Varning! Just nu förekommer bedrägeriförsök där personer som utger sig för att vara mäklare kontaktar bostadssäljare och ber dem legitimera sig via BankID. Var uppmärksam! Läs mer Jag förstår


Gransikagatan 7c, Skövde

995 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält,
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Visning

   Mån 25 Mar 16:45 - 17:30

   Välkommen att boka dig på visning!

   Anmäl till visning

   Adress

   Gransikagatan 7c - Skövde

   Kommun

   Skövde

   Typ

   Trevåningshus med källare

   Boendeform

   Bostadsrättslägenhet

   Byggår

   1942

   Boarea

   45,5m2

   Våning

   3 av 3 (Högst upp i huset med bästa utsikten) , Hiss finns inte

   Rum

   2 rok varav 1 sovrum

   Område

   Norrmalm

   Avgift

   3 536 kr/mån

   Som utgångspris

   995 000 kr

   21 868 kr/m2

   Ljus och smakfullt renoverad tvåa på Norrmalm!

   Oerhört smakfull tvåa renoverad 2011 med helkaklat badrum i vitt och svart, söderbalkong och en helt underbar fiskbensparkett i sovrum, hall och vardagsrum. Hallen har förresten coola tapeter på garderobsdörrarna som plötsligt blir till snygga detaljer. Högt och ljust läge på tredje våning på Gransikagatan, en tvärgata mot Högskolan och bara ett stenkast från centrum och resecentrum. Ica på gångavstånd och större shoppingcentra en kilometer bort. Boulognersjön når du till fots på 10 minuter. Läget är bra, men lägenheten är till och med bättre! Ljuset går knappt beskriva, utan du får komma hit och känna efter själv. Välkommen på visning!

   Ansvarig mäklare

   Alla bilder

   Visning

   Visning 1

   2019-03-25 16:45:00 2019-03-25 17:30:00 40 Bostadsvisning Gransikagatan 7c, Skövde 58,3952969685667, 13,8502728939056 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

   Beskrivning

   Hall

   Ljus och välkomnande hall med två inbyggda garderober designade med snygga tapeter. Till höger sitter en liten hatthylla. Hallen har vita väggar och parkettgolv.

   Kök

   Köket är stilrent och snyggt med vita luckor och svart mosaik ovan bänkskivan. Väggarna vita och laminatgolvet mörkt. Här har man fönster ut mot Gransikagatan och fönsterbrädet i kalksten pryder sin plats. I köket finns spis, fläkt (faktiskt en helt ny och inte med på bild än) samt en kombinerad kyl och frys.

   Badrum

   Badrummet är riktigt snyggt och renoverades av fackmän 2011. Här finns toalett, handfat med vit kommod med en spegelhylla ovanför och dusch bakom en invikbar glasvägg. Vitt kakel med svarta mosaikdetaljer till en svart våtrumsmatta är helt rätt kombination till den här lägenheten. Ett stort plus är att lägenheten ligger på en gavel och därför erbjuds lyxen av ett fönster i badrummet.

   Sovrum

   Sovrummet har samma fina parkettgolv som i hall och vardagsrum. Vita väggar och en mörk fondvägg. I rummet får man plats för både dubbelsäng och byrå. I ena hörnet finns en inbyggd garderob.

   Vardagsrum med utgång till bal

   Vardagsrummet är lättmöblerat och ljust med vita väggar och en grå fondvägg. Återigen den vackra ekparketten med fiskbensmönster. Ljuset skiner in genom ett stort fönster och utgången till balkongen. Balkongen har ett soligt söderläge med utsikt - tredje våning är alltid härligt när det gäller ljuset och vyerna.

   Byggnad/Renoveringar

   Byggnadsår: 1942

   Uppvärmning

   Fjärrvärme

   TV

   ComHem, basutbud ingår i avgiften, ca 16 kanaler.

   Bredband

   Fiber finns via Skövde stadsnät, köparen tecknar själv avtal med valfri leverantör.

   Uteplats/Balkong

   Balkong åt soliga söder! Högt belägen på tredje våning utan insyn.

   Bilplats

   I föreningen finns parkering att hyra för 50 kr/mån. Separat kö.

   Läs mer

   Omgivning

   Beskrivning av omgivningen

   Norrmalm ligger precis norr om centrum och är ett oerhört populärt bostadsområde bland Skövdeborna. Detta är inte så konstigt, med tanke på läget nära centrum, högskola och resecentrum och på den andra kanten av området ligger det stora köpcentrat Elins Esplanad bland annat med ICA Maxi. Vill ni handla lite snabbt finns även en mindre ICA-butik beläget mitt bland flerfamiljshusen. På Norrmalm finns alla olika typer av bostadsformer. I kvarteren som gränsar mot centrum ligger gemytliga flerfamiljshus från 1920/40-tal samt bostadsrättslägenheter i både stora och små föreningar. Längre ut från centrum ligger mysiga villakvarter med både friköpta radhus och villor. I mitten av området ligger Norrmalmskolan för barn i åldrar sex-tolv år och på eftermiddagarna fortsätter fritidsverksamhet för barnen. På andra sidan vägen ligger Snäckans förskola för de minsta. Närmaste vårdcentral är Närhälsan Norrmalm vårdcentral, belägen på andra sidan om Vadsboleden på Ekängsvägen.

   Läs mer

   Fakta

   Ekonomi

   Driftkostnad:

   320 kr/månad

   Försäkring:

   80 kr/månad

   Elkostnad:

   240 kr/månad

   Total driftkostnad:

   320 kr/månad

   Personer i hushållet:

   2 st

   Kommentar:

   Bostadsrättstillägget betalas av föreningen så köparen behöver endast en vanlig hemförsäkring.

   Andel i föreningen:

   3,20453%

   Andel av årsavgift:

   3,20659%

   Reparationsfond:

   284 kr

   Pantsättning:

   Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2018-10-16

   Pantsättningsavgift:

   465 kr

   Överlåtelseavgift:

   1 163 kr

   Betalas av köpare

   Byggnad

   Byggår:

   1942

   Fönster:

   Treglasfönster

   Ventilation:

   FTX

   Uppvärmningssystem:

   Fjärrvärme

   Förening

   Föreningens namn:

   RBF Skövdehus nr 2

   Lägenhetsnummer:

   201102001-0018

   Antal lägenheter:

   36

   Byggår:

   1942

   Byggår kommentar:

   1987 gjordes en stor renovering/ombyggnad

   Antal lokaler:

   0

   Allmänt om föreningen:

   I föreningen finns 2 byggnader med 36 lägenheter, adresserna Gransikagatan 7 A-C och 9 A-C. Föreningens lägenheter är fördelade enligt följande: 13 st - 1 rok 24 st - 2 rok I föreningen finns även 25 p-platser och en hyresrätt.   Föreningens ekonomi:

   2016 höjdes avgiften med 2 % 2017 höjdes avgiften med 10 % med anledning av dränering och markarbeten på framsidan. 2018 höjdes avgiften med 2% 2018 höjdes avgiften med 5 % första höjningen med anledning av radonsanering. 2019 höjdes avgiften med 6 % andra höjningen med anledning av radonsanering. Det planeras inga större höjningar de närmaste åren.   Gjorda renoveringar:

   Gjorda renoveringar: 1987: Stambyte 2010: Byte källardörrar 2012: Byte värmepump 2015/16: Renovering av tvättstuga och torkrum. 2017: Vacker stensättning på framsidan och planteringar för en fin utemiljö. Planerat underhåll: 2018: Radonsanering påbörjad och genomförd hösten 2018, ny mätning sker hösten 2019. 2019/2020: Byte av entréportar planeras. I föreningen har det även förts diskussioner om att bygga ut och glasa in balkongerna istället för att renovera de befintliga, men detta ligger, enligt samtal med ordföranden i februari 2018, åtminstone 5 år framåt i tiden.   TV/Internet:

   TV via ComHem ingår i avgiften, fiber erbjuds via Skövde Stadsnät, avtal tecknas separat och ingår ej i avgiften.   Parkering:

   25 parkeringsplatser för en kostnad om 100 kr/mån. Separat kö till parkering.   Gemensamma utrymmen:

   2 källarförråd hör till lägenheten. Tvättstuga i källaren på Gransikagatan 9A. Tvättstugan har nya maskiner, 2 tvättmaskiner och torktumlare, dessutom torkrum och mangelrum.   Energideklaration

   Energikonsumtion:

   127 kWh/m2 år

   Status:

   Utförd

   Allmänt

   Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

   Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

   Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

   Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

   Om budgivning

   Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

   Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

   Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

   Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

   Boendekalkyl

   Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

   Boendekalkyl Räntor