Budgivning pågår

Henrik Gjutares Gata 32H, Skövde

Aktuellt bud
Utgångspris 1 195 000 kr

Budgivare 3 07/07 kl: 10:59 - 1 060 000 kr

Budgivare 2 20/06 kl: 09:05 - 1 050 000 kr

Budgivare 1 20/06 kl: 09:02 - 1 000 000 kr

Budgivare 2 20/06 kl: 08:57 - 975 000 kr

Budgivare 1 17/06 kl: 09:27 - 950 000 kr

* Detta bud har dragits tillbaka

Visa budgivning

information om budgivning

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält,
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Visning

   Ons 24 Jul 16:30 - 17:15

   Välkommen att boka dig på visning!

   Anmäl till visning

   Adress

   Henrik Gjutares Gata 32H - Skövde

   Kommun

   Skövde

   Typ

   Flerfamiljshus

   Boendeform

   Bostadsrättslägenhet

   Byggår

   1948

   Boarea

   70m2

   Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

   Våning

   3 av 3 (Våningsplan 3 av 3 (3 trappor). ) , Hiss finns inte

   Rum

   3 rok varav 2 sovrum

   Område

   Norrmalm

   Avgift

   4 079 kr/mån

   I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

   Utgångspris

   1 195 000 kr

   17 071 kr/m2

   Fantastisk fin gavellägenhet högst upp i huset!

   Välkomna till den här smakfullt renoverade gaveltrean i brf Strået, en välskött förening med god ekonomi. Lägenheten ligger högst upp i huset och från söderbalkongen får ni en härlig vy över hustaken. Hela bostaden är i genomgående gott skick, köket är helt nytt sedan 2014, badrummet är helkaklat och golvet i bostaden varvas mellan charmiga brädgolv och parkett. Läget kan knappast bli bättre, mittemellan centrum och Elins esplanad, dessutom finns ICA Norrmalm inom kort gångavstånd. Varmt välkomna på visning!

   Ansvarig mäklare

   Alla bilder

   Visning

   Visning 1

   2019-07-24 16:30:00 2019-07-24 17:15:00 40 Bostadsvisning Henrik Gjutares Gata 32H, Skövde 58,40039617, 13,84788248 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

   Beskrivning

   Rumsbeskrivning

   När vi tagit oss upp till tredje våning kliver vi in i lägenheten till vänster. Väl inne hamnar vi i en rymlig hall med parkettgolv och väggar tapetserade i en ljus, randig tapet. Direkt till höger svänger hallen av och här finns fyra väggfasta garderober med överskåp. Där hallen svängt av hittar vi sovrum 1, det största sovrummet, även det med parkettgolv. Här är väggarna tapetserade i vitt varav en fototapet bryter av längs en av kortväggarna, mot den andra kortväggen står en stor garderob som rymmer en hel del i klädväg! Badrummet är helkaklat med ett mörkblått mosaikgolv och väggarna är kaklade i vitt. Ovanför för dörren sitter väggskåp som ger gott om förvaring även här inne. I övrigt finns här toalett, handfat med komodskåp i blått, dusch med infällbara glasväggar. Sovrum 2 hittar vi till vänster om entrén, här ligger brädgolv, tidstypiskt från när huset byggdes och väggarna är tapetserade i en ljusgrå färg. Här finns en väggfast garderob. År 2014 renoverades köket helt med vita luckor och snygga, mörkgrå bänkskivor från HTH. Samtidigt så köptes diskmaskin och inbyggd micro, tapeter och golv. Kyl och frys samt induktionshäll är från 2009. En naturlig plats för matbord finns vid burspråket, en riktigt mysig frukostplats då ni kan spana ner över gatan samtidigt som solen går upp. Vardagsrummet är stort med ljusinsläpp från två håll. På golvet ligger parkettgolv och väggarna är tapetserade i vitt. Från rummet nås även den mysiga balkongen som bjuder på sol från morgon till sen eftermiddag och en charmig utsikt över Norrmalm!

   Entréhall

   Hallen är rymlig med parkettgolv och väggar tapetserade i en ljus, randig tapet. Direkt till höger svänger hallen av och här finns fyra väggfasta garderober med överskåp.

   Sovrum 1

   Där hallen svängt av hittar vi sovrum 1, det största sovrummet, även det med parkettgolv. Här är väggarna tapetserade i vitt varav en fototapet bryter av längs en av kortväggarna, mot den andra kortväggen står en stor garderob som rymmer en hel del i klädväg!

   Badrum

   Badrummet är helkaklat med ett mörkblått mosaikgolv och väggarna är kaklade i vitt. Ovanför för dörren sitter väggskåp som ger gott om förvaring även här inne. I övrigt finns här toalett, handfat med komodskåp i blått, dusch med infällbara glasväggar.

   Sovrum 2

   Sovrum 2 hittar vi till vänster om entrén, här ligger brädgolv, tidstypiskt från när huset byggdes och väggarna är tapetserade i en ljusgrå färg. Här finns en väggfast garderob.

   Kök

   År 2014 renoverades köket helt med vita luckor och snygga, mörkgrå bänkskivor från HTH. Samtidigt så köptes diskmaskin och inbyggd micro, tapeter och golv. Kyl och frys samt induktionshäll är från 2009. En naturlig plats för matbord finns vid burspråket, en riktigt mysig frukostplats då ni kan spana ner över gatan samtidigt som solen går upp.

   Vardagsrum

   Detta sällskapsrum ligger fint placerat i husets sydöstra hörn. Här finns ljusinsläpp från två väderstreck och utgång till lägenhetens balkong. På golvet ligger en fin parkett och väggarna är vita. I rummet finns plats för stor soffa och ytterligare möbler.

   Övriga utrymmen

   Stort vindsförråd med hönsnät och källarförråd hör till lägenheten. Tvättstuga/gym/cykelrum finns i källaren på fastigheten. I hus nr 27 finns en samlingslokal att hyra för föreningens medlemmar.

   Byggnad/Renoveringar

   Byggnadsår: 1948

   Uppvärmning

   Fjärrvärme

   Uteplats/Balkong

   Balkong i söderläge med fantastisk utsikt över Norrmalms takåsar!

   Bilplats

   I föreningen finns 12 garageplatser och 38 p-platser. Separat kö till både garage och p-plats. Kostnad 50 kr/mån för p-plats utan elstolpe, 100 kr/mån för p-plats med.

   Läs mer

   Omgivning

   Beskrivning av omgivningen

   Norrmalm ligger precis norr om centrum och är ett oerhört populärt bostadsområde bland Skövdeborna. Detta är inte så konstigt, med tanke på läget nära centrum, högskola och resecentrum och på den andra kanten av området ligger det stora köpcentrat Elins Esplanad bland annat med ICA Maxi. Vill ni handla lite snabbt finns även en mindre ICA-butik beläget mitt bland flerfamiljshusen. På Norrmalm finns alla olika typer av bostadsformer. I kvarteren som gränsar mot centrum ligger gemytliga flerfamiljshus från 1920/40-tal samt bostadsrättslägenheter i både stora och små föreningar. Längre ut från centrum ligger mysiga villakvarter med både friköpta radhus och villor. I mitten av området ligger Norrmalmskolan för barn i åldrar sex-tolv år och på eftermiddagarna fortsätter fritidsverksamhet för barnen. Närmaste vårdcentral är Närhälsan Norrmalm vårdcentral, belägen på andra sidan om Vadsboleden på Ekängsvägen.

   Läs mer

   Fakta

   Ekonomi

   Driftkostnad:

   400 kr/månad

   Försäkring:

   100 kr/månad

   Elkostnad:

   300 kr/månad

   Total driftkostnad:

   400 kr/månad

   Personer i hushållet:

   2 st

   Andel i föreningen:

   1,85338%

   Andel av årsavgift:

   1,85338%

   Pantsättning:

   Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-06-03

   Pantsättningsavgift:

   465 kr

   Överlåtelseavgift:

   1 163 kr

   Betalas av säljare

   Byggnad

   Byggår:

   1948

   Fönster:

   2-glasfönster isoler + 1 glas

   Ventilation:

   Mekanisk frånluft

   Uppvärmningssystem:

   Fjärrvärme

   Förening

   Föreningens namn:

   HSB:s brf Strået

   Lägenhetsnummer:

   35-4008-1-60-8

   Antal lägenheter:

   70

   Byggår:

   1948

   Antal lokaler:

   6

   Allmänt om föreningen:

   Föreningens fastigheter Strået 3 och Fröet 1 färdigställdes år 1948. Här finns 2 bostadshus med tillsammans 10 trapphus med adresserna Henrik Gjutares gata 32 och Gustav Adolfs gata 27. Under 1988 genomfördes en totalrenovering av bostadshusen. Det finns 70 lägenheter i föreningen: 18 st - 1 rok 35 st - 2 rok 1 st - 2 ½ rok 16 st - 3 rok Det finns även 6 st lokaler, 12 garageplatser och 38 p-platser.   Föreningens ekonomi:

   2015: Oförändrad avgift 2016: Oförändrad avgift 2017: Oförändrad avgift 2018: Avgiftshöjning med 3 % 2019: Avgiftssänkning med 2 %   Gjorda renoveringar:

   Föreningen följer en underhållsplan. I dagsläget finns inga större renoveringar planerade . Sophanteringen är på gång att förändras enligt kommunens direktiv. Mindre underhåll som målningsarbeten kommer att utföras på husen under 2018. 1988: Stora renoveringar genomfördes såsom stambyte i kök och badrum. 2008: Fastigheten radonsanerades. Föreningen har godkända radonvärden i alla lägenheter.   Gårdsplan:

   På den norra sidan av husen finns fina grönytor, planteringar och stenlagda uteplatser där möjlighet finns att grilla. Här finns bänkar och bord för umgänge och avkoppling.   Gemensamma utrymmen:

   I källaren finns tvättstugor, torkrum samt cykelförråd. I huset längs med Gustav Adolfsgatan finns en samlingslokal för olika möten eller tillställningar. Det finns även ett enkelt litet gym i föreningen.   Annat:

   Vid framtida badrumsrenovering ska detta anmälas till föreningen som då tar kostnaden för byte av golvbrunnen.


   Energideklaration

   Energiprestanda, specifik energianvändning:

   91 kWh/m2 per år

   Status:

   Utförd

   Allmänt

   Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

   Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

   Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

   Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

   Om budgivning

   Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

   Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

   Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

   Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

   Boendekalkyl

   Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

   Boendekalkyl Räntor