Lövgatan 4E, Mölndal

Alla bilder

Visa på karta

Adress

Lövgatan 4E - Mölndal

Kommun

Mölndal

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

1963

Boarea

118m2

Våning

1 av 4 (Entréplan) , Hiss finns inte

Rum

4 rok

Område

Enerbacken

Avgift

6 510 kr/mån

I avgiften ingår värme, vatten, tv, bredband och avsättning till inre fond.

I avgiften ingår värme, vatten, tv, bredband och avsättning till inre fond.

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Hundraartonkvadrat med egen uteplats!

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Här bor du i en välplanerad och rymlig fyrarummare om 118 kvadratmeter med egen uteplats och således även egen entré om så önskas. Rymliga ytor och tre välplanerade sovrum med gott om förvaringsmöjligheter. Hallen är välplanerad och här får stor garderob plats om det skulle önskas. Genomgående har lägenheten ljusa väggar och på golvet ligger ekparkett med undantag för i hall och kök där det istället är snyggt, grått klinkersgolv. Från köket når du lägenhetes stora uteplats med pergola och plats för härlig loungegrupp, den ligger i skyddat läge med utsikt mot grönytor. Här bor du i en välplanerad och barnvänlig bostad med egen, skyddad uteplats och nära till lekplatsen precis utanför. Lågt belånad, stabil och omtyckt HSB-förening i barnvänligt område. Nära till kommunikationer som tar dig till Göteborg centrum på 20 minuter samtidigt som du har Gunnebo slotts och Stensjöns grönområden nära. Gott om förskolor i området

  Ansvarig mäklare

  Lisen Hammar

  Reg. Fastighetsmäklare

  0762-13 70 45

  lisen.hammar@lansfast.se Läs mer om Lisen

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Välkommen in i rymlig hall med gott plats för stor garderob om så önskas. (nuvarande hyllsystem ingår ej i köpet) Ljusa väggar och på golvet ligger praktiskt klinker i grått.

  Badrum

  Bostadens rymliga badrum ligger beläget till höger från hallen. Rummet är helkaklat i behagliga nyanser i vitt och sand med stort fönster och gott om ljusinsläpp. Inredning i form av handfatskommod med två tvättfat och således även två överhängande spegelskåp. Självklart finns även tvättmaskin och torktumlare, wc och dusch med glasväggar.

  Kök

  Köket är trivsamt och rymmer gott om förvaring bakom ljusa köksluckor Matplatsen är given invid köksfönstret och här finns även dörren till den härliga uteplatsen i skyddat läge. Vitvaror i form av kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin och spis.

  Uteplatsen

  Bostadens härliga uteplats når du från köket. Här ryms idag en pergola och stor loungegrupp. Hela uteplatsen ligger skyddad på husets gavel är har snyggt staket, du når utsidans grönområden genom egen grind. Tar du bara några steg upp på kullen så möts du av fantastisk utsikt över hela centrala Mölndal.

  Sovrum

  Ett av bostadens tre sovrum når du från köket. Detta rum fungerar likväl som kontor eller barnrum. Stort fönster mot föreningens gröna innergård. Vita väggar och ekparkett.

  Vardagsrum

  vardagsrummet nås till vänster från hallen, det är stort och ljust tack vare gott om ljusinsläpp från två perspektivfönster mot områdets grönska. Här finns det gott om plats för både matsalsbord, stort soffmöblemang och tillhörande tv-möbel. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger ekparkett.

  Sovrum

  Bostadens största sovrum når du från vardagsrummet. Här står det idag en stor dubbelsäng och det finns platss för förvaring i garderober. Vita väggar och ekparkett.

  Sovrum

  Det lite mindre sovrummet fungerar perfekt som barnrum eller tonårsrum. Här finns det palts för både säng, skrivbord och garderober.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1963

  TV & bredband

  Det ingår basutbud av telefoni, tv och bredband från Telenor i månadsavgiften. 250mbit/s fibernät.

  Bilplats

  Föreningen har 223 parkeringsplatser och 25 garageplatser. P-plats utan el kostar 230 kr/månad och med el 330 kr/månad. Garage finns men till dessa är det kö i dagsläget. Kostnad är 480 kr/ månad. En parkeringsplats ska finnas för nyinflyttad.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  1 297 kr/månad

  Försäkring:

  397 kr/månad

  Elkostnad:

  900 kr/månad

  Total driftkostnad:

  1 297 kr/månad

  Personer i hushållet:

  4 st

  Andel i föreningen:

  0,66557%

  Andel av årsavgift:

  0,6967%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-08-26

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av säljare

  Förening

  Föreningens namn:

  HSB Brf Enerbacken

  Lägenhetsnummer:

  224

  Antal lägenheter:

  222

  Byggår:

  1963

  Antal lokaler:

  2

  Allmänt om föreningen:

  Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Pensén 1, Pensén 2 och Pensén 3 i Mölndal. Byggnadsår 1963. Föreningens adresser är Lövgatan 2, 4 och 6 samt Delbancogatan 9 och 11. Föreningen består av 222 st lägenheter som upplåts med bostadsrätt, 2 st lägenheter med hyresrätt. Till byggnaden hör även 2 st lokaler, 223 parkeringsplatser samt 25 garageplatser. Den totala boytan är 16 606 kvm och hyresrättsytan är 147 kvm. Lägenhetsfördelningen i föreningen är 1-5 rok.  Föreningens ekonomi:

  Avgifterna höjdes 2019 med 2,5% Lån per kvm: ca 289 kr (2018)  Gjorda renoveringar:

  Gjorda renoveringar 2002 - Relining av avloppsstammar 2005-2009 - Fasadrenovering 2010-2012 - Relining av tappvattenledningar Pågående reoveringar Radon- under året har arbetet med att minimera radonnivåerna fortsatt. Hydrofobering- under sommaren genomfördes hydrofobering av nians och elvans fasader. Undercentraler- fortsatt justering av dessa. Ventilation- tillsammans med HSB har föreningen projekterat och tagit fram underlag för ventilationsarbete. Elavtal- föreningen har kommit överens med Mölndals energi om ett elavtal på tre års löptid. Under 2019 kommer en förbättring och rengöring av ventilationen i fastigheterna att ske. Hösten 2019 inleds ett omfattande arbete att förbättra inomhusklimatet i Enerbackens lägenheter för att klara myndigheternas krav. Slutdatum efter 12-18 månaders arbete Även reliningen av tappvatten på hus 4 och 6 kommer att åtgärdas. Fler parkeringsplatser kommer att byggas med elladdning  TV/Internet:

  Det ingår basutbud av telefoni, tv och bredband från Telenor i månadsavgiften. 250mbit/s fibernät.  Parkering:

  Föreningen har 223 parkeringsplatser och 25 garageplatser. P-plats utan el kostar 230 kr/månad och med el 330 kr/månad. Garage finns men till dessa är det kö i dagsläget. Kostnad är 480 kr/ månad. En parkeringsplats ska finnas för nyinflyttad.  Gemensamma utrymmen:

  Föreningen har 5 st tvättstugor, 2 st hobbyrum, pingisrum, bastu samt en övernattningslägenhet och gym. Tvättstugor finns på följande adresser: Lövgatan 2 B, Lövgatan 2H, Lövgatan 6C, Delbancogatan 9E och Delbancogatan 11D. Föreningen har tre miljöhus för hushållsavfall vid Lövgatan 4, Lövgatan 2 och Delbancogatan 11.  Annat:

  Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB. Därav tillkommer medlemsavgift och årsavgift till HSB. Förråd finns. Ovanstående uppgifter grundar sig på information från styrelsen samt årsredovisning från 2018


  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor