Express regelbundet med hållplats endast ett fåtal minuter bort. Cykelväg finns till hela vägen in till den nya växande stadskärnan där ett nytt resecentrum precis har öppnat och ett stort köpcentrum med ca 100 butiker kommer stå färdigt inom något år. Stark HSB-förening med ordnad ekonomi och fin gemenskap. Välkommen att kontakta fastighetsmäklare Tove Pernhult, 0763-183800 för mer information och visningsanmälan!

  Ansvarig mäklare

  Tove Pernhult

  Fastighetsmäklare/Partner

  0763-183800

  tove.pernhult@lansfast.se Läs mer om Tove

  Extra kontaktperson

  Mathilda Hansson

  Reg. Fastighetsmäklare

  0735-337762

  mathilda.hansson@lansfast.se Läs mer om Mathilda

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Mer info presenteras inom kort

  Områdesbeskrivning!

  Munkegärde är ett barnvänligt område med blandad bebyggelse. Här finns flerfamiljshus, radhus och friliggande villor, ca 2,5 km från centrala Kungälv. Det är ett mycket populärt och omtyckt område med många barnfamiljer, lugnt och avskiljt nära till skola och grönområden. Det är goda kommunikationer från Munkegärde med flera bussar varje timma, vilka passerar sjukhuset och tar ca 5 minuter till centrala Kungälv. Grön Express är en direktbuss mellan Munkegärde och Götborg där du smidigt pendlar på ca 30 min. Från Kungälv går bussen till Göteborg var 15:e minut och tar 33 minuter. Skolor i området: Kullens skola (F-6), Klöverbackens skola (F-2), Kullerbyttan förskola och Munkegärdeskolan (7-9). Att bo med gångavstånd till Kungälv Centrum är en klar fördel då centrumkärnan växer så det knakar. Planerat att öppna 2019 är Kongahälla Shopping. Ett köpcentra på hela 37 000 kvm i tre plan med parkeringsgarage i bottenplan. Sveriges just nu största köpcentrumsprojekt. Med 100 butiker, restauranger och annan service skapas nu en efterlängtad ny handelsplats i Kungälv och för norra Göteborgsregionen. Intill denna har ett helt nytt resecentrum precis öppnats som en ny knutpunkt för hela Kungälvs kollektivtrafik.

  Övriga utrymmen

  Det finns källarförråd och cykelförråd. Gemensam kvartersgård med festlokal som kan hyras av föreningens medlemmar.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1983

  Kommande: Renovering/byte av tak, fönster, balkong/altandörrar och fasad.

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  TV

  TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i månadsavgiften.

  Bredband

  Internet: Via kabel-TV. Leverantör: Com Hem. Föreningen har förberett för framtida installation av fiber.

  Uteplats/Balkong

  Uteplats 1: Uteplats från vardagsrummet med solläge under morgon och dag. Direktutgång till mindre gräsmatta. Uteplats 2: Uteplats vid entrén med eftermiddag/kvällssolsäge. Plats finns för odling i pallkrage.

  Bilplats

  P-plats 1: Parkeringsplats. Hyrs för 106 kr/mån och är obligatorisk. P-plats 2: 11 extra parkeringsplatser. Går att hyra för 125 kr/mån/st. Till dessa är det separat kö. 23 garageplatser. Går ej att hyra utan följer bestämda lägenheter. Besöksparkeringar finns i området.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Elkostnad:

  250 kr

  Personer i hushållet: 2

  Andel i föreningen:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Andel av årsavgift:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  455 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 137 kr

  Betalas av

  Säljare

  Byggnad

  Byggår:

  1983

  Ventilation:

  Mekanisk frånluft

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Renoveringar:

  Kommande: Renovering/byte av tak, fönster, balkong/altandörrar och fasad.

  Förening

  Föreningens namn:

  HSB Brf Millestolpe

  Antal lägenheter:

  60

  Antal lokaler:

  1

  Allmänt om föreningen:

  Föreningen äger fastigheten Vinkremlan 1 i Kungälv med adresserna Helgongatan 60-156. I fastigheten finns åtta bostadshus med tillsammans fyra trapphus och tolv radhus. Sammanlagt finns 60 st lägenheter, 1 st kvarterslokal, 37 st p-platser, 11 st extra p-platser, 4 st besöksparkeringar och 23 st garage. Total lägenhetsyta 4 790 kvm. 24 st 2 rok 24 st 3 rok 12 st 4 rok Det finns en kvartersgård med festlokal som kan hyras av medlemmarna. Där finns WC/HWC, i köket finns kyl/frys, spis, diskmaskin och komplett servis. Det finns även hopfällbara bord, stolar, bäddsoffa och en liten "rullande" bardisk. Varje lägenhet har sin utrustning för tvätt så det finns ingen gemensam tvättstuga. Suterränghusen (94-100) har dock gemensamma tvättstugor i husen.  Gjorda renoveringar:

  Pågående: Renovering/byte av tak, fönster, balkong/altandörrar och fasad kommer att påbörjas under året och pågå under en tvåårsperiod.  TV/Internet:

  TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i månadsavgiften.  Parkering:

  P-plats 1: 1 parkeringsplats. Hyrs för 106 kr/mån och är obligatorisk. P-plats 2: 11 extra parkeringsplatser. Går att hyra för 125 kr/mån/st. Till dessa är det separat kö. 23 garageplatser. Går ej att hyra utan följer bestämda lägenheter. Besöksparkeringar finns att tillgå.  Energideklaration

  Energikonsumtion:

  113 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor