Havstenavägen 30 C, Skövde

1 200 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Adress

Havstenavägen 30 C - Skövde

Kommun

Skövde

Typ

Flerfamiljhus

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

1963

Boarea

77,5m2

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Våning

3 av 3 (Högst upp!) , Hiss finns inte

Rum

3 rok varav 2 sovrum

Område

Havstena

Avgift

4 258 kr/mån

Inkl. värme och vatten.

Som utgångspris

1 200 000 kr

15 484 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Välplanerad trerumslägenhet med en härlig balkong!

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Högst upp på Havstenavägen 30 C finns den här rymliga lägenheten om tre rum! På den stora balkongen med inglasning ges gott om plats för en soffgrupp och ni får en gemytlig uppsikt över närområdet, i övrigt har ni generösa sällskapsytor och luftiga sovrum med goda förvaringsmöjligheter. Här bor ni i en välskött förening med trevliga innergårdar, god ekonomi och ett toppenläge nära till det mesta Skövde har att erbjuda från centrum och handel till grönområden med goda buss- och cykelförbindelser. Välkomna på visning!

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Havstenav+ñgen 34 C copy

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Interiör

  Välkomna in i en rymlig entré med en hatthylla samt en väggfast garderob. På golvet ligger en plastmatta och väggarna är vitmålade. Längre in i hallen finns ytterligare tre garderober. I första dörren till höger har vi ett sovrum som är lite mindre än det andra, men ändå rymligt för att få in en bred säng. Här finns två garderober. Intill sovrummet hittar vi vardagsrummet med stora fönster samt en fransk balkong som sträcker sig längs ena långsidan av rummet. Här finns plats att möblera med både matgrupp och soffa! På golvet ligger parkett och väggarna är vitmålade. Rakt över vardagsrummet finns köket, som är långsmalt med arbetsytor och skåp på två sidor och en matplats längst in. Skåpsluckorna är vita och de vitvaror som finns är diskmaskin från 2016, kombinerad kyl/frys samt spis. På golvet ligger laminatgolv och väggarna är vita. Intill köket leder en dörr in till bostadens största sovrum som är mycket rymligt! Här finns fyra väggfasta garderober, laminatgolv och vitmålade väggar. Från rummet leder en dörr ut till den stora, inglasade balkongen med naggande god sol i söderläge och en mysig utsikt över närområdet!

  Övriga utrymmen

  I källaren på Hus 30 E finns en samlingslokal med övernattningsmöjligheter som bokas via vicevärden. Tvättstuga finns i källaren på hus 30 och 34. Cykelförråd finns i samtliga hus. Sophantering med återvinningsstations finns i ett uthus vid parkeringarna bakom hus 32.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1964

  Gjorda renoveringar: 1994: Fasad och balkongrenovering. 1996: Stambyte, badrumsrenovering. 2005-2006: Alla fönster och balkongdörrar är bytta till isolerade 3-glasfönster. 2008-2009: Utemiljön iordningställdes med fina gårdar, lekplatser och en boulebana. 2010: Balkongombyggnad och inglasning. 2011: Relining av avloppsledningar i källare i hus 30 och 34. Alla lägenhetsdörrar byttes ut. 2012: Rörelsestyrda lampor i alla trapphus. Alla källardörrar byttes ut. 2014: Renovering av tvättstugor samt upprustning av utebelysningen. 2016: Nya säkerhetsdörrar från Daloc. 2017: Hissbyte i nr 32 Kommande renoveringar: Inga större planerade renoveringar för tillfället.

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  Uteplats/Balkong

  Stor och härlig balkong där kombinationen av söderläget och inglasningen gör balkongen till ett extra rum under sommarhalvåret.

  Bilplats

  Garageplats. Går att hyra. Till garageplatsen är det separat kö. Parkeringsplats. Går att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Cirka 2 kilometer från Skövde centrum ligger det lugna och trivsamma området Havstena. Här bor du nära shopping vid köpcentrat Elins Esplanad med ICA Maxi som du enkelt tar dig till via en viadukt under Vadsboleden. Du bor även nära Käpplundasjön som erbjuder gemytliga promenadstråk och du kan enkelt ta dig upp till Billingens fritidsområde, både med bil eller till fots via den branta gångvägen bredvid slalombacken som kallas Strupen. Havstenaområdet har bra kommunikationsmöjligheter, både med buss där linje 2 och 5 passerar mellan vägen till KSS och Skövde resecentrum. För dig som vill cykla finns goda möjligheter till detta. Närhälsan Norrmalm vårdcentral är den närmsta om ni bor i Havstena, belägen utmed Ekängsvägen. Bostadsområdet består av hög- och flerfamiljshus med både hyres- och bostadsrätter. Här finns 4 olika bostadsrättsföreningar som alla är stabila och väl underhållna. Närmsta skola är Käpplundaskolan med årskurs 1-6 samt förskoleklass och närmsta förskola är Solrosens förskola.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  400 kr/månad

  Försäkring:

  100 kr/månad

  Elkostnad:

  300 kr/månad

  Total driftkostnad:

  400 kr/månad

  Personer i hushållet:

  1 st

  Andel i föreningen:

  0,70287%

  Andel av årsavgift:

  0,69254%

  Reparationsfond:

  2 458 kr

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 162 kr

  Betalas av säljare

  Byggnad

  Byggår:

  1963

  Fönster:

  3-glasfönster

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Renoveringar:

  Gjorda renoveringar: 1994: Fasad och balkongrenovering. 1996: Stambyte, badrumsrenovering. 2005-2006: Alla fönster och balkongdörrar är bytta till isolerade 3-glasfönster. 2008-2009: Utemiljön iordningställdes med fina gårdar, lekplatser och en boulebana. 2010: Balkongombyggnad och inglasning. 2011: Relining av avloppsledningar i källare i hus 30 och 34. Alla lägenhetsdörrar byttes ut. 2012: Rörelsestyrda lampor i alla trapphus. Alla källardörrar byttes ut. 2014: Renovering av tvättstugor samt upprustning av utebelysningen. 2016: Nya säkerhetsdörrar från Daloc. 2017: Hissbyte i nr 32 Kommande renoveringar: Inga större planerade renoveringar för tillfället.

  Förening

  Föreningens namn:

  HSB:s brf Käpplunda

  Lägenhetsnummer:

  35-4018-1-213-3

  Antal lägenheter:

  158

  Byggår:

  1963

  Antal lokaler:

  3

  Allmänt om föreningen:

  På fastigheten finns 4 bostadshus med tillsammans 12 trapphus fördelade på 158 bostäder, 3 hyreslokaler och 78 garage. Adresserna är Havstenavägen 30 A-E, 32, 34 A-E och 36. Fördelning av lägenheter är enligt följande 32 lägenheter - 1 rok 33 lägenheter - 2 rok 81 lägenheter - 3 rok 9 lägenheter - 4 rok 3 lägenheter - 5 rok I hus 30 finns en föreningslokal med pentry och övernattningsmöjligheter som medlemmarna kan hyra till en avgift på 150 kr/dygn eller 75 kr för en kväll.  Föreningens ekonomi:

  Enligt ordföranden ser ekonomin god ut, och de försöker hålla nere på kostnaderna i föreningen och ha ett bra sparande för framtida utgifter. 2015: Årsavgiften höjdes med 1 % 2016: Årsavgiften höjdes med 1 % 2017: Årsavgiften höjdes med 1 % 2018: Årsavgiften höjdes med 2 % 2019: Årsavgiften höjdes med 2 %  Gjorda renoveringar:

  Gjorda renoveringar: 1994: Fasad och balkongrenovering. 1996: Stambyte, badrumsrenovering. 2005-2006: Alla fönster och balkongdörrar är bytta till isolerade 3-glasfönster. 2008-2009: Utemiljön iordningställdes med fina gårdar, lekplatser och en boulebana. 2010: Balkongombyggnad och inglasning. 2011: Relining av avloppsledningar i källare i hus 30 och 34. Alla lägenhetsdörrar byttes ut. 2012: Rörelsestyrda lampor i alla trapphus. Alla källardörrar byttes ut. 2014: Renovering av tvättstugor samt upprustning av utebelysningen. 2016: Nya säkerhetsdörrar från Daloc. 2017: Hissbyte i nr 32 2018: Målning i låghusens 10 trappuppgångar 2019: Hissbyte i nr 36 Kommande renoveringar: Inga större planerade renoveringar för tillfället.  Parkering:

  86 garageplatser. Går att hyra för 150-250 kr beroende på storlek och om det är varm- eller kallgarage. Till garageplatsen är det separat kö. 100 parkeringsplatser. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Avgift ca. 90 kr/mån.  Gemensamma utrymmen:

  Till lägenheten hör ett källarförråd och ett matkällarförråd. Tvättstuga och torkrum finns i källaren.  Annat:

  För mer information om föreningen kolla föreningens hemsida: http://www.hsb.se/nvg/kapplunda


  Energideklaration

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  129 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2009-06-24

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor