Helenius Gata 46A, Skövde

895 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Helenius Gata 46A - Skövde

  Kommun

  Skövde

  Typ

  Flerfamiljshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1953-1955

  Boarea

  65m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  2 av 3 , Hiss finns

  Rum

  3 rok varav 2 sovrum

  Område

  Norrmalm

  Avgift

  5 127 kr/mån

  inkl. värme, vatten och kabel-TV.

  Utgångspris

  895 000 kr

  13 769 kr/m2

  Ljus gavellägenhet med balkong mot väster!

  En ljus och trevlig trerummare finns nu till salu på Norrmalm. Lägenheten är placerad i husets södra gavel vilket ger mycket ljusinsläpp från tre väderstreck. Boytan är välplanerad med två rymliga sovrum, kök med diskmaskin, vardagsrum med fint parkettgolv, badrum med duschdel och klädkammare i entréhallen. Med utgång från vardagsrummet finns en mysig balkong i västligt läge med tillgång till sol från lunchtid fram tills kvällen. Detta är en perfekt lägenhet för dig som vill bo på Norrmalm med närhet till både centrum och all dess utbud samt shoppingmöjligheterna på Elins Esplanad. Busslinje och cykelvägar finns nära till hands. På gångavstånd från lägenheten finns livsmedelsbutik, restauranger och promenadstråk. Välkommen på visning!

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Entréhall

  Välkommen in i denna ljusa trerummare. Hallen går i vinkel med garderober och klädkammare till höger. Till höger kan du hänga av dig ytterkläderna och rakt fram ligger badrummet. Hallen har tapetserade väggar och en ljus plastmatta på golvet.

  Kök

  Köket ligger till höger från entrén sett. Här är skåp ock köksluckor vita med vita kakelplattor till stänkskydd. Här finns utrustning som spis med glashäll, kyl och frys, diskmaskin och spisfläkt. Intill fönstret finns plats för matbord med stolar. På golvet ligger en platsmatta och väggarna är tapetserade.

  Två sovrum

  På vänstra sidan av hallen ligger sovrummen. De har båda plastmatta på golvet och ljusa tapeter. I båda sovrummen finns garderober och fina fönsterbänkar i sten.

  Vardagsrum

  Lägenheten har ett trevligt sällskapsrum med vacker originalparkett. Detta rum har ljusinsläpp från två väderstreck och utgång till balkongen som har härligt västerläge. I rummet finns plats för både soffgrupp och matsalsdel.

  Badrum

  Badrummet får mycket ljus då ett fönster släpper in dagsljuset från söder. Utrymmet har våtrumstapet på väggarna och våtrumsmatta på golvet med duschdel. Här finns inredning som toalettstol, handfat och tre stycken väggmonterade badrumsskåp. Vatten är fördraget för att kunna ställa in en tvättmaskin.

  Övriga utrymmen

  På vinden finns ett förråd som tillhör lägenheten. I källaren finns ett matkällarförråd och tvättstuga.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1953-1955

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  Uteplats/Balkong

  Lägenheten har en trevlig balkong som ligger i västligt läge med utgång från vardagsrummet. Här finns plats för mindre utemöbler.

  Möjligt tillträde

  Enl överenskommelse. Möjlighet till snabbt tillträde finns.

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Norrmalm ligger precis norr om centrum och är ett oerhört populärt bostadsområde bland Skövdeborna. Detta är inte så konstigt, med tanke på läget nära centrum, högskola och resecentrum och på den andra kanten av området ligger det stora köpcentrat Elins Esplanad bland annat med ICA Maxi. Vill ni handla lite snabbt finns även en mindre ICA-butik beläget mitt bland flerfamiljshusen. På Norrmalm finns alla olika typer av bostadsformer. I kvarteren som gränsar mot centrum ligger gemytliga flerfamiljshus från 1920/40-tal samt bostadsrättslägenheter i både stora och små föreningar. Längre ut från centrum ligger mysiga villakvarter med både friköpta radhus och villor. I mitten av området ligger Norrmalmskolan för barn i åldrar sex-tolv år och på eftermiddagarna fortsätter fritidsverksamhet för barnen. Närmaste vårdcentral är Närhälsan Norrmalm vårdcentral, belägen på andra sidan om Vadsboleden på Ekängsvägen.

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  370 kr/månad

  Försäkring:

  120 kr/månad

  Elkostnad:

  250 kr/månad

  Total driftkostnad:

  370 kr/månad

  Personer i hushållet:

  1 st

  Andel i föreningen:

  1,47186%

  Andel av årsavgift:

  1,471849%

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av köpare

  Byggnad

  Byggår:

  1953-1955

  Fönster:

  2-glasfönster isoler + 1 glas

  Ventilation:

  Mekanisk frånluft

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Förening

  Föreningens namn:

  RBF Skövdehus nr 8

  Lägenhetsnummer:

  201108001-0025

  Antal lägenheter:

  90

  Byggår:

  1953-1955

  Antal lokaler:

  13

  Allmänt om föreningen:

  Föreningen äger fastigheterna Stjälken 4 och Strået 5 med därpå uppförda 5 st byggnader med 90 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 13 lokaler upplåtna med hyresrätt. Det finns gästrum med dusch, wc och bastu i hus 46. Kostnad för detta är 100:-/dygn. Nyckel hämtas/bokas hos ordföranden.  Föreningens ekonomi:

  Föreningens ordförande ser ljust på framtiden, då föreningens ekonomi har stabiliserats de senaste åren. Föreningen gör regelbundna avsättningar till underhållsplanen. 2014: Ingen höjning av månadsavgiften 2015: Höjning med 1% 2016: Höjning med 1% 2017: Ingen höjning av månadsavgiften 2018: Ingen höjning av månadsavgiften  Gjorda renoveringar:

  Gjorda renoveringar: 1989-90 genomfördes en omfattande renovering och ombyggnad till en kostnad av 35 075 323 kr. Hissarna sattes in, stambyte i kök och badrum genomfördes. De senare åren har fläkt- och ventilationssystemet förbättrats, parkeringar, tvättstugor och värmeanläggningar renoverats.  Energideklaration

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  150 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2009-10-05

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor